Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři příběhy filmu tvoří mozaiku osudů několika manželských či partnerských dvojic, které v určitém zlomovém bodě života řeší otázky chtěného, nechtěného, vytouženého nebo zmařeného rodičovství. Záměrem scénáristky a režisérky Alice Nellis je ukázat pomocí souběžného vyprávění několika příběhů, že problém moderního rodičovství je širší a hlubší než konkrétní situace kterékoliv jednotlivé postavy. Domácí režisérka číslo jedna opět přichází s příběhem, který se může dotknout diváků bez ohledu na věk či postavení. Každý z vyprávěných příběhů o touze po dítěti, osudovém rozhodnutí, zda dítě mít či nemít nebo snaze vyrovnat se s nástrahami, které před nás život postavil, může být právě ten váš. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (244)

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Presne kvoli takymto filmom sa ceska kinematografia prepadava coraz hlbsie a hlbsie do zumpy. Film je to priserne nudny, s kopou lacneho zmykania medziludskych vztahov a prazdneho tliachania o nich. Za rok 2010 by som urcite dal vyssie Herzov Habermannuv Mlyn, alebo Trojanov film Obcansky prukaz. 0 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Moje chuť shlídnout a mapovat kvalitu veškerý hraný český kinematografie dostavá dost zabrat.Tohle je další příšerná nuda,a po včerejší promítačce skvělýho Habermannova mlýna,to vypadalo,že se pobliju.A.Nellis má nějakej hlubší problém,a pořád nám ty sračky cpe do našich hlav.A asi udělim stajně jako některejm zahraničním rejžům i Alici značku zákaz promítání a sledování,protože si ani nechci domejšlet,jaký hovno ještě může od ní přistát na mojí hlavě.Zatim metá pěkně.20% ()

kusper 

všechny recenze uživatele

Ať si kdo chce říká co chce, dnešnímu českému filmu vládnou ženy. Jediná opravdová jistota je v Heleně Třeštíkové a Alici Nellis. Její nový film mě doslova nadchl. Film plný dobrých nápadů, si ubíhá svým tempem a všechno šlape. Dovoluji si říct, že lepší český film už letos neuvidím. (K) ()

zette 

všechny recenze uživatele

Namet spatny neni, tema materstvi ma urcite pravo na vlastni film. Zpracovani Alice Nellis me v tomto pripade ale vubec nezaujalo. Dej je zbytecne roztrhany a jen tezko clovek hleda spojitost, pokud si odmyslime adopci, kterou kazdy tusi od poloviny snimku. Herecke vykony nevyrazne, Bydzovske jsem jeji roli vubec neveril a dovolenou v Egypte s pouzitymi zabery potapeni jsem take moc nepochopil. Nejvice me zaujaly ty dve urednice na socialce, tady se to asi realite blizilo dost. ()

Riley 

všechny recenze uživatele

jsem ráda, že jsem se tentokrát nedala odradit a šla. :) Mě se to líbilo moc! To spíš Tajnosti mě tenkrát nijak zvlášť nenadchly - všichni z toho dělali naprosto špičkovej počin český kinematografie a mě to jako takovej zázrak nikdy nepřišlo. Mamas a papas je stokrát lepší, z toho filmu jsem odcházela, že mi něco dal a vůbec - tleskám! Po dlouhé době příjemné české překvapení. A že z nás tahá emoce, citově nás vydírá - jakej film ne? Dobrý je, když se to povede ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Po manýristických a protimužských Tajnostech jsem byl připraven na nejhorší. Ale Alice Nellis mě příjemně překvapila, i když samotnému filmu se dá vytýkat mnohé. Tím hlavním problémem je nepropojenost symbolické a reálné složky. Jedna vysvětlující scéna až na závěr nedává divákovi v průběhu filmu prostor pro interpretaci. Interpretační klíč musí být obsažený už v začátku a jeho absence staví diváka do obtížné pozice, protože mu uniká celá konstrukce a film se pro něho stává jen sledem epizod více méně blížících se skutečnému stavu. Kdybych měl být objektivní, dám tři hvězdičky, ale protože jsem ve svém životě stejné situaci jako racionální hrdinka, kterou hraje Z. Bydžovská, tj. stojím na písku před mořem emocí, potřebuji se v něm naučit potápět, abych třeba potkal to, co mě přesahuje, dávám o hvězdičku víc. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Přijatelné české psycho drama o vztazích, dětech současných, ale hlavně budoucích a o vztahových krizích. Solidně zajímavá filmová studie, která se ale zbytečně dlouho táhne a zkrácení by jí jen prospělo. Hudba: Jan Ponocný ()

