Reklama

Reklama

Džádži no futari

  • Japonsko ジャージの二人 (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Příběh otce a syna, kteří se vydávají na krátkou dovolenou do hor Gunma. I když Tokyo sužují horka, zde je kolem 20 stupňů Celsia a tak, aby jim nebyla zima, otec přináší teplákové soupravy po babičce, ve kterých tráví celou dovolenou. Na další prázdniny se sem vracejí, ale s malými změnami. (balone)

Recenze (3)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Sympatická melancholická komedie s poněkud nezvykle komorním dějem. Hlavními postavami jsou otec se synem, kteří vyráží na chatu v horách, kde kvůli chladnějšímu počasí oblékají staré (a stylové :) ) teplákové soupravy. Děj se skládá ze zdánlivě jednoduchých situací a scén a vypráví nejen o povaze obou postav, jejich rodině a rodinných vztazích. Drtivá většina "informací" je divákovi prezentována "skrytě" a nikoliv polopaticky, což může být příjemným osvěžením. Chce to mít ale na takovýto film náladu, protože skutečně tento komorní styl nemusí sednou každému. ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Nankakoo... niečo mi tu chýbalo. Určite to nebol humor, takisto ani prekypujúca melanchólia a už vôbec nie rajčiny. S Nakamurom si spájam dlhé, komplikované dialógy, dramatický až mysteriózny príbeh a nejaký ten vtip na odľahčenie. Jaji no futari splnilo moje očakávania, ktoré pravdepodobne neboli na mieste, len z jednej tretiny. Film mi teda moc nesadol, ale zabavil som sa aj napriek tomu. Postavy a situácie v ktorých sa ocitali, boli veľmi dobre ušité pre túto typickú japonskú komédiu a jej typicky suchý humor. Rezignácia zdravého rozumu bola pomerne vysoká, preto sa aj dosť ťažko hľadala nejaká myšlienka za týmto snímkom. Teplákové súpravy z okolitých základných škôl, ktoré zbierala naša babička to majú za 3* ()

Lucretius 

všechny recenze uživatele

Snímek, který dokazuje, že pojem nudy není jednoduchý, ale má více složek. Žena při sledování usnula pětkrát, já dvakrát, ale peřesto bych o Jaji no futari řekl, že nás bavil. Určitý srozumitelný, podvědomě známý a chtěný prožitek reality zachycuje lépe, než cokoliv jiného co jsem viděl a podíval bych se na něj klidně znova. Čirá esence Japonska. ()

Reklama

Reklama