Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sir „P", devadesátiletý papoušek šedý, který kdysi patřil Edouardu Daladierovi, se na pozvání ředitele Francouzského kulturního institutu ocitne v roce 2008 v Praze jako živá relikvie z dob Mnichovské dohody. Sir „P" po Daladierovi jeho hlasem dodnes opakuje některé důležité věty a prohlášení. Papouška za dramatických okolností unese český novinář Pavel a na základě papouškových kontroverzních citací Daladiera rozpoutává mezinárodní politický skandál. (Falcon)

(více)

Recenze (495)

Pecaldo odpad!

všechny recenze uživatele

Co to mělo bejt za splácanou sračku? Vlastně co to mělo bejt za obrovskou splácanou sračku? Pardon a ted už definitivně, co to mělo bejt za největší ultra mega maxi sračku? Herecký výkony na vrcholu trapnosti typu Ulice a Ordinace a to přehození v půli filmu na ,,rádoby hraný filmy o filmu´´? Nechutná patlanina. Za mě k blití! ()

brondy 

všechny recenze uživatele

"..vy jste alergický na to mnichovský téma" ..a DOST! prvé pozretie v tomto momente vypnuté. ||| celý nasraný som si film s odstupom pustil od spomínanej hodiny a čosi aby som ho dopozeral. za pokus o historickú konšpiráciu dávam jednu hviezdu a za papouška jednu hviezdu. ďalšieho komentára sa radšej zdržím. ()

Montmorency 

všechny recenze uživatele

Zasmála jsem se jednou při výčtu Myšičkových alergií a ''převratný'' historický výklad významu mnichovské dohody mně teda fakt neposadil na zadek... ()

710.cz 

všechny recenze uživatele

Zelenka umí točit hodně jiný filmy. Při projekci jsem měl pocit, že Zelenka sedí v režisérském křesle a potutelnej úsměv doprovází zdviženým prostředníčkem... Odpouštím i občasné Taclíkovo a Myšičkovo teatrální přehrání. ()

zebu_cz 

všechny recenze uživatele

Originální snímek s nevšedním námětem. Klade spoustu otázek a vyžaduje divákovu pozornost. Nicméně jako celek mě to nestrhlo. ()

mfanta 

všechny recenze uživatele

60% - Kdyby tento film nenatočil Petr Zelenka, tak bych ho asi hodnotil příznivěji. Jedná se o x-tou variaci na podobné téma (mystifikace o neexistujícím filmu/jiném uměleckém díle) a protože jsem Zelenkovým obrovským fanouškem, tak musím konstatovat, že se začíná významně opakovat. Stále ještě je na co se koukat, lze hledat skryté významy a pomrkávat na sebe s autorem, jak je to sofistikované, ale tak nějak má člověk pocit, že už by to chtělo něco z úplně jiného soudku. Druhá varianta je, že jsem film vůbec nepochopil. Velkým plusem pro mě je hlavní sdělení filmu, které ač se snaží být zakamuflováno humorem a jinými ohýbači reality, tak je očividné a v zdejších krajinách poměrně odvážné. ()

Final odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jasný důvod toho, proč se současná česká kinematografie řadí mezi jedny z nejhorších. Obdobně jako Babovřesky je film Ztraceni v Mnichově něco, co nemělo nikdy spatřit světlo světa. Ve skutečnosti totiž necílí na nic jiného, než na lidskou (českou) vypatlanost v moderní společnosti. Beneš, zrada Francie, atd. je pouze berličkou, kterou se snaží dát tomuto paskvilu vážnou formu. Skrze papouška pak i něco jako drama. Výsledek ovšem zůstává zcela jasný - 30 minut filmu a dalších 70 minut film o filmu, který Vám vlastně vysvětluje, proč je výsledek tak příšerný. A to je velká škoda, protože zrovna herecké obsazení nebylo nejhorší a Martina Myšičku mám vlastně i docela rád. 200 kila bych zaplatil snad jen za to, abych viděl, jak někdo tenhle film spálí a pohřbí. ()

Janek14 

všechny recenze uživatele

Filmaři si dělají srandu z filmařů a výsledkem je skvělá česká komedie. Originální dějová linka vypráví, jak moc dramaticky se může filmařská práce vyhrotit. Vtipné postavy v rukou skvělích herců. Takhle by měla vypadat česká komedie. ()

dense odpad!

všechny recenze uživatele

Dá se ocenit jen to, že Zelenka sebral odvahu k tomuto tématu. Ovšem váženě se dá brát skutečně jen režijní peripetie ve stylu "Ave Cesar". V pasážích, které se dotýkají nějaké historické analýzy, je lepší si zacpat uši. Snaha vnutit nám nějaký komplex je trapná. Snad i na objednávku (skutečně film nespozorvala nějaká evropská proneměcká či profrancouzská instituce?) Koneckonců i v současných evropských poměrech vidíme, jak asi vážná je "láska" Francie k ČR. Na to nepotřebujeme oživovat téma Mnichova. ()

yan001 

všechny recenze uživatele

Nejlepší český "porevoluční" film. Toto je FILM. Vlastně se na tom dá učit několik filmových řemesel. ()

rass 

všechny recenze uživatele

Očekávání bezezbytku splněno! Těšil jsem se na originální, netuctový, zajímavý, mnohovrstevný, zábavný, poctivě udělaný „Zelenkovský“ film – a dostal jsem ho. Zároveň je mi jasné, že tohle není dílo pro každého. Takovýto žánrově těžko zařaditelný film, se zvláštním smyslem pro humor, kde si divák není jist, co je míněno vážně a co ne, prostě někomu sedí a pak se bude přes hodinu a půl bavit a užívat si to. Bude ale jistě i nemalá skupina diváků, pro které je tento film zcela mimo obzor a prohlásí ho za hovadinu. Ona to v podstatě hovadina je, ale tak nápaditě vystavěná a neotřele natočená! Za mne jednoznačných 5*. ()

Lady_Gaga 

všechny recenze uživatele

Začátek docela ušel... Při druhé části jsme všichni usnuli - až tak to bylo zajímavé. Dvě hvězdy jen za Myšičku a Taclíka. ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Těžko říct jestli má smysl takovým způsobem rozpárat klasické vyprávění a falešným dokumentem jakoby doplnit zbytek filmu.Nefungovalo vůbec nic a i jakoby dokumentární záběry byly dost násilně zahrané. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

...a já se zase ztratil v ději. Zelenka je každopádně osobitý tvůrce, ale tohle mě přestalo bavit ve chvíli, kdy se děj změnil na film o filmu. To se radši kouknu pětkrát po sobě, jak Hrušínský plivne na lokomotivu. ()

Wasper 

všechny recenze uživatele

Film s velice originálním zpracováním, založený na mystifikaci ponoukající člověka nebo spíše celou společnost nad sebezamyšlením, s průměrným hereckým obsazením. Přestože může někoho nudit, pravděpodobně nejlepší český film roku. ()

Související novinky

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Reklama

Reklama