Swansea 

všechny recenze uživatele

Je těžké přidat něco nového k výstižným a zajímavým komentářům např. snoopik, Ja.cek, kombajn, Kriss_tyna. Tak alespoň citace samotné autorky : "Ať už se člověk rozhodne dítě mít nebo ho z nějakých důvodů odmítne, jeho život se kvalitativně zásadně změní. Nelze udělat krok k rodičovství a zůstat přitom nepoznamenaný." "O dítě se budete vždycky bát, od tohoto strachu vás nikdy nikdo už neosvobodí. Na jednu stranu se tímto stavem stáváte až trapně zranitelní, na druhou ale získáváte velké bohatství." ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhé, nedotažené, herecky nevyvážené a naprosto bez emocí. Film, jakoby snad Alice Nellis nerežírovala. Hezké jsou akorát ony podvodní, potápěčské záběry. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Vůbec mi to nepřišlo tak strašné, jak se všude avízuje. Jo, možná to bylo i tím, že jsem po Perfect Days neměla moc vysoké očekávání... ale přinejmenším herecké výkony a obsazení (až na Issovou, nemám ráda způsob, jakým se vyjadřuje) byly slušné. ani dialogy nebyly špatné. Co mi naopak hodně vadí, je použití ústřední melodie z filmu Mary a Max, která mi kvůli mnou utvořenému kontextu s M&M do M&P vůbec nesedí. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Smutné svědectví, které mělo rozhodně víc, než na "pouhý" nadprůměr. Skvěle poskládané a zajímavě hudebně podpořené drama, které divákovi vnuká jednu a tu myšlenku..být smutný! Poměrně zajímavě herecké obsazení a zmiňovaná pozitiva naprosto pohřbívá zvuk, který zazdívá ne-jeden povedený dialog..... ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

dneska jsem neměla náladu na rozvazování zašmodrchané šňůrky příběhů,ale vím,že se na to ještě jednou podívám ()

anli 

všechny recenze uživatele

Od Alice Nellis a jejího noveho"intimního velkofilmu",který se točí okolo rodičovství,jsem čekal přeci jen o něco víc.Čtyři příběhy by měly tvořit jakousi propletenou mozaiku,ale tvoří jí jen částečně a místy to vyznívá do ztracena..Ač se Alice Nellis snaží,scénář je tentokrát průměrný a nápadů je tu velice poskromnu a navíc spousta slušných momentů vyzní do ztracena,nebo je udušena v zárodku.To platí i o hercích-je vidět,jak se snaží,nic převratného se tu ale neděje a chvílemi mi připadlo,že film vznikl,aby se někdo naučil potápět.Škoda,spousta myšlenek je zajímavých a hezky ztvárněných,ale celé je to příliš dlouhé a místy opravdu dost nudné.Po předchozích filmech Alice Nellis,je to opravdu slabé,takže dávám intimních 55% a beru to jako režisérčinu slabší chvilku. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem shlédl docela podařené Ene Bene od Alice Nellis, a tak jsem se rozhodl, že dám šanci i ostatním režisérčiným filmům. Mamas a Papas jsme s ženou museli zkouknout na několik pokračování, protože nás absence hlubšího příběhu vždy ukolébala ke spánku. Filmu toto rozkouskování ani moc nevadilo, neboť se už při natáčení někomu pomíchaly kotouče s filmem, a Alici Nellis to přišlo tak skvělej nápad, že film uvedla tak, jak jí jednotlivé části filmu padly pod ruku. Co mi ale vadilo mnohem víc je roztříštěnost postav, s žádnou z nich se nedalo nikterak ztotožnit, žádná z nich ve mne nevyvolala hlubší zájem nebo snad špetku sympatií. Co film v mých očích zachránilo od horšího hodnocení je jednak dobrá hudba, a druhak ukázka martyria s pokusem o adopci (jojo, úředník je úředník, a ten ví všechno nejlíp)... ()

venison 

všechny recenze uživatele

Velmi silný psedodokument o vztazích rodičů a dětí v různých životních situacích.. Na můj vkus se tam málo mluvilo, ale zase na druhou stranu si člověk více musí domýšlet a více příběh cítí.. Zkritizovat musím podivné sestříhání filmu, které není nijak logické a ani mi tam nesedne.. Moje oblíbenkyně Zuzana Bydžovská byla famózní :-))) Jinak celkový dojem z filmu v českých luzích a hájích je na **** ()

Reklama

Reklama