Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sir „P", devadesátiletý papoušek šedý, který kdysi patřil Edouardu Daladierovi, se na pozvání ředitele Francouzského kulturního institutu ocitne v roce 2008 v Praze jako živá relikvie z dob Mnichovské dohody. Sir „P" po Daladierovi jeho hlasem dodnes opakuje některé důležité věty a prohlášení. Papouška za dramatických okolností unese český novinář Pavel a na základě papouškových kontroverzních citací Daladiera rozpoutává mezinárodní politický skandál. (Falcon)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

OK, Zelenka potřeboval sdělit národu, že Beneš byl génius a šachista, a otevřít mu oči. A možná mu to pár lidí sežralo. Můj názor na Beneše a to, co prováděl týhle zemi, to změnit nemohlo. Jako film mě to kupodivu docela bavilo.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Včera jsem četl únorový "newsletter" IVK a každému, kdo je tímto filmem znechucen z ideových důvodů, doporučuji si tento newsletter přečíst. 

A až se bude za necelých šest let (no, možná dříve, s příhlédnutím k věku příštího prezidenta ČR, ale snad ne) volit prezident ČR, tak si na tento "newsletter" (kurva, to tomu nemůžou dát český název, například občasník?) vzpomeňte. 

na příspěvěk reagoval bloodcountes

bloodcountes

bloodcountes (hodnocení, recenze)

hm, fakt zajímavé, že tady se objevují převážně negativní hodnocení, zatímco v komentářích to vypadá, jaký je to skvost. Skvost ot ale není a je jedno, co se na plátně (v mém případě monitoru) děje, na mě vylezl jako největší bubák ten záměr (věřím, že to záměr BYL)  Havloidní implantát do mozku : lidi, styďte se, nepochopili jste vlastní dějiny, nechápete nic, nechápete ani dnešní dobu, nadáváte na Brusel a nechcete být další spolkovou zemí německé říše, vzpamatujte se, omluvte se za všechny nepřátelské myšlenky a mávejte vlaječkami na konvoje NATO, přijměte všechno, co pro vás vymsleli v cizině, protože víte, že sami jste úplně blbý nuly, co všechno vždycky jenom poserou. TAK S TÍMHLE JDI ZELENKA DO PRDELE.

krabatt76

krabatt76 (hodnocení, recenze)

Totální shit Zelenky a jeho kámošů, kteří se mohou poplácávat po zádech, jak se jim podařilo udělat dlouhej nos na lidi, kteří se živí smyslu plnou prací...

Rayen1

Rayen1 (hodnocení, recenze)

Může mi prosím někdo vysvětlit, proč druhá polovina filmu byla film o filmu, ještě tak nehorázně stupidně a neuvěřitelně natočená, že jsem jim ani na minutu nežral, že je to skutečný film o filmu a že se nejede podle scénáře? Jít na tohle do kina, chci okamžitě vrátit za vstup.

 

A ani námět s papouchem mi nepřišel zrovna inteligentní a asi jsem úplný retard, že jsem ho úplně nepochopil. Jednu hvězdu za papoucha, páč ten byl alespoň roztomilý...

niethustra

niethustra (hodnocení, recenze)

Castrator

V mém případě se jako první komentář objevuje: "Mrdka roku." Konkrétně já dárky vybíral velice obezřetně. A v konečném důsledku úspěšně. Promiň.

na příspěvěk reagoval Castrator

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

niethustra

Pak jsou ale kreténi autoři komentářů, kteří tuto sračku vynáší do nebes a hejkají blahem, jak moc se u ní bavili.

Trapnýho kreténa ze sebe děláš ty, doufáš, že nějaký XYZ při výběru dárků postupoval obezřetně:-D

na příspěvěk reagoval Adam Bernau, niethustra

niethustra

niethustra (hodnocení, recenze)

Dragovit

Já ti to napíšu, jak to ve skutečnosti je. Vezmeš DVD s filmem, který jsi neviděl, od tvůrce, o němž jsi očividně vůbec neslyšel, protože ani jeho předchozí filmy nejsou zrovna materiál na rodinnou vánoční projekci, a bum, jdeš pobavit příbuzenstvo. Z toho ovšem vyplývá, že trapnýho kreténa jsi ze sebe udělal ty, bez ohledu na to, jaká mohla být ZvM slátanina o hovně. Doufám, že při výběru dárků jsi postupoval obezřetněji. Nebo?

