Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak být spokojený a přitom nebýt sám?
Pozoruhodné herecké výkony v čele se Simonou Babčákovou v realistické komedii o šestici bilancujích třicátníků. Kdysi spolu studovali a postupně se všichni přestěhovali z Jablonce do Prahy. Po společném setkání na večírku ve svém rodném městě je jim jedno jasné - vědí, co v životě nechtějí, ale zároveň ještě nepřišli na to, co by chtěli. Zatímco první z nich se snaží urputně otěhotnět, druhá pije o něco víc, než je "společensky" přijatelné, třetí zjišťuje, že žije v manželství s neškodným tyranem. O nic lépe na tom není ani trojice mladých mužů - jeden studuje devátým rokem vysokou školu a jeho přítelkyně ho podvádí se svým bývalým, další čeká na příležitost, jak sdělit matce, že je gay a třetí neváhá konzultovat své trable s psychiatrem. Na řadu tak přichází dávný nápad - společný život na statku, po kterém kdysi všichni tak toužili. Vyjde jim tenhle nový pokus o štěstí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (265)

bari68 

všechny recenze uživatele

Bilancovanie nad životom, útrapami, nemohúcnosťou vymaniť sa, pohľad na šesť nýmandov v melancholicko-čierno-humornom prevedení.Postavy s charaktermi, ktorým snáď ani fandiť nebudete.Cez to všetko, ale s filmom zavládne spokojnosť. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Jitka Rudolfová je pro mě osobně objev roku 2020. Sedím si na vejcích, ale doteď jsem nezaregistroval, že tu máme takhle nonkonformní, schopnou mladou paní režisérku. A tohle coby absolventský film? Tak to se museli kantoři tetelit. Zoufalci jsou generační film, já se s nimi mohu identifikovat pouze zpětně. V partnerských vztazích jsem v jejich věku takhle netápal, přesto jsem měl v životě etapy, kdy bych se taky rád vydal s dalšími nešťastníky na společný venkovský statek. Kdyby měli vzniknout Zoufalci II., tak se mnou můžou rozhodně počítat. ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Dobře Jitko... Děláš Jablonci čest! Jen tak dál...;-) Vynikající herecké výkony především předvádějí Babčáková a Plesl. Copak u Jaroslava jsem už zvyklý, ale Simona opravdu mile překvapila... Škoda, že zbytek party "jabloneckých odpadlíků" se jim nevyrovnal... Jinak ovšem tleskám, velmi sugestivní záležitost. ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Naprostá bomba. Je to mozaika příběhů několika lidí z Prahy, kteří nemají v životě právě to, co si představovali. Jsem v šoku jak pravdivé a reálné dialogy jsem slyšel v českém filmu. Jsem v šoku, jak sympatické hlavní postavy to byly a to především díky tomu, že je hráli neokoukané tváře. Místama vás film pobaví nad tím, že i každý z nás zažil aspoň něco, co se vám odehrává před očima. Vnitřní monology jsou nevtíravé a zábavnéa mají svojí váhu. Příjdou ale i chvíle, kdy vám zmrzne úsměv na rtech ("Já nemám podprsenku." "A kahlhotky máš? "Mám, ale naruby" - věřte, že toto není vtipná scéna). Rozhodnutí vs. skutečnost, co hrdinové udělají v poslední třetině filmu je krasný příklad toho, že film je postavený pevně na zemi a nepoddává se nostalgii. ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Ani na chvíli mě nenapadlo, že bych to měl vypnout. S chutí jsem to tlachání o těžkosti života dokoukal a docela jsem si vychutnal herectví některých účastníků. Příjemná mozaika naprosto všedních zážitků ničím nevynikajících lidí. Ve srovnání se Samotáři - naprosto nic nového. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Název Zoufalci filmu opravdu sedne. Jeden nýmand vedle druhýho. A je jedno jestli jsou to ženský nebo chlapi. Co se chlapů týče, tak to jsou navíc vesměs ještě pěkný šmejdi. Film je to natočenej dobře, řekl bych na český poměry velmi dobře a myslím to tak, že takovýhle filmy u nás moc často nevznikaj. Už mám dost všech těch hořkých komedií (co to je proboha za žánr?), se kterými se u nás v posledních letech roztrhl pytel. Tohle je trochu něco jinýho, navíc se film docela povedl. Škoda jen, že ve druhé půlce filmu lehce dochází dech. ()

