Reklama

Reklama

Na sever

Trailer

Obsahy(1)

Po nervovém zhroucení se lyžař Jomar uchyluje do samoty coby hlídač lyžařského areálu. Když se dozví, že někde na severu se narodilo jeho dítě, vydá se na podivnou a poetickou cestu Norskem na sněhové rolbě. S sebou si nevezme jiné zásoby, než 5 litrů alkoholu. Během putování úchvatnou ledovou krajinou se zdá, že Jomar udělá všechno pro to, aby do svého cíle nakonec nedojel. Setkává se s dalšími citlivými a zmatenými dušemi, které přispějí k tomu, aby Jomar i přes zřejmou neochotu a zdráhavost svou pouť dokončil a došel ke světlejšímu zítřku. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

emma53 

všechny recenze uživatele

Osobně bych tu komedii vyškrtla, protože ten úsměv na rtech bych mohla spočítat na prstech jedný ruky. Zvláštní road snow movie Jomara za svým synem a možná i za pomalým poznáváním sebe sama. Po cestě se střetává s pár pitoreskníma postavičkama, jak se píše v obsahu nahoře, ale celkově mám pocit, že si Rune Denstad Lango opravdu hodně zasoukromničil a nám toho předal dost málo. Nádherné záběry na krajinu a ani ten modrý filtr nepomohli k lepšímu dojmu. ()

Alex 

všechny recenze uživatele

Moc hezký film, který nám mimo nádhernou přírodu ukazuje krátké úseky ze života podivuhodných bytostí, které na své pouti potkává hlavní hrdina. Který vlastně jediný má na podivnost jaksi právo - víme o něm, že se léčí na psychiatrii. Nevtíravá hudba, která umocňuje vizuální složku filmu taky potěší. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Úžasná severská road movie, která mi přesně sedla do nálady. Plno ujetých týpků a ještě ujetějších gagů, které nikde jinde neuvidíte. Pro všechny, kdo milují nadsázku, snesou trochu černého humoru a ví něco o životě. Všeho akorát. Zaujalo mě víceúčelové využití dámských tampónů. :o) Obsazení: Jomar: Lasse: Anders Baasmo Christiansen, Kyrre Hellum, Lotte: Marte Aunemo, Ulrik: Mads Sjøgård Pettersen, Ailo: Lars Olsen, Mari: Astrid Solhaug ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dlouhá cesta věčného smolaře za vlastní dospělostí, zabalená do typicky skandinávského mixu úsměvné melancholie a střízlivé iracionality. Norové mají na filmy, v nichž atmosféru dělá scenérie a děj táhnou bizarní, přesto přirozeně lidské postavy, asi nějaké tabulky. Nord vypadá jako natočený přesně podle klasické šablony. Všechno co si divák vybaví když se řekne "severský film", tak je i tady, pečlivě vyvážené a smíchané ve správném poměru. Tenhle přístup mi obvykle vadí, ale stejně jako Američané tu a tam natočí nádherný ryzí "Hollywood", tak i skandinávský recept na stylově čistý snímek dá občas vzniknout živoucímu a opravdovému příběhu. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Sice se v tom skoro vůbec nic nestalo, ale tak to asi mělo být. Jeden milý bumbrlíček, co má rád chlast se rozhodne jet na sever za svým synem, který ho vůbec nezná. Cestou potká jednu nadrženou lolitku, hezouna co se opíjí tamponem na hlavě a dědulu, který zajede pod led. Hezké záběry norské zasněžené krajiny, ale proč to prezentují jako komedii, to mi hlava nebere... ()

Galerie (15)

Související novinky

Severské filmy na říjen

Severské filmy na říjen

04.10.2009

A opět je tady nabídka zajímavých filmů od Skandinávského domu. V pondělí 5. 10. začíná minifestival „Je láska láska?“, který filmová sekce SD připravila ve spolupráci s pražským kinem Atlas … (více)

Reklama

Reklama