Reklama

Reklama

Kohoutí zápasy

(festivalový název)
všechny plakáty
Argentina, 2009, 100 min

Obsahy(1)

Mario chová a cvičí kohouty k boji, je uvyklý samotě a rytmu, který určují příležitostné zemědělské práce. Jedna z nich ho zavede do vzdálené vesnice, kde potká postarší Julii, jež při autonehodě přišla o celou rodinu. Od té doby žije ponořena do svých ztrát a náboženství. Aniž by se vyznali ve svých pocitech, Mario objeví nové emoce a Julia přeruší své smuteční ticho... Intenzivní drama, vyprávějící přes lehce absurdní půdorys a sugestivní plasticitu obrazů o neschopnosti se vyjádřit, o silných emocích, neuchopitelném vztahu, bolesti, lásce a samotě, o explozi nevyřčeného a potlačovaného. Stejně jako ve své prvotině režisér rozehrává s minimálním množstvím postav malý velký příběh hluboce zasazený do atmosféry krajiny, venkovské melodrama o setkání se a míjení, o velké vzdálenosti mezi těly i dušemi v krajině, kde se zastavil čas. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Laborant 

všechny recenze uživatele

Hluboce citlivý příběh o mezilidském vztahu mezi Máriem, který cvičí kohouty k boji a postarší Julií, jež se trápí ve své samotě. O tom, kam až může zajít společné samotářství dvou věkově nerovných lidí, se divákovi snaží zprostředkovat argentinský režisér Sergio Martín Mazza. ()

thanks 

všechny recenze uživatele

Vizuálně nádherný minimalistický snímek. Film jako tragédie-esej, který je výsledkem režisérovi cesty hledání. Hlavní postava Julia není herečkou ale půvanou tanečnicí a byla objevena režisérem na jeho cestách. Představitel Maria získal za svůj herecký výkon hlavní cenu za svůj výkon (23rd edition of Mar del Plata International Film Festival). Nezapomenutelný, působivý, netypický argentinský, težko stravitelný a hutný snímek, který se jen tak nevidi. Komu se líbí Kim Ki Duk, získá si ho i tento film. :-) nádhera ()

Reklama

Reklama