Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďáblovo město je černá komedie odehrávající se v současném Bělehradě. Osudy několika postav se protnou během dne, kdy hrají známí srbští tenisté důležitý turnaj. Chudá dívka, která si chce za každou cenu pořídit tenisové vybavení, podnikatel, který se nedokáže ubránit korupci, bohatý teenager, který si nemůže koupit lásku, luxusní prostitutky, které předstírají štěstí, a taxikář, který své osobní selhání svaluje na okolí. „Ďáblovo město je o lidech hnaných jen jejich základními potřebami, zakořeněnými instinkty, posedlostmi, ambicemi, obavami a frustracemi. Je jejich morální krize pouze důsledkem těžkých časů, v nichž žijí, anebo je to naopak?“ ptá se režisér. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (6)

iamek 

všechny recenze uživatele

Asi nejsvižnější snímek ve varech. Promotané příběhy jednotlivých postav jsou citlivě napsány a krásně do sebe zapadají. Jasných 5*. [44. MFF KV 2009] ()

Lyncha 

všechny recenze uživatele

V podobném duchu jako film Optimisti jeho otce Gorana, který vznikl podle jeho povídek, ale lepší. Musím přiznat, že nebýt závěrečné diskuze s režisérem, spousta narážek by mi unikla (kombinace jmen tenistek, film o Dračích horách atd.), protože řada z nich vychází ze současné politické situace v Srbsku, kterou vlastně neznám. ()

Fikus.xf 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná záležitost s velice nenásilným provázáním postav, která rychle "odsejpá". Jako každá černá komedie by mohla vyvolat otázku, kdy se ještě smát a kdy už ne. Rozhodně stojí za to vidět. ()

Tanner 

všechny recenze uživatele

Po utahaných festivalových kouscích jsem byl příjemně potěšen tímto svižným filmíkem, který dovedně zpracovává ndes už skoro klasické téma prolínání osudů, tentokráte v prostředí současného Bělehradu, nad kterým se stále vznáší memento válečného konfliktu, které se mísí s problémy moderního světa. Na film se celkem příjemně kouká, což je fakt, který musím mezi filmy, které jsem letos na festivalu viděl, vyzdvihnout :-) ()

Reklama

Reklama