Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak být spokojený a přitom nebýt sám?
Pozoruhodné herecké výkony v čele se Simonou Babčákovou v realistické komedii o šestici bilancujích třicátníků. Kdysi spolu studovali a postupně se všichni přestěhovali z Jablonce do Prahy. Po společném setkání na večírku ve svém rodném městě je jim jedno jasné - vědí, co v životě nechtějí, ale zároveň ještě nepřišli na to, co by chtěli. Zatímco první z nich se snaží urputně otěhotnět, druhá pije o něco víc, než je "společensky" přijatelné, třetí zjišťuje, že žije v manželství s neškodným tyranem. O nic lépe na tom není ani trojice mladých mužů - jeden studuje devátým rokem vysokou školu a jeho přítelkyně ho podvádí se svým bývalým, další čeká na příležitost, jak sdělit matce, že je gay a třetí neváhá konzultovat své trable s psychiatrem. Na řadu tak přichází dávný nápad - společný život na statku, po kterém kdysi všichni tak toužili. Vyjde jim tenhle nový pokus o štěstí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (266)

sethi 

všechny recenze uživatele

Tenhle víkend sem zkoukla tři filmy. Zoufalci to u mě vyhráli na celé čáře. A to ty ostatní patřily k hodně dobrým.Civilní výkony sympatických herců a trošku jiný styl vyprávění mi sedly. Místy úsměvné, ale spíš krutě pravdivé. Jen se mi to zdálo dost dlouhé. ()

DadysGirl 

všechny recenze uživatele

Taková ztracená generace, řekla bych... znám to ze svého okolí, někde bych se tam taky našla a tady je to v takovém absurdním, nechutně realistickém balení... ()

transbeskyd 

všechny recenze uživatele

Jako studentský televizní film budiž, ale jako celovečerák s nějakými vyššími ambicemi zaujmout svým sdělením to neobstojí..Na to, aby to byla komedie tomu zase chybí vtip a nadhled. Babčáková sice táhne, ale na druhou stranu to působí komicky, jak se snaží zapadnout mezi skutečné třicátníky..:)Nejvydařenější je název, který vystihuje nejen postavy, ale i moje hodnocení. ()

Muzaffer 

všechny recenze uživatele

Co si zaslouží ocenění je, že se režisérka vydala svou vlastní originální cestou. Námět je zajímavý a začinalo to docela slibně. Snahou tvůrců asi bylo aby hrdinové působili velmi civilně a opravdově, ale na mě působili přesně naopak tak nějak nepřirozeně a strojeně a do žádného z nich jsem se nedokázal vžít. Postupem času jsem se tak začal pěkně nudit... ()

haffen 

všechny recenze uživatele

Cca prva polhodina bola celkom v pohode, ale postupom casu sa dostavovala stale vacsia a vacsia nuda, az som bol nuteny film vypnut. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvé, přišlo mi to zoufalé. Taky se řadím mezi třicátníky, ale osudy těchto jsou dost exotické, proti nim já jsem teda dost happy. Společný život na polorozpadlém statku je taky dost exotický. Když se na to teď dívám podruhé, přijde mi to zoufalé. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sorta herců se sešla jako parta přátel. A k tomu jsou zajímaví charakterově. Každé období - dekáda - desetiletí, v našich filmových dějinách je nějaké. Toto období by se dalo charakterizovat jako období filmů o třicátnících nebo obecně lidech středního věku, kteří nevědí co se svým životem. Podobných filmů se v té době natáčelo dost. Tento snímek působí od počátku jako dokument, což mu dává jistou věrohodnost. Například i výpovědi jednotlivých aktérů, zatímco děj běží nebo přímo do kamery, je zajímavý. Spojené jsou s tím i záběry zírající do budoucnosti postav. Bohužel musím souhlasit, že čím víc svobody tato doba nabízí, tím víc zoufalí lidé - a nejen mladí, jsou. Neví jak dál. Co s životy. Co chtějí v životě dělat a jak žít. Hodně se přemýšlí o smyslu života a čím život vyplnit, aby skutečně byl naplněn. Smutnější je fakt, že snímek dostává každým rokem větší a větší logiku než v době natočení. ()

Koochy 

všechny recenze uživatele

Konečně jednou film, který nezklamal očekávání. Příběh není nijak vyumělkovaný, ale přirozeně pohádkový :) vtipně-tragický s docela líbivou hudbou v pozadí a sem tam s komickými momenty, které přirozeně zapadaly do děje. Respekt ;) ...dal bych 4 hvězdičky, ale ta pěkná hudba a nenucený humor mě nenechaly O:-) ()

FosaCZ 

všechny recenze uživatele

Originální debut s nebývale zručně napsanými postavami, jehož hodnocení sráží především nekompaktnost a rezignace na budování příběhu. Zoufalé hrdiny si však zamilujete se všemi jejich slabostmi. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

za výber postáv. inak zúfalosť z mojej strany, ako písal niekto, prehliadka sociológie v praxi. nič mi to však nedalo. zúfalci mi boli ľahostajní, bohužiaľ ()

kenny79 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený snímek, kde je dopodrobna rozebraná každá postava a hlavně tak že se člověk u toho ani na minutku nenudí. Dal bych i o jednu nebo dvě hvězdičky více, ale od té doby co se společně nastěhovali na ten statek, film upadá do šedi průměru až podprůměru. ()

HrrrOch 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem neviděl celý film, ale i to, co jsem shlédl, stálo za to. Líbí se mi trochu dokumentárně vedené vyprávění, asynchronní střih, no a oceňuju, že už konečně nějaký absolventský film měl hlavu a patu a byl o něčem, protože to se poslední dobou moc nevidí. FAMU rulez ()

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama