Reklama

Reklama

Nejlepší roční období

(festivalový název)
  • Rusko Lučšeje vremja goda (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Dvě staré ženy pojí zvláštní soucit založený na nenávisti. Pramení z rivality v lásce k muži, který dávno nežije. Obě ho kdysi milovaly, ale ta, kterou miloval on a kvůli níž se dopustil nepředloženého činu, se ho vzdala. Oženil se pak s tou, která mu oddaně posluhovala, aniž v něm vzbudila touhu po opětovaném citu… Dvě hrdinky ztělesňuje šest hereček. Hrají nerozvážnost mládí, bláhové marnění šancí své zralosti i pošetilost stáří neschopného vyrovnat se s osudem. Návraty do různých fází v podstatě banálního vztahu ozvláštňují bytostně odlišné reflexe žen, idealizujících si nepříliš zajímavého muže. Alogické jednání postav dotvářejí výmluvné dialogy, převzaté ze hry dramatika a režiséra Ivana Vyrypajeva Valentinův den. Existenciální náboj dramatu umocňuje rafinované nakládání s retromotivy v psychologii a prostředí děje i nadčasově, všedně působící scenerie přímořského přístavního města a jeho okolí. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Mikah 

všechny recenze uživatele

Viděno na MFF Karlovy Vary 2009. Tak to byla hodně velká nuda. Vůbec jsem se orientovala v tom, která postava je která, ale to je stejně asi jedno, když činy všech postav byly nad mé chápání. Dvě nesympatické ženy se snažily získat přízeň příšerného muže, který nebyl schopen lásky a ony si toho asi nevšimly. Modlila jsem se za brzký konec... ()

keddy79 

všechny recenze uživatele

Doteď si nejsem jistá, která postava byla která, ale všechny byly strašně nesympatické. Jejich život byl možná peklo nebo alespoň předpeklí, ale dělali si to sami svým naprosto nepochopitelným jednáním či nejednáním. Docela by mně zajímalo, co tímto snímkem chtěl autor říci. ()

Muse 

všechny recenze uživatele

...a jelikož nevěděl, co chce, a nebyl schopen nic udělat, rozhodl se spáchat sebevraždu. Aspoň že tak. ()

Reklama

Reklama