Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak být spokojený a přitom nebýt sám?
Pozoruhodné herecké výkony v čele se Simonou Babčákovou v realistické komedii o šestici bilancujích třicátníků. Kdysi spolu studovali a postupně se všichni přestěhovali z Jablonce do Prahy. Po společném setkání na večírku ve svém rodném městě je jim jedno jasné - vědí, co v životě nechtějí, ale zároveň ještě nepřišli na to, co by chtěli. Zatímco první z nich se snaží urputně otěhotnět, druhá pije o něco víc, než je "společensky" přijatelné, třetí zjišťuje, že žije v manželství s neškodným tyranem. O nic lépe na tom není ani trojice mladých mužů - jeden studuje devátým rokem vysokou školu a jeho přítelkyně ho podvádí se svým bývalým, další čeká na příležitost, jak sdělit matce, že je gay a třetí neváhá konzultovat své trable s psychiatrem. Na řadu tak přichází dávný nápad - společný život na statku, po kterém kdysi všichni tak toužili. Vyjde jim tenhle nový pokus o štěstí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (265)

Stíba 

všechny recenze uživatele

Hlavně první polovina filmu se mi hodně líbila. Kompromis vyvážené zábavy a životních peripetií působil velice dobře. V druhé části už to bohužel nebylo úplně ono a zejména po příchodu na statek se mi zdálo jako by už došly nápady. Škoda, i tak film hodnotím pozitivně a smekám před třicetiletou režisérkou. 70% ()

Harts 

všechny recenze uživatele

Zoufalství v podání psychologického dramatu, ktery byl velmi úsměvný a takový je život, nádhera, úžasná réžie. ()

dainio 

všechny recenze uživatele

Útěk od problémů. Snaha nic neřešit. Vztahové neporozumění. Hledání sebe sama. Pocity deprese. Ukájení se v alkoholu. Šestice třicátníků žijících v Praze, se snaží přijít, na to, co vlastně chcou. Odkládají a neřeší své mezilidské trable a utíkají od nich v podobě alkoholu, přespávání na kopcích a možnosti pobývat na opuštěném statku. Velice realistický pohled na dnešní "třicetileté". Přesně jak to chodí, tak je to i znázorněné. Herecky vyvážené a podložené skvělými dialogy. Výborná je i kamera a skvělé scény, natočené na jeden záběr, bez střihu. Nejvíce upoutá Simona Babčáková a její rozhovory s manželem (jako vždy neskutečným Jaroslavem Pleslem). ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Realistické až lehce dokumentaristické. Možná proto jsem nebyl uchvácený, možná proto, že herectví odpovídalo známosti interpreta. Anebo proto, že už měsíc nejsem třicátník :-) ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Povedený film o generaci třicátníků, který věrným způsobem zobrazuje přechod (ne vždy úspěšný) do kolejí běžného dospělého života. Slušný debut Rudolfové, některé famózní hlášky a scény, dobrá atmosféra. Tohle se dá vidět a potěší... ()

billyador 

všechny recenze uživatele

Pani....jdu si takhle do kina na cesky film o nemz jsem vedel, kdo ho udelal, ocem priblizne bude a ze na csfd je "modrej".... a odchazim maximalne spokojenej, skoro bych rekl nadsenej...takovy "Samotari" pro prazske naplavy a rozhodne must see... prekvapil nejen samotny filmarsky kumst (zvuj, strih, kamera) ale predevsim herecke vykony mladych, ale excelentne hrajicich sympatickych lidi. ()

radeckator 

všechny recenze uživatele

Krásně natočený film. Běžně se žádný film neobejde bez pořádné dávky emocí, protože jinak je to nuda, ale zde si děj jen tak plyne stejně jako v obyčejném reálném životě. Před rokem bych ještě řekl, že jsem sedmým do party, a tak doufám že jím za rok zase nebudu. ()

swiss 

všechny recenze uživatele

Kvalitní film, dobří herci, zajímavý příběh o nezajímavých lidech s celkem originálními flashforwardy, které vlasně ... ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Moc to nedrželo při sobě, byl to spíš takový sled scének, které byly někdy vtipné, ale většinou moc ne. Některé postavy byly spíš karikatury než plnohodnotné charaktery. Vzhledem k tomu, že konci jsem držel některým hrdinům place, tak dávám průměrné hodnocení. ()

Laborant 

všechny recenze uživatele

Film má pro mě bohužel dosti příznačné jméno. Nezbývá mi nic jiného než říci, že byl pro mě opravdu zoufalý. V sále jsem se absolutně nudil a jednu hvězdu si ode mne zasluhuje pouze Jarda Plesl. ()

Allan 

všechny recenze uživatele

Film rozhodně ne špatný (minimálně v kontextu současné české produkce), ale již nyní - 24 hodin po zhlédnutí - mám takové nekonkrétní vzpomínky na to, jaký vlastně byl. A mám strach, že po 14 dnech si budu sotva s to vybavit jména alespoň dvou herců, kteří v něm hrají. Takže mám-li pojmenovat hlavní nevýhodu filmu, je to jeho nevýraznost, uhlazenost a ... no, taková lehká šedivá zoufalost kudy kam. ()

lather 

všechny recenze uživatele

Překvapivě právě Zoufalci mě vytrhli z mého již po delší dobu platného názoru, že český film zoufale klesá. Pro mě tedy milé zpestření českého filmu a ukázka suchého, chytrého humoru ze života. ()

cinemaboy7 

všechny recenze uživatele

...."a napsal mi hrozně krásnej dopis, škoda, že jsem si ho nenechal...stálo v něm něco jako: až budeš odcházet, zamkni a klíče hoď do kaslíku a...pořádně utáhni kohoutky......pak už se nikdy neozval"....70% ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Hodně nápaditě polodokumentárním stylem natočené existenciální přemítání nad smyslem života, uspěchaností a vyprázdněností dnešní doby. Ne nadarmo se filmem prolínají záběry z klasického seriálu Dva písaři. Dilema nad plněním snů v komunitě kdesi nás venkově proti nudnému a ubíjejícímu životu v metropoli. Styl vyprávění mě moc bavil a připomněl mi nějaké ty časosběrné dokumenty od HelenyTřeštíkové, ovšem s velkým nadhledem a humorem. Takže docela mě překvapuje to nízké hodnocení tady, já myslím, že Zoufalci jsou skvělý film o současnosti a je škoda, že narozdíl od jiných, méně povedených, tak zapadl... ()

merlinovic odpad!

všechny recenze uživatele

Pokaždé, když se podívám na novodobu českou "komedii" tak si říkám, že už se na ně dívat nebudu a todle mě v tom jenom utvrzuje, opět sem udělal chybu.... Několik trapných, nudných naprosto kýčovitých příběhů o partě kamarádů kteří se odstěhují do Prahy hledat štěstí, ale najdou jenom zklamání. Všichni se rozhodnout odstěhovat na polorozpadlý statek kde budou žít spolu a když de do tuhýho tak se jich na to půlka vykašle. Jedinej hereckej výkon, kterej za něco stál byl manžel mě nesmypatické Babáčkové. Hnus velebnosti. Jenom mi uniká proč je to zařazený i v žánru komedie, když tam neybla jediná vtipná scéna nebo hláška... ()

sethi 

všechny recenze uživatele

Tenhle víkend sem zkoukla tři filmy. Zoufalci to u mě vyhráli na celé čáře. A to ty ostatní patřily k hodně dobrým.Civilní výkony sympatických herců a trošku jiný styl vyprávění mi sedly. Místy úsměvné, ale spíš krutě pravdivé. Jen se mi to zdálo dost dlouhé. ()

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama