Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak být spokojený a přitom nebýt sám?
Pozoruhodné herecké výkony v čele se Simonou Babčákovou v realistické komedii o šestici bilancujích třicátníků. Kdysi spolu studovali a postupně se všichni přestěhovali z Jablonce do Prahy. Po společném setkání na večírku ve svém rodném městě je jim jedno jasné - vědí, co v životě nechtějí, ale zároveň ještě nepřišli na to, co by chtěli. Zatímco první z nich se snaží urputně otěhotnět, druhá pije o něco víc, než je "společensky" přijatelné, třetí zjišťuje, že žije v manželství s neškodným tyranem. O nic lépe na tom není ani trojice mladých mužů - jeden studuje devátým rokem vysokou školu a jeho přítelkyně ho podvádí se svým bývalým, další čeká na příležitost, jak sdělit matce, že je gay a třetí neváhá konzultovat své trable s psychiatrem. Na řadu tak přichází dávný nápad - společný život na statku, po kterém kdysi všichni tak toužili. Vyjde jim tenhle nový pokus o štěstí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (266)

George.Camel 

všechny recenze uživatele

Trailer k filmu mě nadchnul, ale když jsem film viděl celý, takové nadšení jsem již neprožíval. Simoma Babčáková je tam ovšem výborná a kvůli ní se na film ještě někdy kouknu. Možná pak pochopím, co tím autoři mysleli. ()

Darkslider 

všechny recenze uživatele

Zoufalý film se zoufalými herci a zoufalým příběhem. Co dodat....Tvůrci se snažili postavit děj na "vyděděncích" společnosti, ale nezvládli je jak popsat, tak pospojit dohdromady. Děj je překotný, skáče z místa a času na místo a čas a dohromady to je jen netvárná modelína se spoustou prázdných míst. ()

LuckyK 

všechny recenze uživatele

Pocit zoufalství mne z toho opravdu přepadá, především po stránce obsahové a formální a herecké. Ale plus musím filmu dát za to, že to že je celkově o ničem a prázdný, je vlastně přesné vystihnutí reálného života v Praze, obzvlášť pro náplavy. V tom byl ten pocit z filmu velmi přesný a sugestivní, až moc. A ty zoufalé postavičky, to bylo až moc velké panoptikum. Takový divný sociologocký vzorek divnousů není snad ani v Praze, i když...Každopádně, alespoň doufám, že snad dva ze tří chlapů nejsou homosexuálové:). Pardon. ()

Diskantka 

všechny recenze uživatele

Radime vystup.....ale já sem nevystoupil. Klasický situace z typickýho českýho života a český myšlenkový pochody. Zároveň se tomu směju a brečim nad tim, jak sme jako národ trapný. Tohle je prostě přesně ten typ humoru, kterej např. od USA nikdy v žádný komedii/dramatu nedostanem. ()

crow-x 

všechny recenze uživatele

Film ze začátku pěkně rozjetý s pár opravdu vtipnými hláškami. Postupem času sklouzne k neutěšenému plakání na život v Praze, až k tregikomedii která ani není moc vtipná. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Polodokumentární sonda do způsobu vnímání světa a pocitů dnešních třicátníků. Díky rozmanité paletě lidiček a jejich příběhů si vybere každý a snad každý z jejich vrstevníků si najde to svoje. Svoje nikdy neuskutečněné sny a touhy, které nelze uskutečnit, ani když se k tomu naskytne šance a stačí jen krůček k překročení pomyslné hranice. Chceme to, co nemáme. Nechceme to, co máme. Co bychom vlastně chtěli? Bohužel na film je tohle málo, i když je z toho cítit snaha o další kultovní generační výpověď podobnou Samotářům. Šance však zůstala neproměněna a zbylo jen velmi zchátralé torzo. 3- ()

Konys odpad!

všechny recenze uživatele

otresnost s protivnyma postavama a naprosto bez deje. A hlavne neskutecna NUDA. Sorry ale tohle byl fakt des :-/ A taky by me zajimalo na zaklade ceho je to titulovano jako komedie. ()

lehkoživka 

všechny recenze uživatele

V první polovině filmu jsem se dost ztrácela - příliš mnoho postav, každá je zoufalá nějakým velmi obvyklým způsobem. Jediná zajímavá dvojice je mamina Simony Babčákové a její manžel-kretén. Film vlastně pořádně začne až po setkání všech zoufalců - a vyvíjí se docela zajímavě a uvěřitelně, sem tam i velice trefně "nastaví zrcadlo". Pěkně, civilně zahrané. A chytrá pointa, takže nakonec ty 4 * dám. ()

piskot.. 

všechny recenze uživatele

Tak tedy Zoufalci mě opravdu dostali do kolen. Mnoho lidí si stěžuje, že jsou charaktery postav zřejmé již z počátečních scén, jiným se zas nezdá celková náplň snímku. A já se ptám proč? Není přeci každý film (zvláště pak ty české) předurčen k strhujícím akčním momentům. Zoufalci sází na jiné zbraně. Pravdivost, věrohodnost, vtip, tragika. Dohromady s originální sugestivní kamerou, vybroušenými dialogy (ale skvělé jsou i vnitřní monology - viz Radim v autě na cestě na východ - ohromně vtipné), příhodnou hudbou (NůŽ) a vynikajícími hereckými výkony - nepřekonatelně vtipný a sympatický Radim (V. Neužil), naprosto důvěryhodná Štorková, Onufráková, Babčáková, Žáčková a Plesl. Ohromné, jak typicky divadelní herci dokáží uvolněně, nenuceně hrát svého Zoufacle před kamerou. Ne, ne, tady není z mé strany opravdu co vytknout. Dlouho jsem se tak s žádným filmem nenasmála a nezatruchlila nad svou budoucností. Na Jitku Rudolfovou se hodlám pekelně zaměřit, má neuvěřitelný talent, který doufám nepřijde vniveč. Dost mě udivuje, že tenhle, bezesporu, kvalitní film je hodnocen tak málo hvězdami. Nedoceněné umělecké dílo. 101%. ()

vancho 

všechny recenze uživatele

Názov filmu vcelku dobre vyjadruje jeho úroveň. Skupinka Jabloneckých lúzerov s rozličnými životnými osudmi, ktoré však nechytia za srdce. Ani vynikajúci výkon Simony Babčákovej to nezachránil. Bez invencie, zápletky, podpriemer českej kinematografie. ()

burton-ka 

všechny recenze uživatele

Komedie? Tak to zdaleka ne! Ovšem nemůžem se dívat na životy všech představitelů tohoto filmu jako na tragické či dramatické. Každá lidská bytost má stopáž svého života. Někdy je čistá a někdy je ta páska tak zmuchlaná, že on sám neví jestli někdy bude obraz znovu čistý. Ve filmu je 6 postav - 6 životů ale na světě je zhruba 7 miliard lidí tudíž stejný počet životů s problémy, úsměvy, slzy. Ve filmu vidím tu jedinečnost polovičního dokumentu a zároveň Vás občasná hláška mile rozesměje a ukáže podobenství Vašeho života. Jednoduše je to vyříznutý obraz z bežného života bez dokonalého make-upu, umělých světel jen čistý, přirozený pohled klidně s akné a potem! Zviditelnění hlavního města vesmíru (JBC) je přinejmenším milé! ()

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama