Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět dětí na tvrzi a zákeřný soused za branami. Vítejte v tak trochu jiném středověku! Tento napínavý film ze středověku je určen divákům, kteří mají rádi dobrodružství, romantiku, humor a to nejlépe všechno dohromady. Jeho děj začíná ve chvíli, kdy Martin z Vamberka musí na rozkaz krále odejet do války bojovat proti Saracénům a pověří ochranou své tvrze nejstaršího syna Petra. Ten se (nikoli bezdůvodně) netěší zrovna veliké popularitě u svých sourozenců a ti mu jeho novou roli rozhodně nehodlají ulehčit. Nikdo ale netuší, že si na jejich panství dělá zálusk zlotřilý soused Albrecht z Krvenos, pán sousedního hradu, který se neštítí ničeho, aby dosáhl svého. Kolem tvrze se brzy začnou dít podezřelé věci. Děti musí rychle zapomenout na rozmíšky a začít čelit hrozícímu nebezpečí. Jenže co se z počátku zdálo jednoduché, změní se postupně v boj na život a na smrt… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Sinn 

všechny recenze uživatele

Trošku Pán prstenů (vážně, koho to nenapadlo při dobývání tvrze?), pár špatných hereckých výkonů dětských herců, pár dobrých výkonů Prachaře a Kříže, pár vtípků, pár akčních scén, pár zamilovaných trapásků, které však místo milého pousmání vykouzlý spíš posměšný úšklebek, alespoň u mě. Není to špatný nápad, mohla to být relativně milá rytířská pohádková komedie, jen kdyby to dostal na stůl někdo jiný než idiot Janák. Takhle bohužel nic moc. Spíš nic. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Trošku to nechápu. V Český republice existují fantastický kulisy na parádní rytířskou pohádku. Města, kde se dá točit, tu jsou, a mají po historické stránce úžasné možnosti. Kromě toho tu i lidi, kteří ten středověk dokáží oživit taky jsou. Šermířské skupiny tu totiž taky jsou a řekl bych, že patří mezi jedny z těch nejlepších, co existují. Proč pak ale musí samotnej film vypadat strašně uměle, rádoby cool a debilně? Vždyť mi neřikejte, že samotnejm tvůrcům Pavel Kříž na plátně nepřišel jak debil...To je fakt strašný. Člověk se těší na film ze středověku, i když pro děti, a dostanu ultrapravicovou sračku s hustejma výrazama jak ze současnosti a s příběhem, kterej by rozdováděl i samotnou nesmrtelnou tetu. A přitom tu ty možnosti máme! Celkově mi nejde na hlavu, proč se v naší zemi netočí více historických filmů. Jako kdyby to byl problém...hlavně že cizinci ty historický filmy točí právě u nás. A proč? No protože na to máme kulisy. Dřív bych nad tím nepřemýšlel, ale když poslední roky jezdím do měst a vídám, jak každé město má svojí osobnost a má co nabídnout, tak se opravdu divim. Jen v mým okolí to jsou Nymburk, Mělník, Kouřim, Kutná Hora a další....vždyť to není složitý. Jen by lidi měli svoji práci dělat pořádně a ne to odfláknout a pak na zajímavý nápad nahnat do kina tuny diváků a ukázat jim práci, na které si ani z poloviny nedali záležet. Je to škoda. ()

Reklama

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Janák je dobrý řemeslník a má na to točit dobré žánrovky. Je však příšerný scénárista a neumí vést herce - dětští herci strašidelně ochotničí a o moc lépe na tom není ani takový David Prachař nebo Matěj Hádek. Pavel Kříž je asi tak čtvrtinu svého pobytu na plátně zábavný, aspoň něco. A ještě chválím hudbu a pěkné exteriéry. Jinak hrůza. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Hodnotím seriálovou verzi, která je natahovaná. Problém není v tom, že celý první díl jsem si myslel, že si nějací skauti na letním táboře v roce 2008 hrají na středověk a ocitli se v jiném čase, kdy "středověk ještě neskončil", ale že mě z této mýlky tvůrci a herci nevyvedli až do závěrečného dílu. Jednu hvězdičku si zaslouží komparsisté, kteří prodlužovali nudný děj šermířskými souboji. To bylo nejprofesinálnější z celé unylé podívané. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu se rozepisovat, jak by se to asi líbilo malým capartům, když o ty tady vůbec nejde. Těm se líbí kde co a nejspíš bude i tohle. Otázka zní, zda-li Karel Janák dokáže zabavit i dospělý doprovod. Odpověď je spíše polovičatá, stejně jako tento film. Chápu, že zrovna vrcholí ekonomická krize, ale vynechat ve svém štábu pozici dramaturga bylo vyloženě nešťastné. Filmu chybí potřebný tah na bránu, zápletka drží pohromadě jen z vůle diváků a vůbec všechny peripetie titulních hrdinů připomínají ze všeho nejvíce hru malých dětí. Dramaturgická výstavba je ledabylá a postrádá kouzlo nenucenosti.Tyto nedostatky jsou vykoupeny přirozeností titulních hrdinů a zdařilou výpravou. Jen ten Pavel Kříž až příliš načichl hereckému umění z Ulice. Charisma nahrazuje afektovaností, což i ty děti vědí, že tudy cesta nevede. Karel Janák a zejména Martin Preiss umí točit filmy a rozhodně se za to nestydí, takže od televizního filmu jsou Ať žijí rytíři na míle daleko. Dospělé diváky tak ve výsledku nemá film čím strhnout, ale nakonec to bude příjemných 105 minut strávených ve společnosti jejich potomků. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Lokace natáčení: Novohradské hory, Český kras, Českolipsko, Lipnice, Křivoklát, Hlubočepy a hlavně úžasná tvrz Cukenštejn (POMO)
  • Snímek se natáčel unikátní digitální technologií 4K Red Cam srovnatelnou s klasickým 35mm filmem, která zajišťuje mimořádnou hloubku a ostrost obrazu. Pro své vysoké rozlišení je nazýváno také UHD / Ultra High Definition. Jde o první případ použití této technologie při natáčení podobného filmu v České republice. (Taninaca)
  • Původní název plánovaného sedmidílného seriálu byl „Než se táta vrátí“. (Taninaca)

Reklama

Reklama