derryl 

všechny recenze uživatele

Na tento film se těším od minulého roku, kdy jsem se o něm dozvěděl a musím říct, že předčil všechna má očekávání a gratuluji Jitce Rudolfové k absolventskému filmu! Vystihla podstatu hlavních hrdinů, podstatu doby a podstatu přežívání od ničeho k ničemu, od vína k vínu... Těším se na další film režisérky Rudolfové a na další opakovaná shlédnutí filmu Zoufalci. Již 5x jsem film viděl a vždy dostal plný počet hvězdiček. Naposledy 15.8.2019 a "má síla je v tom, že to všechno vydržím." ()

blues 

všechny recenze uživatele

těžké zklamání a vyhozené prachy za kino. Dvě hodiny koukání na NIC, scenar je hrozny. Děj se ne a ne rozjet. Ale nazev filmu sedi k particce hlavních hrdinů dokonale... ()

Teabag 

všechny recenze uživatele

V českém prostředí výjimečný film plný parádních hereckých výkonů, jehož hlavním tématem je především osamělost a touha změnit svůj dosavadní život. Velmi dobře odvedené řemeslo, které má přesah. Ten jakoby dokumentární styl poskytoval krásný vhled do psychiky postav. Škoda, že se filmů podobné kvality u nás nerodí víc. ()

Angelino 

všechny recenze uživatele

Človek si uvedomí, ako dobre mu je vo fungujúcom vzťahu. Príjemné herecké výkony, veľmi zaujímavé myšlienky, ktoré sa veľmi nevtieravo objavujú na pozadí pribehov. Môže pobaviť aj prinúti zamyslieť. Takto má asi pre mňa vyzerať kombinácia žánrov Komedie/Drana. ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Byli tohle skuteční zoufalci nebo adepti stát se zoufalými? Nějaká rezerva tam stále byla. Každý z hrdinů se nacházel v odlišné životní a vztahové fázi, jejich protějšky byly protiklady, které se bohužel odpuzují. Říká se, že zoufalí lidé dělají zoufalé činy. Pro některé z nich to znamenalo osvobození. Myšlenka na společné bydlení je na chvilku stmelila, ale každý zvlášť se zamýšlel nad tím, jaká úskalí tenhle krok může přinést. Na konci se s bágly sešli ti, co to skutečně mysleli vážně. Ostatní se navrátili do svých původních vztahů nebo před nimi utekli za hranice naší země. S. Babčáková excelovala nejvíce, po jejím boku nezahálel J. Plesl (pro mě navždy zůstává Patkou z Grandhotelu) v roli manžela, co svou ženu nazývá přespisovně Dagmaro, ve vypjaté chvilce Dášo. Roztomilý byl také Toníček a jeho "ty bído", připomínal mi zpěváka z Erasure:-) ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Že ve filmu nebudou postavy, které by vzbuzovaly sympatie, bylo celkem jasné už z názvu. Co mi vadilo, byla ale kamera na pomezí Televizních novin a domácího videa. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

50%. Film se snaží nahlédnout do duše současného třicátníka. V tom případě je tento film prostě totálně mimo. Je pravdou, že některé situace a charaktery lze někdy potkat, ale celou partu takových magorů, to bude asi umění. Docela se snaží, aby film nevypadal jako typický český sladkobol a docela se to daří. Hlavně díky kameře a stylizaci. Bohužel to nestačí, scénař a postavy jso uprostě mimo mísu. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Byl by to docela dobrý film, kdyby to nebyla od půlky taková nuda. Začala jsem se nudit přesně v tu chvíli, kdy byli na oslavě a pak plánovali koupi statku. Docela mě mrzelo, že i tady použili takový to klasický zaškatulkování homosexuálů. Už mi to leze na nervy, jak je každý gay stylista nebo designer, módní návrhář a kadeřník, a to jak mluví... To je zoufalý. Nejlepší ve filmu byly scénky V. Neužila, i postava J. Žáčka na mě docela zapůsobila, ale nejvíc jsem se pobavila s postavou J. Plesla. To bych nevěřila, že ještě existují takové typy lidí. Rádoby moralista, dokonale podřízený = malý psíček hrůzu nahánějící. Bylo by hodně zábavný, kdybych takovýho chlapa potkala ve skutečnosti ;o) já jsem dost úderná ženská :o)) ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Podivně nudně sžíravý. Přitom téma dobrý, herci dobrý, dialogy dobrý, ale nějak to neni spojený dohromady ve fungující celek. ()

