Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

Hromino odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je učebnicový příklad toho, co vznikne, když se dají dohromady vizionářský režisér a nadaný scenárista, jejichž hlavy přímo přetékají originálními nápady, spolu s talentovanými herci pracujících s gestikulací na špičkové úrovni, jimž jejich role sednou jako ušité na míru, a když k tomu přidáme i ty nádherné lokace, inteligentní humor, výborně zvolenou hudbu a parádní příběh, který vás donutí nehnutě hltat i závěrečné titulky, máme z toho zaděláno na jeden z nejlepších českých filmů od doby revoluce. –– Edit: Omlouvám se, omylem jsem si spletl profil filmu, tento koment jsem chtěl napsat k Pelíškům. Huh, ještě teď se stydím a mou tvář polévá stud. *červená se* ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný , hodně křečovitý film, který se hodí spíš tak někdy k ránu, když se člověk nudí a nemůže spát. Občas se sice i pousmějete, ale jinak je to takový to umělý přehrávání a snažení se udělat za každou cenu vtip. Troška by měl točit radši pohádky ty mu celkem jdou. Ale filmy jako tenhle či Kamenák to je děs. Slunce už znova neudělá, či pohodovou Botu taky znova nenatočí, tak mu zbývají jen ty pohádky. ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Troška umí překvapit! Soudě dle stupidních trailerů, ještě horšího názvu a přiblblého popisu jsem filmu dal šanci, ani nevím proč. A nelituji. Doktor od Jezera hrochů je slušné překvapení. Jednoduchý příběh o tom, jak ťulpas ke štěstí přišel s ne přílíž výraznými hereckými projevy překvapivě funguje. Ač se nejedná o typickou Troškovu "crazy comedy", u Doktora máte pořád lehký úsměv na tváři a štěstí v podobě Alžběty Stankové dokáže pozvednout snímek o třídu výš. Nenudí, nenadchne, neurazí... Doktor od Jezera hrochů je fajn. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Ten Troška už snad není při smyslech. Bez známky sebereflexe točí samou chujovinu, ale vo co gou, vždyť je to přece "zábava" pro diváky a ne pro kritiky! Jinak řečeno, Nova to odvysílá i s padesáti reprízama, čímž si uřízne svůj kus "primetime koláče", tak má vystaráno a všichni jsou spokojení. V momentech skřípajících pokusů o humor přímo vycítíte tu zoufalou snahu, ale ono se prostě není smát čemu. Snad jen Troškově impotenci. Příště by mohl zkusit umělý smích jako v sitcomech, abych aspoň věděl, kdy se řezat a kdy si dát šlofíka. Herci (dá-li se to tak nazvat) jsou ještě křečovitější, než epileptik na technopárty. I ten Langoš, kterého jsem měl kdysi za frajera tady přehrává jak na Shakespearovských slavnostech. Takhle dramatický projev by mu neslušel ani jako Hamletovi. Aspoň jsem si užil africkou přírodu- letiště i chatrč.. a kdo má postřeh, spatří i užovku a afektovanou Slavíkovou. No nic, letošní vánoce si škrtám. Ježíšek mi nenadělí ani nenadělá, byl jsem totiž zlobivý a sledoval TroSkův výkal. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Svandrlikovo knizka je pro me jedna z jeho nej a tak jsem se filmu trochu bal, minimalne proto, ze trailer vypadal dost lacine. Ale nakonec prijemny prekvapeni. Solidne natoceny, sice takova klasicka ceska tragikomedie, ale nastesti to nevypada nejak televizne. Herci sice nic moc nehrajou, ale nikdo vylozene nerusi, ani ten Smid neni tak hroznej a Holubova je naprosto nehorazne neprijemna tchyne. No a co je hlavni, fory fungujou. Nejsou tu za kazdou cenu, ale vetsina jich dokaze pobavit. Takze nevim, proc nedat slusny hodnoceni. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • V záběru s bábovkou je ještě jedna chyba. MUDr. Karel Pištělák (Jiří Langmajer) dostane jen jeden kousek bábovky, po pár snímcích má ale na talířku kousky dva. (Chundys)
  • Většina lokalit byla situována mimo obvyklé turistické trasy, kde byl běloch atrakcí. (blackrain)
  • Když přijede letuška poprvé sama k rodičům dr. Dobeška (Jaroslav Šmíd) a vystupuje z auta, je vidět v předním okénku odraz mikrofonu zvukaře. (rakovnik)

Reklama

Reklama