na příspěvěk reagoval Castrator

Dragovit

Dragovit (hodnocení, recenze)

Zprvu jsem čekal nějakou českou komedii se zajímavou zápletkou a dějem, viděl jsem slibné hodnocení, tak jsem to vzal na dvd na vánoční svátky k příbuznejm a byl to trapas. Když to pak běželo, všichni na mě čuměli jako na kreténa. Co to bylo za nevtipnou pičovinu? Slátanina na entou o hovně.

na příspěvěk reagoval niethustra

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

Castrator

Nelze než souhlasit , osobně mám pocit, že to napsal pro své kámoše a známé, kteří na to pak pěli chválu na sociálních sítích.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

gonga

Myslím si totéž. Ne proto, že se mi ta sračka vůbec nelíbila, ale ten film je pro Amíky takzvaně o ničem. Bezobsažné hovno to je. V té diskuzi u článku (možná to bylo jinde) padl názor, že mu film připadal jako by někdo začal psát scénář s tou původní zápletkou (papouch), ale nevěděl jak dál, tak z toho udělal film o filmu. Což je pro Zelenku typické a není to náhoda. Tento pán totiž neumí psát scénáře.

na příspěvěk reagoval gonga

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

Castrator

Bez šance. Samozřejmě nikoliv proto, že zrovna mě se nelíbil. Jen si říkám, že když téma nebylo srozumitelné , v tom smyslu, že jsem nedokázal rozklíčovat v čem je zábavné a zajímavé, i pro mě, jak by mohlo být srozumitelné pro americkou filmovou akademii. 

na příspěvěk reagoval Castrator

Uživatel Castrator smazal svůj příspěvek.

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

Zhlédnutí tohoto filmu pro mě bylo největším filmovým omylem tohoto roku. Nebyl ani zajímavý , ani vtipný a pokud ano, smáli se nejspíš jen režisérovi známí a přátelé. 

na příspěvěk reagoval Bellamy

PollyJean

PollyJean (hodnocení, recenze)

Mylouch

Řada Lvů? Leč nestalo se. Ale částečně za to můžou akademici - nechápu proč filmu naflákali tolik nominací - při vší úctě k jinak velmi dobrým hercům, ale ani Plodková ani Bambušek natož Taclík nebo Schneiderová neměli šanci a vůbec se tam neměli objevit. A pokud stejně tak marnotratně přistupovali i k technickým disciplínám, pak bylo výsledkem to zdánlivé zklamání - rozpor mezi počtem nominací a skutečným ziskem Lvů. Na druhou stranu tu eště byly Ceny české kritiky... 

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

Nechápu tak vysoké hodnocení po 40 minutách jsem to vzdal.Prej komedie a nezasmál jsem se ani jednou...

Brodequin

Brodequin (hodnocení, recenze)

Galerie - druhá strana - první obrázek - Také vám přijde Tomáš Bambušek jako mix mezi Markem Wahlbergem a Peterem Jacksonem? :D

na příspěvěk reagoval SimpanzJi, warner

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Na otázku neodpoviem, lebo to - a nutno povedať že veľmi presvedčivo a efektívne - činí v neskoršej fáze samotný film. Pokiaľ si nečítal Tesařovu knihu alebo iné materiály, pravdepodobne by som ťa tým ukrátil o jednu z najsilnejších pasáží. K zostatku príspevku dodám len toľko, že práve týmto problémom sa Zelenka zaoberá (a ústredný „mýtus o zrade“ spätne odôvodňuje i mystifikačný rámec) a snaží sa o zmienený „nezaujatý“ pohľad. A historik by povedal, že s tým prichádza v pravý čas, pretože už vznikol dostatočný dejinný odstup.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Madsbender

A v případě Mnichovské dohody je/byl vítězem kdo? Francie? Německo? My? Británie? Zámoří? SSSR? Pravda, jakkoli krutá je, že na západě tato dohoda tématem nikdy nijak zvlášť nebyla. Jako zradu to nikdo nebral, maximálně se řešilo (a také spíše zpětně), zda to byl prozíravý krok či ne. Zradu jsme si z toho udělali my; což samozřejmě z tehdejšího pohledu je plně pochopitelné a upřímně, asi bych to tak také chápal. Ovšem dnes s odstupem to tak snad již nemáme zapotřebí vnímat; respektive je načase zkusit se na to podívat i s odstupem a „nezaujatě".

na příspěvěk reagoval Madsbender

Související novinky

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Reklama

Reklama