Pevek2 

všechny recenze uživatele

Jako scenar to vypadalo strasne, jako film to kupodivu funguje docela realisticky a se sdelenim. Velmi prijemne prekvapeni. Zvlast po tom jak strasne vypadaly upoutavky... ()

no2 

všechny recenze uživatele

6/10 - Vůbec ne špatné, i když spíše do televize než do biografu. Babčáková je teď celkem ´in´ a z její postavy jsem měl před filmem smíšené pocity (pokud jste ji viděli v U mě dobrý, asi víte proč) - tady ale byla jako maminka dvou malých kluků docela sympatická, na rozdíl od většiny dalších postav. A dostávám se k "jádru pudla" - asi jsem hodně divnej třicátník, páč ať jsem se snažil, jak jsem se snažil, s filmovými postavička jsem se jaksi nedokázal ani za mák ztotožnit. Dva ze tří chlapů v partě byli přihřátí, což mně přišlo jako podivná náhoda (kdyby byli aspoň dva hetero a jeden homo); z toho "přihřátějšího" jsem měl pocit, jako by to nebyl třicátník, ale teenager. Ale nejzoufalejší asi byly ty dvě slečny - blondýnku, co měla problém s alkoholem, až vlezla do auta Arabům či komu, aby druhý den zjistila, že nemá podprsenku a kalhotky naopak, tu bych ještě nějak pochopil, ale její kamarádku, co chodila s nablblým nedospělým exhibicionistou a myslela si o sobě, že je "světice" (a přitom byla jen hloupoučká), tu už jsem chápal méně. Společný život na statku nemusí být vůbec špatný "únik", nevím ale jak vy, ale já bych se nerozhodl tam bydlet se svými spolužáky, byť bychom byli sebelepší parta (takže ty fiktivní situace ze statku /a vlastně i závěr filmu/ nejsou tak nesmyslné...). ()

Čajka 

všechny recenze uživatele

Vtipný guláš všehochutí, ktorý obsahuje navonok nezmiešateľné ingrediencie ( Matka frustrovaná manželom, žena pokúšajúca sa otehotnieť, dievča, ktoré cez rôzne "šialené" zážitky spoznáva samú seba, 2 homosexuáli túžiaci po láske a večný študent, ktorý svoju takmer nekonečnú lásku núka nesprávnej osobe. ), no dokopy vytvárajú ľahkú symbiózu, ktorú snáď kazí len príliš obyčajné hudobné korenie. Počas prijímania tohto energického jedla sa na jazyku rozpúšťajú najrôznejšie otázky čudnosti ľudskej existencie a určitá potreba človeka, život si komplikovať zbytočnými záležitosťami. No po poslednom prehltnutí človeka otázky prejdú a veselo pokračuje vo svojom malom živote. Ľahké, stráviteľné a vtipné jedlo, odporúčajúce sa konzumovať po psychických ťažkostiach:) Účinné placebo. ()

JK-Stinger 

všechny recenze uživatele

Takové nemastné, neslané...Chvílemi jsem zvažoval o přepnutí kanálu, ale nakonec jsem film přeci jen dokoukal. Nicméně žádný veliký zážitek se nekonal a asi i brzy zapomenu, že jsem to viděl. ()

panmroz 

všechny recenze uživatele

Postupem času formou ubíjející film - neustále jsem měl pocit, že se čeká, až dohraje písnička - jakože zábavné herecké výkony, ale holt se člověk načeká, než nějaké příjdou. Také stále se opakující záběry na ujíždějící mázlou krajinu, můžu jen občas, určite ne celej film. Trochu zamrzí, že se v celém filmu nenajde heterosexuální (nedůležité) muž, kterej by nebyl naprostý hovado! jakože ty ženský sou taky tak trošku zhovadilý (promiskuitní opilec, nevim-co-chci-ani-co-nechci holka), ale jsou podaný tak, že jsou vlastně fajn, na pány Plesla (převším), Havelku (četba poezie, prášek) a Neužil (až scéna ze statku, dlouho se drží nad "hovado"). ()

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama