Reklama

Reklama

Sil jong

Trailer

Film, který je inspirován skutečným příběhem korejského sériového vraha a ve kterém jde o případ pohřešované ženy, je intenzivní cestou do temného doupěte zkaženosti. Hyeon-Jeong hledá zmizelou sestru, a vydává se proto do malé venkovské obce. Když se konečně dostane k vodítku a přijde do domu místního samotáře, její nejhorší noční můry začínají. (noelcoward73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami, v ktorých mladá žena Hyeon-Jeong prichádza do menšej vidieckej obce na okraj Soulu, aby vypátrala svoju niekoľko dní nezvestnú sestru. Keď jedného dňa natrafí na staršieho farmára Pan-gona, ktorého okolie statku pri kontrole s tamojšou políciou nevyvolá žiadne podozrenie, zdá sa, že ich relatívne náhodné pátranie po stopách páchateľa vedie nesprávnym smerom. Lenže zdanlivo nesmelý muž má odvrátenú stránku tváre, ktorú možno smelo zrovnávať so samotným diablom. Ja skutočne nemám rád, keď divák hneď od úvodu pozná identitu zápornej postavy, avšak v tomto prípade musím vďaka skvele odvedenej práci tvorcov upustiť od svojich nepísaných "pravidiel", pričom môžem smelo skonštatovať, že toto je naozaj jeden výborný thriller s hororovými prvkami o sériovom vrahovi, ktorý miestami vyvolá tak nepríjemné pocity, akých sa divák dočká len v zriedka ktorých prípadoch. Ja osobne som "nadšený" pričom už len dodám, že úplný záver tohto filmu hovorí za všetko. Ozaj človek nikdy nevie vedľa koho žije, či s kým má naozaj dočinenia. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Další multižánrová věcička z Koreje. Tentokrát jde o takový menší, málo známý, "skromný" thriller, který osciluje zpočátku od typických japonských "pinku" klišé přes kriminálku a snad i slasher. Celé to jako by bylo předzvěstí monumentálního a o rok mladšího "kolegy" : I SaW the Devil. Ten jako by tématicky zcela vycházel z tohoto flicku, ale všechny ventyly, buttony a programy nastavil na 180% tohoto ... Každopádně máme tady sériového maniaka, který unáší dívky, vězní je, zneužívá, znásilňuje a vraždí. Tak se stane jeho obětí i jedna z hlavních postav, která skončí svůj osud jako žrádlo pro dobytek (odkazy na HK CAT 3ky ?). Pak v rámci subžánru "rape and revenge" přijíždí na venkov její ještě hezčí sestřička, která pátrá po zmizelé sestře, odhaluje čím dál více hrůznější pravdu a následně vykonává pomstu ... Divák je svědky násilí na dívkách, ponižování, smutnu, neštěstí a tragédie, tedy jen pro silné a zvyklé povahy ... Kvalitní snímek, za málo poněz hodně moc muziky mi to přišlo ... ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Opravdu začínám pochybovat o mentální způsobilosti korejské policie, neboť po Kvílení je to v pořadí již třetí film, ve kterém potvrzují svou naprostou neschopnost. Mimo to jsem však byl víceméně spokojený a užíval jsem si tohle poměrně grafické dílo s nechutným dědkem v hlavní roli. Kamera však nebyla nejlepší a příběh byl spíše všední. Na skutečný příběh to však bylo zpracováno úctyhodně a uděluji zasloužené tři hvězdy s velkou pochvalou za scénu s dortem, ve které se zvrhlík projevil jako skutečný gentleman.😅 60% ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Ja-hyeon Choo je překrásná, však sem nad jejíma nahýma fotkama zažila pár krásných chvil, každopádně v tomto filmu je cudná až na půdu a tak na rozdíl od její ségry, neukáže ani hovno. No nevadí, fotky mám. Příběh je jednoduchej, každopádně naprosto dostačující. Ja-hyeon se ztratí její mladší ségra a tak se jí vydává hledat do jedný zapadlý prdele, kde lišky dávaj dobrou noc a jeden slizkej zmrd krmí rozemletejma holkama slepice, který pak snášej super vejce. To, že je film inspirován skutečností je sice pravda, každopádně celej příběh je vycucanej z prsty a skutečný události nám ukazuje cca posledních 30 vteřin filmu, což nám krásně nahrávalo na další snímek, buddhožel, nedočkali jsme se. Proč Vám to vlastně říkám? No za a) aby jste nešli za kokoty, že to ve skutečnosti bylo takhle, jak ukazují a za b) hrozně ráda se chlubím jak mám všeobecnej přehled o tom co bylo a nebylo. Každopádně vrahoun je opravdu ukázkovej zmrd, policie krásně debilní až na jednoho mladýho ušáka, a tak je hlavní práce na hlavní hrdince, která to opravdu nebude mít jednoduchý, jelikož slepice maj hlad pořád, drtič funguje a ségru nikde nevidí. Finální zúčtování se mi velmi líbilo a osobně bych si ho nevychutnala líp. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Korejsky prispevok do skupiny vidlackych thrillerov pribehom rozhodne neprekvapi (hoc je udajne natoceny podla skutocnych udalosti, kedy v lete 2007 na juhu Korey vyse sedemdesiatrocny muz zavrazdil 4 zeny). Vidiecky vysinuty zabijak postupne mordujuci (nielen) zenske obete, ktore prichadzaju na jeho statok -> v jemnych obmenach tu uz toho bolo neurekom. Napriek tomu, to "ako" je ten pribeh podany, robi z Missing spolahlivo napatu jazdu od zaciatku do konca. Par jemnych variacii na urcite standartne situacie, dalsie natocene ako podla prirucky - vsetko presvedcivo podane a nekompromisne ficiace az do zaveru. Film, ktoreho cielom nie je preskakovat svoj zanrovy mantinel, ale naopak hrdo sa k nemu priznat a poctivo ho naplnit az po okraj. A to sa mu dari vrchovate. 90% ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama