Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak být spokojený a přitom nebýt sám?
Pozoruhodné herecké výkony v čele se Simonou Babčákovou v realistické komedii o šestici bilancujích třicátníků. Kdysi spolu studovali a postupně se všichni přestěhovali z Jablonce do Prahy. Po společném setkání na večírku ve svém rodném městě je jim jedno jasné - vědí, co v životě nechtějí, ale zároveň ještě nepřišli na to, co by chtěli. Zatímco první z nich se snaží urputně otěhotnět, druhá pije o něco víc, než je "společensky" přijatelné, třetí zjišťuje, že žije v manželství s neškodným tyranem. O nic lépe na tom není ani trojice mladých mužů - jeden studuje devátým rokem vysokou školu a jeho přítelkyně ho podvádí se svým bývalým, další čeká na příležitost, jak sdělit matce, že je gay a třetí neváhá konzultovat své trable s psychiatrem. Na řadu tak přichází dávný nápad - společný život na statku, po kterém kdysi všichni tak toužili. Vyjde jim tenhle nový pokus o štěstí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (265)

BarGoldstein odpad!

všechny recenze uživatele

Film dokonale vystihuje kreténství dutohlavých senochrupů, který se nakýblujou do Prahy, sláma jim čouhá z bot i z xichtu a pak tu dělaj chytrý. ()

WilWallace odpad!

všechny recenze uživatele

První film v jehož polovině jsem odešel z kina, možná jsem udělal chybu a v druhé polovině už se něco dělo, ale prostě se to nedalo vydržet. Ještě že jsme na něj byli v multiplexu a tudíž jsme mohli přejít do jiného sálu na jiný film... ()

JaguarN 

všechny recenze uživatele

Zoufalci bohužel nebyli jen před kamerou, ale i za ní a nejspíš i všude okolo - zkratka jedno velké "zoufalství"... P.S. Jedna ryze subjektivní (a vysloveně nekorektní) poznámka: takoví debilové opravdu někde existují...? ()

Monyfik odpad!

všechny recenze uživatele

Pravdivý komentář od JaguarN,AGAMENON,paascha, díky:) Jestli je toto realita, tak asi žiji mimo mísu:))) PS: Pravděpodobně režisérka byla předlohou tohoto filmu..... ()

montel 

všechny recenze uživatele

Šestice bývalích spolužáků se snaží úspěšně proplouvat životem, ale nějak se jim to nedaří. Domluví se tedy spolu, že si splní jejich společný dávný sen. A to společně bydlet pod jednou střechou...Realistické drama, které mě ovšem hrozivě nudilo. Nezastírám, že život postav je podobný životu běžného smrtelníka, ale to by v tom filmu mohl hrát můj soused a bylo by to záživnější. Bohužel to nedopadlo. 25% ()

schindler 

všechny recenze uživatele

Jediné, co bych pochválil je trefný název celého filmu - ZOUFALCI. Děj se točí okolo skupiny lidí, kteří jsou ZOUFALÍ, což vypadá tak, že se celou dobu tváří ZOUFALE. Celý film je k UZOUFÁNÍ nudný. Myslím si, že i sami tvůrci museli mít během natáčení nějakou depku, anebo to jsou ZOUFALCI také. Pozor, ti kteří se za ZOUFALCE považují, si budou připadat po shlédnutí ještě ZOUFALEJŠÍ a ti co ne, budou mít minimálně po zbytek dne menší deprese. Jelikož se řadím spíš do první skupiny, ukončuji komentář a odcházím to někam rozchodit. ()

rene75 

všechny recenze uživatele

Souhlas s většinou komentářů: formálně dobře natočené, leč hlavní postavy ploché, až na Babčákovou. Ale ta už se svou rodinou podle mne nepatří mezi "zoufalce". Tam už je to klasický film o manželských vztazích. ()

Kaave 

všechny recenze uživatele

Po rozpačitym začátku,kde se ne-uveřitelně představují někteří hlavní hrdinové (nejnereálný a těžce uvěřitelný obraz člověka byl manžel S.Babčákové)a poměrně nezáživné cestě k nejdůležitejší části-kupování statku,mě film ke konci dostal svým poselstvim...tyhle lidi i tak naivní sny jako společnej statek nedovedou do konce...skvělý jsou konečný výrazy na imaginární statek třech posledních kteří nakonec jeli...je fakt,že to není nic světoborného,ale minimálně tím nápadem-prolínáním představ-scén ze statku a plánováním na pohovce,kdy si myslíme,že to je jejich budoucnost,ale nakonec jsou to jen lůzrovský sny.. A pak taky to,že nejsou schopni žít nikde..ani ve městě..ani na vesnici..možná,že v Indii?Nakonec zajímavá sonda do světa současných třicetiletých lůzrů se slabou vůlí,něco rozumně změnit. ()

Quak 

všechny recenze uživatele

Mně to přišlo ze života a takový filmy mám ráda. Na české poměry slušnej kousek.Těším se na další film Jitky Rudolfové. ()

Bodega_Bay 

všechny recenze uživatele

Začínající autorka si zaslouží pochválit. Tedy především za skvělou Simonu Babčákovou, ale i za film. Zoufalci jsou ze života, jsou zajímaví, jsou neokoukaní a jsou věrohodní. Mám jich kolem sebe taky spoustu a myslím, že každý, kdo pochází z malého městečka a zná tu touhu odejít a něco dokázat je zná. Zná ty, co odešli a stejně se nic nestalo, ale oni už to neumí změnit a zná i ty, co se ani nepokusili odejít a pomalu zahnívají a nejsou sto ani náhledu na svůj život, ne tak změny....Nesouhlasím s přítomnou kritikou karikování gaye. prostě někteří muži, kteří mají rádi muže, působí na někoho zženštile a někteří ne. Máme ve filmu oba příklady a je tomu i tak v životě. Tvrdit, že žádný takový není je jen neschopnost si připustit, že každý jsme nějaký a pokud máme nějakou genetickou odlišnost, tak holt k tomu patří i některé projevy...ani lepší, ani horší, prostě jiné, než je norma. A nakonec- nejsou to žádní chcípáci..kdo z vás má odvahu udělat něco se životem? kdo o tom jen sní, mluví a teoretizuje? Kdepak, tihle zoufalci jsou zoufalí v situaci, ve které se ocitli, ale rozhodli se něco změnit a to umí málokdo. ()

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

Fiktivní dokument o naší době... připadá mi to jako zajímavý pokus o postihnutí dnešní doby, byť jen z hlediska naprostých "zoufalců". Kousek z každého může člověk v sebe samém najít. 4.* je za udržení herců v přirozené (ne)hrající poloze během hraní :-) ()

Vlkopec 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný a originálně natočený český film. Rudolfová je talent a herci hrají takřka bez výjimky výtečně. Jsou to takoví Přátelé po česku. Možná se to tak nějak mělo i jmenovat, název Zoufalci je trochu zavádějící. Těším se na další filmy od Rudolfové (jestli po tomhle, který co do komerčního úspěchu nesahá Babovřeskům ani po kotníky, dostane příležitost). ()

zebu_cz 

všechny recenze uživatele

Klasický debut - čili mraky chyb a roztahaný děj. Na druhou stranu uvěřitelní herci, dobrá hudba a skvělý zvuk. ()

dINsA 

všechny recenze uživatele

Češi umí natočit dobré filmy... pokud mají relativně neznámé tváře... pěknou kameru... kvalitní střih... a hudbu, kterou bych sice sám o sobě nikdy neposlouchal, ale tady seděla výborně! Jedinou věc nechápu, proč je u tohohle filmu popisek Komedie... ??? ()

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama