Reklama

Reklama

Na velikosti záleží

  • Izrael Sippur Gadol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Láska, smích a sumo. Proč se otravovat s hubnutím, když se můžete dát na zápasení? Poznání, k němuž dojde čtveřice kamarádů, otevírá množství komediálních situací, ale upozorňuje i na společenský tlak vyvíjený na lidi s nadváhou. Snímek bere sumo jako prostředek uznání i revolty v hubeností posedlé společnosti a sport jako takový ukazuje coby cestu k vyrovnání se s osobními problémy. Pomůže sumo hrdinům ke zlepšení jejich společenské situace a nastolí v jejich rozháraných životech klid? Každá z postav si nese svá tajemství i osobnostní specifika, díky nimž film budí zájem, smích i napětí. Tvůrci dokážou zužitkovat každou nahrávku na vtip a diváky baví pády ze židlí, komickými kontrapunkty i slovními výměnami. Přestože se nebojí žertovat ani o otázkách smrti a za protagonisty si volí hrdiny s nadváhou, nikdy své téma nezneužívají pro pošklebování. A navzdory pochopení pro situaci hrdinů je nevykreslují ani s falešným soucitem. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

T-pack 

všechny recenze uživatele

To je asi moje izraelská premiéra. Vždy jsem zastával filosofii, že tloušťka není problém, pokud z ní problém neděláte a problém v ní nevidíte. Hlavní čtveřice (nebo alespoň hrdina snímku) na to pohlíží úplně stejně a snad i někoho přesvědčí, zvlášť s otravnou dietoložkou za zády. Nebyla to čistokrevná komedie, skoro bych jí dokázal označit jako klasickou romantickou komedii, protože má dva její důležité neduhy: hluchá místa a otřepanou romantickou zápletku. Na druhou stranu se tam vyskytují momenty překvapující, velice vtipné, gay-friendly a hlavně se to celé nese v takovém srdci milém duchu. Že protagonisté jezdí škodovkou potěšilo, zvláště, když se pak jeden z nich nehezky vyjádří o autech japonských. Až ztloustnu nad metrák, tak se s hubnutím stresovat nebudu a radši se dám na sumo. ()

thanks 

všechny recenze uživatele

Film Na velikosti záleží Vás zaručeně dostane. Vzpoura izraelských a nešťastných tlouštíků vyvrcholí v momentě, kdy se rozhodnou začít se sumo. Pod vedením zdatného učitele sumo ze sebe vydají to nejlepší a zvítězí sami nad sebou i nad tloušťkou. U téhle komedie se nebudete ani na chvilku nudit...:-) ()

Reklama

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Celkom sranda, nic moc hlbave, clovek sa zasmeje - tucniaci robia sumo :-). Ale ze aj sem museli vocpat jedneho buzika a jeho uchylacke internet radovanky, no skoda, co to s tym akoze malo docinenia? A preco akoze Japonec, sumo-majster, dofrci do Izreaela, lebo sa citi ako Zid - no nechapem asi celkom tym umeleckym zamerom. A par detailov: pri treningoch majster by pocital skor na 4 "jon" a nie "schi", lebo to druhe znamena aj smrt. Kto trenoval, tak vie, aj ked je biely, toboc japonsky majster. A ozajstrni sumak nikdy necvici s nesumakom, pokial viem. Na ale na 3* to tak-tak stacilo. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nespomínam si, že by som niekedy videl Izraelský film, ale tento ich prvý zástupca v mojich očiach neprepadol. Celkom príjemná komédia o 150 kilových "vajčakoch", ktorý nemajú dosť motivácie na to, aby schudli a do ich života nečakane vstúpi japonské sumo. Ak ste zvedavý na to, o koľko sadne škoda felícia, keď do nej sadnú štyri izraelské "mamuty", tak neváhajte. So sumom u nás, by som to radšej neskúšal, Česi a Slováci k tomuto nemajú vzťah a skôr ako obdiv si od nich 150-kilový golem vyslúži kopanec do riti...Ale film je fajn.80%. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Typická komedie o outsiderovi který najde jednu, pokud možná co nejbizarnější, disciplínu v níž vyniká. A jak už to bývá i s romantickou linií. Trochu moc přesycenou na můj vkus. Děj jede podle klasického schématu, a jediné čím zaujme je humor, ponejprv téměř neviditelný, posléze lehce nakažlivý. A úplně odlišný od Woodyho Allena, nebo profláknutých anekdot postavených na stereotypech. I když i na ty dojde. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Přibližně čtvrt roku před natáčením odjeli tvůrci do Japonska nasbírat informace o sumo. (Nyck)

Reklama

Reklama