Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři příběhy filmu tvoří mozaiku osudů několika manželských či partnerských dvojic, které v určitém zlomovém bodě života řeší otázky chtěného, nechtěného, vytouženého nebo zmařeného rodičovství. Záměrem scénáristky a režisérky Alice Nellis je ukázat pomocí souběžného vyprávění několika příběhů, že problém moderního rodičovství je širší a hlubší než konkrétní situace kterékoliv jednotlivé postavy. Domácí režisérka číslo jedna opět přichází s příběhem, který se může dotknout diváků bez ohledu na věk či postavení. Každý z vyprávěných příběhů o touze po dítěti, osudovém rozhodnutí, zda dítě mít či nemít nebo snaze vyrovnat se s nástrahami, které před nás život postavil, může být právě ten váš. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

milancecil 

všechny recenze uživatele

Opravdu mimořádné a silné vyprávění výborné Alice Nellis, velmi lidsky citlivé a otevřené v zobrazování s tématem souvisejících skutečností, přesvědčivě, v jednotlivých obrazech až hodně syrově, bez jakéhokoliv estetizujícího zastírání, tak neokázale prosté a věrohodné, čemuž napomáhá určitě i zvolená neidealizovaná forma vyprávění, spíše to celé působí více jako filmová reportáž než hrané dílo, v ději pečlivě vystavěném na proplétajících se úryvcích ze života čtyř rozdílných párů, které se na jedné straně sice odlišují svojí stávající životní situací, přesto je v ději propojuje společné téma, téma rodičovství a jejich osobní vztah k němu jako ke zlomové události v životě dospělého člověka a stále i k jeho nejpřirozenějšímu naplnění, film má rozhodně velké předpoklady úspěšně podnítit ty vnímavější k řadě zamyšlení, mne třeba k tomu, jaké to vlastně tedy pro mne bude, změnit se v rodiče, když děti jsou přece stále naše jediná záruka vlastní nesmrtelnosti, i jak obtížné může pro mne být se rodičem dnes vůbec stát, jak může být i s tím největším úsilím rodičovství pro některé páry nedosažitelné a co jsou pak lidé ochotní v touze po dětech následně podstoupit. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný velký fanda ženských za kamerou, protože mi prostě nesedí jejich přetažená pocitovost. Stejně tak nejsem velký fanda depresivních blábolů o tom, jak je život na hovno, když nemáte aspoň jednoho fakana. Já jednoho měl a nechal jsem ho utratit, aby byl klid, a jsem snad nespokojený? Nejsem..:-) ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Alice Alice, hrom do tvé palice. Kam se to po výletních tajnostech ubírá tvoje tvorba? Čtyři dokumentárně hrané příběhy jsi zmuchlala do jedné koule a prskla je na plátno, snad aby si v tom každý našel svoje. Jen těžko se v tom ale něco hledá, když polovině dialogů není rozumět, děj je rozházený jako zrní po dvorku, a dané situace znám leda z pohledu mimina. Je mi záhadou ten lví humbuk okolo, asi že je to něco jiného. No jo, když stačí jenom tohle... ()

anli 

všechny recenze uživatele

Od Alice Nellis a jejího noveho"intimního velkofilmu",který se točí okolo rodičovství,jsem čekal přeci jen o něco víc.Čtyři příběhy by měly tvořit jakousi propletenou mozaiku,ale tvoří jí jen částečně a místy to vyznívá do ztracena..Ač se Alice Nellis snaží,scénář je tentokrát průměrný a nápadů je tu velice poskromnu a navíc spousta slušných momentů vyzní do ztracena,nebo je udušena v zárodku.To platí i o hercích-je vidět,jak se snaží,nic převratného se tu ale neděje a chvílemi mi připadlo,že film vznikl,aby se někdo naučil potápět.Škoda,spousta myšlenek je zajímavých a hezky ztvárněných,ale celé je to příliš dlouhé a místy opravdu dost nudné.Po předchozích filmech Alice Nellis,je to opravdu slabé,takže dávám intimních 55% a beru to jako režisérčinu slabší chvilku. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Podivně rozpadlý film. Celá ta tematika kolem dětí je jistě zajímavá a některé příběhy by si zasloužily celý film. Takhle pohromadě se ale kupodivu spíš ruší, než umocňují. A potápěčské dobrodružství Zuzany Bydžovské už mě nudilo kompletně. Je tu mnoho postav, celá řada výborných herců, ale výsledek je podprůměrný. Škoda. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v Egyptě a Tunisu. (oje)
  • Snímek se natáčel chronologicky, aby bylo došlo k většímu propojení herců a jejich postav. (Olík)

Reklama

Reklama