Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sir „P", devadesátiletý papoušek šedý, který kdysi patřil Edouardu Daladierovi, se na pozvání ředitele Francouzského kulturního institutu ocitne v roce 2008 v Praze jako živá relikvie z dob Mnichovské dohody. Sir „P" po Daladierovi jeho hlasem dodnes opakuje některé důležité věty a prohlášení. Papouška za dramatických okolností unese český novinář Pavel a na základě papouškových kontroverzních citací Daladiera rozpoutává mezinárodní politický skandál. (Falcon)

(více)

Recenze (495)

PotatoCZ 

všechny recenze uživatele

Můj první průnik k Zelenkovi. Super! Myslím, že na papíře musel film vypadat strašně zmateně, Zelenkovi se však povedlo vytvořit skvělé pseudo-dokumentní dílo. Pokud se na film chystáte, vynechte všechny recenze či spoilery! Sám jsem nevědel, na co to jdu a bylo to jen milé překvapení! ()

Alvin 

všechny recenze uživatele

Pěkně si to Zelenka povodil. Baví mě tyhle filmy, které diváka cestou z kina nutí k opakovanému zamýšlení jestli mu něco přeci jen neuteklo, nebo neskočil autorům na nějaký vyložený špek. Zelenkův výklad "tajného Benešova plánu" je tak rafinovaný, až se mu chce uvěřit :-) Měl jsem radost, že ty dva "triky" v první části filmu jsem postřehnul hned, ale tak nějak tuším, že tam bylo i něco dalšího, ne tak "okatého", takže druhé shlédnutí má určitě smysl. Bavili mě snad všichni herci bez výjimky, což se mi u českých filmů málokdy stane. A bavila mě hudba, ač Matouš Hejl bylo pro mě doteď jméno neznámé, musím uznat, že málokdo dokáže dostat do českého filmu klasickou hudbu s lehkostí a bez patosu tak, jak to umí Zelenka a "jeho" skladatelé. ()

Pignon 

všechny recenze uživatele

Pan Zelenka si splnil sen každého filmaře. A já jsem měl díky tomu možnost vidět film pro inteligenty a skvěle se pobavit. ()

kacka274 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké zklamaní. Myšlenku, kterou chtěl autor vyjádřit, bych rekla, že zbytečně zkomplikoval. Ano, odlišný pohled na dějinné události může přijít zcela nečekaně, náhle na základě setkání s nějakou podntnou knihou, teorií nebo osobnosti. Ale proč z toho dělat takove nepochopitelné veletoče a kombinace. Vzala jsem na to kina 12leteho syna se stejně starou kamarádkou. Doufala jsem ve vhled do historie zábavnou filmovou formou, bohužel se to nesplnilo. A nejvíc mi vadí sprostá slova viz "hele kun..a" při pohledu na nebe. A takových okamžiků je tam víc. Naprosto, ale naprosto zbytečně použité. Pokud Rok ďábla se dal, a byl zajímavě "doku" zpracovaný, toto rozhodně není kus, na který bych se ještě někdy chtěla podivat. Kino jsme opouštěli v rozpacích, stejně jako většina odchazejicich. Možná je to kus určeny pro pražské intelektuální elity, který my venkované nemůžeme správně pochopit. Anebo zdejší hodnoceni ukazuje na pomstChtivost: My jsme vyhodili prachy za kino, vychválime to, at navnadime další osly, ať taky utratí. Protože 84 % k dnešnímu dni mi připadá jako výsměch skutečným velkým neoddiskutovatelně kvalitním bijakům typu Kolja, Obecná škola atd. ()

Vlkopec 

všechny recenze uživatele

Zelenka opět originální, zábavný a překvapující, ale oproti jeho nejlepším filmům tomu přece jen něco schází. ()

jerabin 

všechny recenze uživatele

Moc rád bych viděl Film o filmu Ztraceni v Mnichově nebo komentář režiséra/scénaristy k jednotlivým scénám, abych dokázal maximálně ocenit komplexnost tohoto filmu. ()

Cardas 

všechny recenze uživatele

Asi mě to trochu minulo, absurdní humor Zelenky mi už nějak vyprchává. I když místy se člověk směje, už mě moc nebaví pátrat po hranicích mystifikace. Ale trefy do české povahy byly celkem vydařené, jako postřehy zajímavé; po zprávě, že odborníci a diváci, kteří viděli, si u filmu mlaskají, na mé straně mírné zklamání. ()

ABC1 

všechny recenze uživatele

Skvělé, vtipné, okouzlující...vynikající scénář, režie i herci např. Martin Myšička..úúúžasný!!! ()

amalia 

všechny recenze uživatele

Nečekala bych, že ve filmu uvidím jako herce Stanislase Pierreta, kterého znám z úplně jiné funkce na velvyslanectví, nu vida starý známý...zvláštní film ()

vito_s 

všechny recenze uživatele

Nezvyklá pocta filmovému řemeslu. V jádru absurdní komedie s typickými Zelenkovskými motivy: mj. relativnost pravdy, osobní odhodlání, média a my. ()

robbez 

všechny recenze uživatele

Zelenkovsky vtipné a chytré. Asi bych si měl někdy v klidu přečíst tu Tesařovu knihu Mnichovský komplex a pak se na film podívat ještě jednou, protože jinak jsem se v těch konstrukcích poněkud ztrácel. ()

Hannina 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoct, je to skvělý film! Vynikající nápad kombinace pohledu do zákulisí a finální verze natočeného příběhu. Plejáda herců, která se zde objevuje sice nepatří ke skupině našich nejkomerčněji známějších, ale to pro mě znamená obrovské plus, nerada se v každém filmu dívám na ty samé tváře. Veškeré role byly zvládnuté naprosto skvěle. Balanc na tenké hraně mezi několika žánry se tvůrcům podařilo udržet až do poslední chvíle. Konec filmu pravda lehce zabředl v tragédiích, které se na place dějí, ale vzhledem k rovnováze s první polovinou filmu nejde o velké mínus. Dále oceňuji použití autentických záběrů z pomnichovské doby a citaci reálné literatury pana Tesaře. ()

KEJCA 

všechny recenze uživatele

Prvni pulka fimu byla vcelku dobrá ale potom ten film ve filmu nebo co to bylo to není muj šálek kávy, dotrpěl jsem do konce a pro mě další doklad že s českym filmem to jde s kopce. ()

durkes odpad!

všechny recenze uživatele

V roku 2015 nemali čo českí filmári veľmi ponúknuť....žiaľ aj tento film, podobajúci sa na absolventský film študenta FAMU, ktorí má umelecké ambície a verí, že natočí niečo, čo už tu bolo a dá sa ťažko prekonať (Truffautova Americká noc) ináč. Žiaľ u skúseného tvorcu to vyznieva dosť čudne, ako aj celý tento nezmyselný film. Po hodnoteniach tuto som čakal niečo výnimočné, žiaľ, opak je pravdou. Obyčajná zbytočná sračka. ()

Logicomix 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konečně viděl tento kritikou (s)chválený film a nevím, co si o něm myslet. Rovnou se přiznám, že na mou první signální nejlépe fungovala první část filmu. Když film zvážněl, (část film o filmu), nebyl jsem schopen se přeladit. Onen historický objev Pekaře, pro mne nebyl díky edukaci ČT art po uvedení filmu, nijak šokantní. Jestli je tohle jeden ze dvou nejlepších českých filmů loňského roku, je to pozoruhodné. ()

Související novinky

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Reklama

Reklama