Reklama

Reklama

All Tomorrow's Parties

(festivalový název)
  • Velká Británie All Tomorrow's Parties

Obsahy(1)

Nick Cave se skupinou Grinderman, Portishead, Animal Collective, Sonic Youth, The Yeah Yeah Yeahs, Grizzly Bear, Belle and Sebastian, Battles a desítky dalších: ti všichni účinkují v koncertním filmu, který metodou DIY, tedy „udělej si sám“, portrétuje stejnojmenný kultovní festival. All Tomorrow’s Parties je přesvědčeně nezávislá přehlídka, kterou dnes mnozí hudební příznivci pokládají za zásadní událost ve světovém měřítku. Hudebníci a posluchači tu několik dnů žijí v těsném společenství, v intimní komunitní atmosféře, která je průsečíkem čerstvé hudební scény, svérázné zábavy a táborového životního stylu. Pro každý festival je určen hudebník nebo skupina, kteří sestavují víkendový program ze svých hudebních oblíbenců. Akce se pak konají mimo sezonu v přímořském táborovém centru. Thurston Moore ze skupiny Sonic Youth charakterizoval festival jako „dokonalý hudební mix“. Film je mozaikou a asambláží záběrů z kamer Super8, videokamer a mobilů: na portrétu „svého“ festivalu se podílí přes dvě stovky filmařů, příznivců a muzikantů z nedávné historie festivalu. Klíčový podíl mají filmaři Jonathan Caouette a Vincent Moon (od něhož náš festival uvádí i pásmo Malé modré nic). [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Cafú 

všechny recenze uživatele

Geniální koláž poslkádaná z nejvytříbenějšího britského humoru, několika pra-archivních záběrů pro zdůraznění komičnosti situací a hlavně ze záznamů koncertů různých interpretů, kteří byli třeba pozvání jinými interprety a dokonce jimi byli natočeni na příruční kameru, abychom z toho mohli užitkovati i my, prachsprostí fanouškové tohodle nejlepšího festivalu na světě, který se již teď chystám zkrátka navštívit! To nejlepší, co jsem letos ve Varech viděl! ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Zajímavy přiblížení jakyhosi fesťáku, na kterým se hraje úplně všude, spíš pro potěchu umělců, než návštěvníků. Některý kapely byly vychytanější, některý míň, ale rozhodně stálo za to to vidět/slyšet. Šílené střihy a dělení obrazovky z tohoto dokumenta dělají záživné dílko, které začne nudit až trochu ke konci, ale není to nic drastickýho. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Opravdu unikátní festival je nám představen pohledem kaleidoskopu. Uvítal bych něco podobného i z další festivalové legendy - Edinburghského Fringe. ()

Reklama

Reklama