Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak být spokojený a přitom nebýt sám?
Pozoruhodné herecké výkony v čele se Simonou Babčákovou v realistické komedii o šestici bilancujích třicátníků. Kdysi spolu studovali a postupně se všichni přestěhovali z Jablonce do Prahy. Po společném setkání na večírku ve svém rodném městě je jim jedno jasné - vědí, co v životě nechtějí, ale zároveň ještě nepřišli na to, co by chtěli. Zatímco první z nich se snaží urputně otěhotnět, druhá pije o něco víc, než je "společensky" přijatelné, třetí zjišťuje, že žije v manželství s neškodným tyranem. O nic lépe na tom není ani trojice mladých mužů - jeden studuje devátým rokem vysokou školu a jeho přítelkyně ho podvádí se svým bývalým, další čeká na příležitost, jak sdělit matce, že je gay a třetí neváhá konzultovat své trable s psychiatrem. Na řadu tak přichází dávný nápad - společný život na statku, po kterém kdysi všichni tak toužili. Vyjde jim tenhle nový pokus o štěstí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (265)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nejde o to, že Zoufalci jsou promyšlenou (a filmařsky vydařenou) sondou do života dnešních třicátníků, ale spíš o to, proč má někdo potřebu takové filmy vůbec točit :-( A jestli nerozumíte, třeba pochopíte po zhlédnutí. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

45th KVIFF 2010 - EAST OF THE WEST - FILMS IN COMPETITION - Na Východ od Západu - Soutěžní sekce + 36. LFŠ UH 2010 - VISEGRÁDSKÝ HORIZONT - Český horizont (Zoufalci / DREAMERS / Zoufalci) - Asi nereálný příběh - nikoliv nezábavný... - 9. 8. 2010 - 60% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Manzelska groteska a generacni film. Pekne se sdili zivotni pocity hrdinu, ale starsi a mladsi divaky muze film minout. Dlouhe zpovedi. Predstavovani sesti hrdinu je dost dlouhe. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Zvedám hodnocení, na podruhé se mi Zoufalci líbí mnohem víc. Jednak je fajn vidět mladou partičku z dejvického divadla, kterou jsem v roce 2009 příliš neznala a za další, Jitka Rudolfová si u mě udělala očko krásnou pohádkou, čili jsem na ni lépe naladěná, než před lety. Domnívám se, že prvně film u diváků trošku "dojel" na mnoho neokoukaných tváří, přičemž ale vůbec není špatný. :) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Toto je absolventská práca. Takže aspoň vidíme, za čo sa udeľujú na FAMU tituly. Za sračky so zúfalcami. Nielen postavami, ale zúfalcami, ktorí sa tvária na hercov. Z estetiky tiež nič, lebo súložiaci škaredí herci, to tiež nestálo za nič. Teda nikomu by vôbec nič nestálo. Hlavne pri nejakej Babčákovej, ktorá by mala ísť radšej na casting na Buratina než sa snažiť vystupovať ako ženská postava. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Jak tyhle typy českých filmů normálně nemám rád, tak tenhle mne příjemně překvapil. Místy zábavný, vtipný, trapný a taky ze života. Nečekal jsem nic a dostal vysoce nadprůměrný film. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Film jako by byl rozdělen na dvě části. První - zmatené mluvení herců, pár vtipných momentů, a rádoby nezávislá kamera, a odpočítávání času, kolik zbývá do konce. Druhý - debatování herců o společném žití dává snímku úplně jiný rozměr u kterého už jsem konečně zapoměl na čas a čekal co přijde. ()

