Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se, že když se v domě stane něco strašlivého, něco ďábelského, duše obětí v něm zůstávají. Nejsou schopny odejít a snaží se proniknout k živým, aby tak dosáhly spravedlnosti za hrůzy, které musely vytrpět... Francesca a Pedro jsou novopečení rodiče, kteří doufají, že dítě pomůže zlepšit jejich napjatý vztah. Francescu ale stále tíží tragédie z minulosti a těžce doléhá na její křehký duševní stav. Dvojice hledá klid a mír a odstěhuje se proto do odlehlého venkovského domu, od nějž si slibuje samotu a pokoj. Vybrali si ale špatně...velmi špatně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A zase tu máme jednu klasickou duchařinu vytvořenou přesně podle tradičních žánrových postupů a pravidel. Tentokrát Made in Spain. Mladý pár se v důsledku tragédie, při níž žena přijde o své dítě, přestěhuje do starého domu na samotě, aby začali nový život a zejména, aby se ženě podařilo zapomenout na minulost, která ji tolik poznamenala. Samozřejmě se jedná o dům s pochmurnou historií, který je obestřen hrůzným tajemstvím. Téměř ihned se začnou dít podivné věci, které z počátku vnímá jen žena a její... no řekněme dcera. Manžel jí samozřejmě nevěří a vše přičítá prožitým traumatům. Následuje děj již tolikrát viděný, kde se zjevují přízraky a pořád prší. I tak však Nářek duší disponuje velmi slušnou, temnou atmosférou a vskutku epickým završením. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Žádnej zázrak :-), ale vcelku slušná duchařina. Ze Španělska jsme si poslední roky mohli zvyknout na parádní hororové nářezy, takže tenhle nepříliš výrazný snímek nejspíše trochu zapadne, ale že by si to zasloužil se říct nedá. Atmosféra dobrá, kostra příběhu nezajímavá a neoriginální, ale ta omáčka okolo (církev, natáčení) mě docela dost zaujala. Silnější tři hvězdy. PS: Hlavní herečka má bezva jméno :-D ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dve * za snahu a inak to bolo slabé ako nesca. Ničím nenadchne, ničím dokonca ani nepobúri. Taký film ktorý si nikto nevšimne a zbledne v dave ako váš 5 ročný kabát. Takýchto priemerných filmov máme, ako vyblednutých kabátov - plnú skriňu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"No-Do" piče to teda bola nuda. Horko ťažko som to zvládol dopozerať až do konca. Španieli vedia natočiť veľmi kvalitné horrorové filmy, ale v tomto prípade im to moc nevyšlo. Príbeh o mladej rodinke, čo sa v rámci upevnenia svojho naštrbeného vzťahu presťahuje do starého strašidelného domu ma vôbec nezaujal, ničím neprekvapil a ani trocha nevydesil. Navyše mi hrozne vadila šeredná predstaviteľka hlavnej ženskej postavy. Mizerná herečka s odpornou bradavicou rovno na hube. Silne podpriemerný duchársky horror. ** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

