Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sir „P", devadesátiletý papoušek šedý, který kdysi patřil Edouardu Daladierovi, se na pozvání ředitele Francouzského kulturního institutu ocitne v roce 2008 v Praze jako živá relikvie z dob Mnichovské dohody. Sir „P" po Daladierovi jeho hlasem dodnes opakuje některé důležité věty a prohlášení. Papouška za dramatických okolností unese český novinář Pavel a na základě papouškových kontroverzních citací Daladiera rozpoutává mezinárodní politický skandál. (Falcon)

(více)

Recenze (495)

barbarossa 

všechny recenze uživatele

Občas to sice trochu zaskřípe, ale celkově je to velmi osvěžující. Filmu by Lev slušel určitě lépe, než průměrným "kobrám". ()

Anorak odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak příšerného jsem neviděl od dob Panství. Upřímně řečeno, jsem tak naštvanej na jednotlivé hodnotící, že si skoro zapomínám uvědomovat, že já jsem tu pravděpodobně ten debil, který nic nepochopil. Ani zábavné, ani konzistentní, následujících pět minut nesouviselo s těmi předchozími. Je to mlácení prázdné slámy po celou dobu trvání filmu. Dialogy naprosto nesmyslné a prázdné. Herecké výkony, to je naprostý propadák. Nějak jsem nedokázal rozlišit mizerný film od hraného dokumentu. Myslím, že sám pan Zelenka byl zaskočen nenadálým úspěchem svého počinu. Tuhle jsem šel po Palmovce, na zemi leželo hovno, na čemž na Palmovce ještě není nic zvláštního, ale ono to hovno vypadalo jako naservírované od Pohlreicha a v tom hovně byla na párátku zabodnuta Čínská vlaječka a to vám tak pěkně vypadalo. Teda zase až tak pěkně ne, ale po shlédnutí snímku Ztraceni v Mnichově jsem si toho hovna s párátkem najednou začal nějak víc vážit. ()

MarekT. 

všechny recenze uživatele

Vynikající nápad a lekce filmové invence od značně nedoceněné české produkce. Komediální prvek ustupuje do úzadí experimentálnímu pojetí jedné z nejtemnějších stránek české historie. Ale opatrně, nic není takové, jako se na první pohled zdá. Před shlédnutím doporučuji přečíst knihu od Jana Tesaře, Mnichovský komplex. ()

ssarka 

všechny recenze uživatele

přes Knoflíkáře a Samotáře jsme se prointelektuálovali až sem...nebudu si hrát na chytrou,ale já jsem fakt nepochopila,co tím autor chtěl říct...a narovinu,myslím si,že dnes mladá generace,která si již nepamatuje minulý režim a málo co ví,co se dělo v letech 50-tých,70-tých,co je vítězný únor apod.tak o to mín si nese břímě dohody z Mnichova a rozhodně se na to nikdo nevymlouvá,pokud mu není víc 60 let...spíš jestli se na to nevymlouváte vy, pane režisére..:) dvě hvězdičky za civilní hraní a taky za dobrý typ na knížku,hned zítra si ji letím půjčit a uvidíme,co pan Tesař má za názor..:) ()

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

Vtipně propletená hra "filmu" a "dokumentu o filmu". Drobnosti navazující na sebe a postupně se rozplétají. Provázanost reality a fikce, která šimrá diváka za ušima už od počátku naschvál amatérsky vypadajícími detaily. I po druhém shlédnutí si ale nejsem jistá, zda-li se mi podařilo skutečně rozplést genialitu "Benešova plánu". Ale o to tu, myslím, jde ze všeho nejméně... ()

vlk++ 

všechny recenze uživatele

jednu hvězdu za tu první půlhodinu a nápad s papouškem, pak už to byl takový úlet, že jsem se ani nedodíval ()

semo99 

všechny recenze uživatele

A nie je ten Zelenka nahodou tak trochu cesky David Lynch? Presne tak som sa totiz v druhej polovici filmu citil - ako nechapajuci, ale kazdu sekundu hltajuci divak Mullholand Drive.... moje zaverecne WTF!! sa az naramne presne podobalo tomu, ktore zaznelo po dopozerani Lynchovho majsterstiku!!! Zaverom pevne verim, ze aj ta oda na Benesa predstavovala iba parodicko-tragicko-komicky podton nesuci sa celym filmom...za mna na vybornu, kiez by takych filmov bolo viac!!!! ()

surprise 

všechny recenze uživatele

Chápu, byl to všechno záměr a takhle to pan Zelenka chtěl. Ale nemohu se zbavit dojmu, že se v tomto případě dělá z nouze ctnost. Na dobře našlápnutý film neměli, tak to strhli do natáčení o sobě. A může se to vydávat za podobenství o celém národu. Ne, takhle radši ne. ()