PetGriDus 

všechny recenze uživatele

Tento film mě potěšil jako diváka v zoufalém věku. Hodně hlášek ze života. A některé scény se myslím mohou stát po nějakém čase kultovními. Nechápu, proč tomuto filmu někdo dal odpad. Je příjemné konečně slyšet ve filmu Čtení se Strýčkem Míšou. ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Za světlé místa dávám 4, jinak by to bylo 5. Jinak Jitka Rudolfová jako čerstvá absolventka FAMU dokázala nevídané! Výborně zvládnutý technicky film, zasazené tváře nepodmíněné a úžasné látka. Z té holky ještě všichni padnem na prdel->toho se nebojím... // 36. LFŠ UH ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Silné v detailoch, nedotiahnuté v celku. Sú zúfalí, pretože sú single? Sú zúfalí, pretože sú v Prahe? Sú zúfalí, pretože čo??? Vyjma manželky (Simony Babčákovej) som nikomu inému zúfalstvo neveril, nepochopil som, z čoho vychádza, nevidel som jediný dovod. Nič som sa o "hrdinoch" nedozvedel, vobec neviem, prečo sa stretávali, ani náznak chémie a skutočného priateľstva a i pre to mi záverečná časť a odkaz na Moodyssonovo Together prišla trocha ako scenáristická bezmocnosť. Chcípactvo ako alibizmus, chcípactvo ako zrkadlo nudy seba so sebou, chcípactvo ako odraz (obraz) doby ? Napriek všetkému napísanému, som rád, že som si zabilancoval. (A) že som úplne iný..Mimochodom, k čomu tie nekonečné makrodetaily ?! ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazení herci, realisticky napsané a provedené dialogy, to se vidí u českého filmu málokdy. Celkově musím vyzdvihnout realistickou působivost. Snad jen vzorek 2 homosexuálů ze 3 mužských hrdinů je na běžný život trochu moc. Taky je trochu nepravděpodobné, že by všichni hrdinové měli tak podobný osud – nikdo z nich není úspěšný, šťastný, neliší se výrazně od ostatních. Zvláštní je, že hrdinové nemají prakticky žádné cíle, sny, touhy, koníčky, jen přežívají ze dne na den ve svých ne úplně zajímavých životech. Postupem času film dost ztrácí na tempu a na konci prakticky vyšumí do ztracena. Já po jeho skončení už vůbec neměl potřebu se nad krizí hlavních hrdinů dál zamýšlet. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"P.S. Dotáhni pořádně kohoutky !!" ;) Ačkoli jeden zoufale vyprázdněným Zoufalcům snadno odpustí jejich bezobsažnost a prázdnotu, která výborně symbolizuje prázdnotu v bytech i duších svých hrdinů, jejich stejně symbolickou zoufalost a bezradnost z druhé půle, i co do katarze, filmu, která ho vlastně dělí na dvě nesoudržné části, už nikoli.. Přesto tenhle autorský a mimochodem výborně zahraný kousek Jitky Rudolfové, co se snaží především, jakkoli pouze, zobrazit trápení, nás, dnešních třicátníků, potěší, mimo tématu zejména tím nanejvýš vynalézavým střihem i prací s kamerou a zvukem.. ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Za sikovne strihove prechody mezi misty a casy a za jedinou scenu, ktera dokaze chytit, a sice debata kolem chovani slovenske "spolubydlici". ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Škoda, že jednotlivé osobní životy postav nebyly zpracovány rozsáhleji. Mám z toho smíšené dojmy, kde převažují neutrální. Nechalo mě to chladným, ale světlé momenty Zoufalci mají. ()

katrk 

všechny recenze uživatele

Skvělí přirození herci, hezký příběh i prostředí... normální český film. Bavil mě a nemám důvod mu nic vytknout. Tak proč ne 5* (ale 100% to neni:)) ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Příjemně zahrané, překvapivě kvalitně natočené, ale přece jen, nakonec (hlavně scénáristicky) maličko bezradné, stejně jako hrdinové "příběhu". Stihnul jsem během filmu spoustu jiných věcí, to nikdy není dobré znamení. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Tento film mě hodně zklamal. Čekala jsem mnohem víc na základě toho, že hlavní roli má Simona. Je to takový jakoby pokus o napodobení Příběhů obyčejného šílenství. Ale hodně nezdařilý. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

..Dobře zahrané. Chytlavě napsané (některé hlášky fakt sedly). V celku trochu chaotické.. V celku je to ale poměrně matoucí. Dost tam skáčou místa a čas a poměrně dlouho divákovi trvá než pochopí o kterých lidech, že to vlastně je a co spolu mají společného (odkud se znají, jaké jsou mezi nimi vztahy atd). Překousnout se tahle zmatečnost dá a divák se nakonec přecejen chytne, ale v hodnocení se to promítnout musí. ()

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama