Reklama

Reklama

Panika v městečku

  • Belgie Panique au village (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kôň má narodeniny. Jeho spolubývajúci, kovboj a indián doslova priťahujú problémy a katastrofy. Tentoraz sa rozhodnú darovať koňovi tehlový gril. Internetová objednávka tehál má však následky nečakaných rozmerov. A akoby toho nebolo dosť, počas noci začnú záhadne miznúť múry ich domu. Honba za zlodejmi z vodných hlbín ich zavedie do stredu zeme a do rúk dvoch šialených vedcov uprostred večného snehu a zimy... Podarí sa im získať svoj dom späť? Stihne kôň hodinu klavíra u svojej tajnej lásky, madam Longrée? Vo filme plnom absurdných a originálnych situácií autori rozhýbali klasické plastové postavičky z detských čias. Film vznikol na motívy rovnomenného seriálu. (maryam)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (380)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

To bylo tak správně šáhlý! :) Zajímalo by mě kolik dohromady potřebovali figurek, protože tolik póz vždycky nahodili.. Jinak Pan Kůň rules - ta postava je vtipná a to nemusí mít ani dialog. A taky pronesli skvělou větu, která zněla nějak takto: MOC TOHO VYPIL, PIVO JE HOLD MOC LEVNÝ, MĚLO BY BÝT DRAŽŠÍ!!! :DDD ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Bezvadná animace, bezvadné fóry, zajímavý děj. Akorát tomu chybělo nějaké vnitřní kouzlo jako mají Pixaři, abych mohl Paniku v městečku hodnotit plným počtem hvězdiček. Bylo ale úžasné sledovat tu míru invence, která v západní Evropě je, a která u nás naproti tomu není vůbec (nebo je dobře skrytá), což je velká škoda. 85% ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na úvod nutno říct: "Ou uí!" neboli francouzsky "Oh yeah!", protože frankofonní část Evropy tímhle neskutečně zaválela. No, teda, ta politická korektnost je děsná, takže si budu muset ulevit třeba připomínkou, že takoví Francouzi jsou jen banda zženštilých alkoholiků, prokletých básníků a kolaborantů, v té troše volného času mezi různými stávkami bezdůvodně se opájejících pocitem vlastní výjimečnosti, pramenícím z historie do roku 1815 (přičemž ten Napoleon vlastně ani nebyl Francouz), kde zřejmě skončilo zaznamenávání jejich paměti. A teď už můžu mluvit k věci:) Panika V Městečku má naprosto neskutečný nástup, první půlhodina vás úplně zničí. Zbytek už je takový slabší, a nedovedu posoudit jestli je to určitým otupením "smyslů" na straně mojí nebo vystřílením prachu na straně tvůrců. Tak či tak, vysoko nastavenou laťku kvality (samozřejmě v měřítkách absurdního humoru) až do konce nikdo nepodlézá, jenom to její překonávání už nemá takovou rezervu. No a pokud jste měli jako malí některé z postaviček hlavních hrdinů doma, tak si můžete přičíst dalších deset procent. Originalita, šílenost, zábava - čili rozhodně ne Frekvence 1;) Ode mě 80%. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Je to roztomile nesmyslné...a rychlé. Bohužel pro mě ani zábavné, ani vtipné, poučné, hezké, příjemné, poutavé nebo šokující. Zkrátka nic. Existují filmy podobně "dadaistické", které dokáži ocenit. Tohle je ale snímek, který je divný proto a takovým způsobem, aby se zalíbil. A je to z něj dost cítit. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Konečně jsme se dostala k tomu, abych se podívala i na film. A nečekaně mě Kůň, Kovboj, Indián a další nezklamali. Ovšem musím uznat, že seriál se mi líbil více. Ten děj víc plynul, fórky přišly člověku neplánované. U filmu se to už moc táhlo, ale to neznamená, že by se mi nelíbil a nudil mě, jen že seriál je takový svěžejší. Jde vidět, že pokrok se projevil i tady, už tu máme počítač a internet:) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Film je natočen podle stejnojmenného seriálu, kde kovboj, indián a kůň vystupují v každodenních pětiminutových skečích. (Terva)
  • Za 260 dnů se dvojici animátorů podařilo oživit na 1500 plastových protagonistů - každou postavičku bylo třeba nejméně dvěstěkrát naklonovat a rozhýbat do souvislého pásma. (Sinecod)
  • Film bol premietnutý v oficiálnom nesúťažnom výbere filmového festivalu v Cannes 2009 a ako úvodný film Medzinárodného festivalu animovaných filmov v Annecy 2009. (maryam)

Reklama

Reklama