Reklama

Reklama

Modrý tygr

  • Slovensko Modrý tiger (více)
Trailer
Rodinný / Komedie
Česko / Slovensko / Německo, 2012, 87 min

Co se stane, když se ve městě objeví modrý tygr? Dobrodružný, magický a humorný rodinný film vtáhne děti i jejich rodiče do světa fantazie. Středobodem všeho dění je trochu zapomenutá, ale stále kouzelná botanická zahrada, ukrytá uprostřed hlučícího města. Dva kamarádi Johanka a Matyáš žijí bezstarostně mezi tropickými rostlinami společně s mluvícím papouškem a svými svéráznými rodiči v podání Báry Hrzánové a Jana Hartla. Když se ambiciózní starosta Rýp rozhodne zbourat zahradu, aby na jejím místě mohl postavit úplně novou čtvrť, přímo na křižovatce se objeví tajemný modrý tygr. Ten se s dětmi vydá na magickou cestu záchrany jejich jedinečného světa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,A BOTANICKOU ZAHRADU NAHRADÍ ZÁBAVNÍ KOMPLEX....“ /// Ho, ho, hó,, řeknou si děti (dvě) a předvedou (aspoň jsem to očekával), kolik že to sežrali ftipný kaše. Nakonec to (bohužel) předvede spíš ten tygr a na děcka zbejvá jen kapka tý zvířecí (a jiný) animovaný fantasie, která snad ani ve 3dé nemusí vypadat debilně. Hodnocení? Těžko mluvit za 8mi – 10ti letý děti (mýho 13ti letýho to nebavilo). Za sebe říkám – hezká animace, hodně špatnej záporák (tu školnici jsem nepochopil) a mám obavu, aby za tou animací nebylo schovaný všechno špatný (jako pomalý tempo, nicotnej příběh? Tě ty malý děcka umlátěj!). Nebo vy si myslíte, že jim obrázky a ekologický poselství budou stačit? 2a½! a podvědomě přemejšlím vo tý třetí…. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ještě furt nevěřím, že se může stát sen skutečností. 2.) Jsem Bílej tygr a na ty modrý nevěřím. 3.) Vzruší mě Bára Hrzánová ve spoďárech. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dětský snímek připomíná svým námětem a vizualizací 60. léta, kdy podobných počinů vzniklo vcelku hodně. Dětská fantazie je kouzelná a se světem dokáže divy. Svojí jednoduchostí a jemným stylem vyprávění předznamenává, že je určen především pro dětské diváky, takže je pochopitelné, že ten dospělý jen nechápavě kroutí hlavou, cože je to zase za výtvor. Jistá naivita a nelogičnosti jsou zcela na místě. Všichni jsme byli děti a vzpomeňme si na svoje fantazírování. Casting na dětské role se povedl, což jejich herecké výkony potvrzují. Linda Votrubová a Jakub Wünsch byli velice přesvědčiví. Jan Hartl, coby legenda děckých filmů, si roli víceméně zasloužil. A Barbora Hrzánová už jen skvěle sekunduje. Po dětském filmu je až neuvěřitelný hlad, takže DÍKY alespoň za tento, který, jak jsem psal výše, připomíná šťastné období tzv. nové vlny. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přijde Pepíček ze školy domů a dává rodičům podepsat žákovskou knížku, ve který je od učitele vzkaz „Váš syn ve škole neustále vyrušuje a znemožňuje tak mou výuku. Žádám o co nejdůraznější potrestání.“ Maminka s tatínkem se na sebe kouknou a řeknou „Nedá se nic dělat, Pepíčku, musíme tě opravdu tvrdě potrestat. Jdi do obýváku a dvakrát za sebou si pusť pohádku Modrý tygr.“ Pepíček začne brečet a prosit „Mami, tati já už se polepším, slibuju, zabavte mě iphone, ipod, tablet, kupony na McDonalda, zbijte mě, ale prosím Modrý tygra néé, já už budu hodnej, přísáhám.“ ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá trapárna a mrdárna do hlavy, podpořená nasazením německýho fašouna v roli záporáka. Animované sekvence řekněme že bych zpracováním ani neodsuzoval, kdyby nebyly uplně o ničem - jako že ty představy těch harantů. Hulící Hrzánová v dětskym filmu byla fakt vzor pro všechny dětičky. A všichni to hráli fakt divně, Hartl, Polívková, Havelková, Čermák. Teda jednoznačně z toho viním režiséra, kterej to celý natočil jak idiot... leč i scénárista asi pizdu v řiti měl, protože ten děj je uplně idiotskej a furt se točí kolem nějakyho toho modryho tygra, kterej je mi docela u prdele... A ten harant, malej idiot Jakub Wunsch, kterej mě svým dementním vzhledem a hlavně mluvou neustále mrdal hlavu, to už bylo jenom takovy koření pro pedofily, aby si mohli představovat, jak ho zneuživaj... Strašnej film hodnej zapomenutí... Ee, akorát se mi docela někdy libila ta hudba... ()

Harapes 

všechny recenze uživatele

Kolikpak to je let,co byl natočen dětský film(a velmi kvalitní)Kdopak by se vlka bál?Tři,čtyři??A od té doby nic,jakoby se na naše menší diváky pozapomnělo.Až do dnešního dne,kdy měl premiéru tento snímek Modrý tygr.A musím přiznat,že nápad s animacemi byli výborným nápadem,i obsazení dětskýh herců i dospěláků mi sedělo,až na herce,co hraje pana starostu..ten se tam vůbec nehodil a i když byl přeslizký,tak mě asi tímto nezaujal.Vyzdvihl jsem animace,ale musím přiznat,že mě zklamal děj filmu,kde jsem měl pocit,že se nic neděje a do dalšího záběru jsem musel čekat s obavami,jestli se tedy už konečně posune děj dopředu.Snímek je slušný,ale žádný zázrak se nekonal.Buďme rádi,že čeští filmaři si na rodiny s dětmi vzpoměli a doufám,že zase nebudeme na další film pro tuto cílovou skupinu dlouho čekat. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Modrého tygra ve skutečnosti hráli tygří dvojčata Aron a Tarzan. Jelikož měli stejné zbarvení, mohli se používat paralelně a „na střídačku“. (SimonSomin)
  • Velký skleník, který vznikl jako dekorace pro potřeby natáčení, byl inspirován podobnou stavbou až z Budapeště. Ve skutečnosti se pak filmovalo v botanické zahradě Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy, v botanické zahradě v Praze - Troji a v Liberci. (Listeroman)
  • Natáčať sa začalo v júni 2011. (ČSFD)

Reklama

Reklama