PoprockCZ 

všechny recenze uživatele

Úvodní třetina působila, pro mě až nečekaně, docela zajímavě. Dobrý nápad s papouškem a fikcí kolem Mnichovské dohody. Pak ale, jak již mnoho lidí psalo, začal úplně jiný film - film o filmu. Zbytečně dlouhý popis přípravy natáčení, zmatenost. Po velkou část filmu jsem tápala, na co se to vlastně koukám. Prostřihy do budoucnosti a minulosti pochopení jen ztěžovaly. Nakonec jsem se zklamáním zjistila, že ve skutečnosti není, co chápat. Celkově mi film rozhodně nepřišel jako komedie, nezasmála jsem se. Na drama tam bylo až moc fikce, která atmosféru shodila. Se zařazením "psychologický film" bych i souhlasila, pokud je tedy jeho definice: Divák je naustále zmaten, neví na co a proč se vlastně kouká. ()

Jarda68 

všechny recenze uživatele

Petr Zelenka je stále režisér hračička,který rád schovává do svých filmů různé metafory a alegorie o naší české společnosti...U tohoto filmu zajímavě zpracoval svojí verzi náhledu na Mnichov,ale Kobry a užovky jsou lepší...75% ()

BlackMolla 

všechny recenze uživatele

jednu hvězdičku dávám papouškovi, jinak mě tento film (jestli se tomu tak dá říkat) absolutně nezaujal.. moc jsem od toho nečekala, ale až takovou hrůzu teda taky ne.. ()

thorax65 

všechny recenze uživatele

Pan Zelenka je jako vládní křižník naší filmové flotily, nikdy neseká bezdůvodně průtem do hov.... . Vždycky to má něco navíc. I tentokrát to funguje, jen rozdělení na dvě části mi nesedlo. Přestože komediální fragmenty koření oba kastroly tohoto guláše, u mě vítězí kus no.1. Každopádně červíček zahlodal a za to patří dík pouze vám pane Z. 60/100 ()

dauby 

všechny recenze uživatele

Slabota! Nevím, o co se Zelenka snaží. Je to sice lepší než trapní Karamazovi, ale i tak bída. Ještě se tak dá koukat na první část, ale ten film o filmu je trapný a nevěrohodný. Kde jsou ty časy, kdy Zelenka ještě uměl točit filmy (Knoflíkáři, Samotáři)... A pak, udělat z Beneše génia a hrdinu, to snad ne... ()

Tumbik 

všechny recenze uživatele

Film s poměrně sympatickými hereckými výkony (nejlepší Myšička a Bambušek), podle mého názoru i celkem povedený scénář. Bohužel vše ale působí strašně zmateně - něž se pořádně stačíte rozkoukat, je konec. Dlouho jsem uvažoval nad třemi hvězdičkami, ale jelikož mám rád různé debaty a spekulace (hlavně o historických událostech) - a v tomto filmu byla scéna kdy byla vysvětlována Mnichovská dohoda vlastním pohledem postavy Myšičky a Bambuška, která neměla chybu - přidávám čtvrtou hvězdu. Ovšem jedná se o velmi rozporuplný zážitek. ()

Dupac 

všechny recenze uživatele

Sláva! Najít v současném českém filmu názor, to je velká vzácnost. I když se přiznám, že jsem si jako plnohodnotný film užil vlastně jenom tu zhruba první čtvrtinu. Chtěl jsem vidět film Ztraceni v Mnichově, ne "film o filmu", kde si klíčovou scénu (historický výklad Mnichovské dohody) odvypráví rejža s částí štábu při přepisování scénáře! A speciálně v případě Petra Zelenky působí žánr fiktivního dokumentu okoukaně už od Roku ďábla. Ale jinak je česko-francouzská Americká noc většinu času trefná a zábavná (a koneckonců, i u toho Truffauta mám jiné favority). ()

Související novinky

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Reklama

Reklama