NO-DO Espaňol, obepínající mystika, krůpěje potu, vzápětí ledový chlad, tísnivá obava, nevysvětlitelné, proradná kutana, bezmoc, vlídná tvář [vykoupení]...-) Migueli.."Děvky zázraky nedělají"! Náhodně zodpovězené.. "proč?", vyřeší jen nepatrné.. :)) "Roso, Roso...?!" ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Mno, ja to nepovažujem za čistú duchárčinu, ale skôr za fajnú atmosfericko- mysterioznu Panna Máriačinu. Ale to potom nemohlo prísť záverečných päť minút klasickej telenovely kríženej s ultrastupídnym sci- fi, že nemôžem inak, len odobrať dve hviezdičky :-( ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Nezajímavé. Dnešní horory těží jen ze svých efektů. Příběhy jsou nudné. 9 z 10 z nich má nějakou zápletku o drastických vraždách, či pomatených rodinách co vyvolávali duchy. Už je toho moc a nic pořádného. Nemůžu jinak. Neoslovilo mě to. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Příjemná španělská duchařina. Snímek sice nepřinese nic nového a převratného, ale dobrá atmosféra snímek docela zachraňuje. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Důstojný zástupce španělské hororové školy. Používá sice některá klišé, ale téma - jakkoliv je jeho zpracování naivní -rozdílu mezi skutečným zázrakem "božího" původu a jeho temným a falešným protějškem mne zaujalo, stejně jako postoj církve a frankistického režimu k podobným událostem. Z toho jak se biskup a jeho spolupracovníci s danou situací vypořádali běhá mráz po zádech. Také po formální stránce je "No - Do" poměrně originální - prolínačky mezi záběry ze starého týdeníku a skutečností, použití filtrů, vizuálně zdařilé zpracování filmového materiálu jako prostředku k odhalování paranormálních jevů. Rozhodně jsem nepostrádal ani kvalitní atmosféru a tak už asi zbývá jen pochválit Anu Torrent za její velmi slušný výkon. Jo, na dětských hercích, kteří v téhle branži vydrželi do dospělosti si člověk nejlíp uvědomí jak ten život utíká - kde jsou ty časy, kdy si malá Ana prozpěvovala "Porque te vas?" ve starém domě uprostřed Madridu... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrná duchařina,která je neskutečně režisérsky podceněná a nezvládnutá.Pomalé tempo které se prakticky nerozjede,ploché postavy,bez citu,bez sympatií.Nevhodně vybraní herci a hlavně mizivá atmosféra,kterou se snaží režisér vybičovat celkem slušnými digitálními efekty. SPOILER: už při příjezdu manželů k chatě,musí i synovi venkovského debila a televizní rosničky docvaknout,kdo je ta holčička na zadní sedačce. KONEC SPOILERU. Tudíž u mě totálně i odpadl moment překvapení.Pár slušných záběrů a dobrý námět.Jinak ve všech směrech nezvládnutý horor. 40%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Čakal som, kedy sa začnem báť a čakal a čakal a stále čakám. Aj po záverečných titulkách. Asi radšej otvorím obálku s výpisom z účtu, ten strach bude väčší. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Kdybych neviděl předtím žádný španělský horor, jdu výš s hodnocením. Ale zde je hodně klišé, včetně provařených šestých smyslů a samotná zápletka je značně nedůvěryhodná, když si uvědomíme, že Maří Magdaléna byla taky prostitutka a že na církevních poutích může místní církevní sbor vydělat slušné peníze. Někdy mám pocit, že španělští tvůrci hororů tak nějak nevědí, co chtějí říct, ale přecpou film různými hororovými atributy - duchy, lekačkami, tajuplnou atmosférou (to oni umějí), náznaky, symboly, ale ať si celek laskavě divák raději přebere sám. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tento snímek jen obyčejnou průměrnou duchařinou, která postrádá jakoukoliv originalitu a napětí je tu rovněž jako máku. Najde se zde však několik velice zajímavých pasáží a to především ve vzpomínkových scénách. Nevím proč, ale filmů s podobnou tématikou mám už docela mindrák. Jde o jeden ze slabších kousků španělské produkce a dokonce i tvorby samotného režiséra. Hodně často se stávalo, že se i patnáct minut vůbec nic nedělo a z ničeho nic se objevil flashback a octneme se v minulosti. Právě tyto flashbecky však kupodivu mají něco do sebe a mě osobně se líbili nejvíc. Postupně se v nich dozvíme vše podstatné o historii domu, ale i několik zajímavých informací z života hlavní hrdinky. Jinak mě ovšem pořád zmáhala častá nuda. Teprve ke konci se to trošku víc rozjelo a úplný závěr až na závěrečný finish se docela povedl. Tady jsem se konečně dočkal větší dávky duchařiny, kterou jsem očekával už od začátku snímku. Ještě štěstí, že celým snímkem nás doprovází docela zajímavá hudba, kterou bych chtěl pochválit asi nejvíc. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No, tak z tohohle mám docela rozporuplné pocity. Prvních 50 minut se to tváří jako nudný a nezáživný moderní mix Poltergeist, Šestého smyslu a trošku Vymítače ďábla. Někdy v tu dobu taky dojde ke zcela neoriginálnímu odhalení klíčové zápletky a to dost fádním způsobem. Jediným plusem této části pro mě byl fakt, že mi hlavní hrdinka byla krajně nesympatická až protivná. A to hlavně proto, že to bylo asi to jediné, čím mě to doposud nějak zasáhlo. Pak to začne být trochu lepší, začne se odhalovat pointa a ta odhalovaná historie mi přišla docela zajímavá. Jen kdyby to tak nekazily ty digitální triky. Jako digitálně hořící a rozpadající se dům a závěrečný digitální elementál, jež si zřejmě ve svém osobním volnu chodí přivydělávat na brigády jakožto hlídač v potterovském Azkabanu jsou velmi komickými částmi jinak zcela vážného duchařsko-psychologického dramatu. Průměr, a to s hodně odřenýma ušima. 2,5* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Místy výborná atmosféra, prokládaná"dobovými" záběry, což mám rád. Jinak ohraný příběh o strašidelném domě, s nepřílišim výraznými herci a klopýtajícím scénářem. Ale nemůžu říct, že by to bylo špatný. 50% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Zajímavě skloubená myšlenka dokumentu a "reálného" filmu. Práce kameramana ( Juan Carlos Gómez ) je krásná a někdy má i umělecký sklon. Všimněte si, jak je kamera jakoby neustále v pohybu, někdy jen tak pluje nebo je v malém horizontálním pohybu, ale stále něco dělá. Příběh však neposkytuje nic zajímavého a jeho rozuzlení je očekávané. Ale mě se to docela líbilo a dám tomu tři hvězdy. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Cirkev sa zjavne bojí pravdy. Tak to stojí v mnohých filmových prípadoch ( najslávnejším buď prepis románu Dana Browna Da Vinciho Kód ). Toto strašidelné putovanie pomedzi ľudské utrpenie a ťažké spomienky na minulosť, nemá marnú remeselnú stránku, ale je to stále to isté dookola. ()

Reklama

Reklama