Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Mitsy žije spolu s babičkou Bride ve zchátralém a zanedbaném domě v malém městě na Novém Foundlandu. Bride se přes den přehrabuje na skládce a kšeftuje s haraburdím a v noci obšťastňuje muže z vesnice. Mitsy se učí kadeřnicí v nedalekém učilišti a sní o tom, že po jeho ukončení odjede žít za matkou do Alberty. Ta o jejích záměrech nemá ani tušení. Mitsy, která se cítí osamělá, se rozhodne obstarat si psa, toho jí však prodavač Duffy nehodlá darovat zadarmo. Bride doufá, že život vnučky bude jiný než ten její, ale bohužel se zdá, že Mitsy dělá stejné chyby jako matka i babička. Autentický snímek, který připomene filmy Kena Loache, stojí na skvělých hereckých výkonech. I přes smutek a bezvýchodnost některých situací je plný naděje, lidskosti a tragikomických momentů. V roli Mitsy exceluje debutující Meghan Greeleyová. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Des2 

všechny recenze uživatele

Ta holka byla tak nebetyčně blbá a naivní, že jsem jí nic příjemného ani nepřála. Jak mohla udělat tolik chyb, a přesto nakonec "prozřít" a dopadnout dobře, je mi záhadou. ()

Fikus.xf 

všechny recenze uživatele

Největší nuda plná absolutních nesmyslů o naprosto iracionálních postupech hloupých lidí, která končí sladce a uboze, když se snaží vyvolat smutek v divákovi zastřeleným pejskem a zároveň udobřením/smířením babičky-šlapky a vnučky-labilní blbky. Ano, film by mohl být chápán jako studie rodiny, kde nefungují vztahy úplně správně a jak tyto vztahy působí na vývoj teen-agera žijícího bez výraznějšího kontaktu. Přesto působil film neupřímně a rádobysurově. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Pochmurný pohled do toho nejzapadlejšího koutu Kanady. Život tam není žádný med. Zejména pro malou Mitsy a její babičku. Matka Mitsy, která s nimi nežije, má svojí dceru totálně na háku, ač ta ji miluje. Jediné, co na filmu hřeje, je vztah mezi Mitsy a babičkou. Přes všechny neshody a četné (hlasité a divoké) hádky je jasné, že babička má Mitsy ráda a myslí to s ní dobře. Drží matku (šlapku a alkoholičku) dále od své vnučky. Prostě takový klasický nezávislý snímek z venkova, kde by asi nikdo nechtěl žít. Zmínit bych chtěl herce, který hraje parchanta Duffyho. Ten se párkrát postará o nějakou humornou vsuvku (ve stylu "Mĺadí muži za pultem"). Zejména (vážná) kulečníková scéna v obsazení - máma, dcera a Duffy - má z jeho strany vtipné zakončení. Povedená je hudební stránka filmu. ()

Reklama

Reklama