Reklama

Reklama

Tady

(festivalový název)
  • Singapur Here
všechny plakáty
Singapur, 2009, 86 min

Režie:

Tzu Nyen Ho
(další profese)

Obsahy(1)

He Zhiyuan, muž, který v podivném zkratu zabil svou ženu, se ocitá v péči psychiatrického ústavu Island Hospital. Přestože ztratil schopnost mluvit a straní se svých spolupacientů, je vybrán, aby se zúčastnil místní experimentální videoléčby, která pacienty konfrontuje s jejich minulostí a nabízí pozitivní řešení jejich traumat. Poznává tu také ráznou kleptomanku Beatrice, k níž ho brzy začne pojit nevysvětlitelný vztah... Pozoruhodný celovečerní režijní debut Ho Tzu Nyena je natočen ve formě fiktivního dokumentu o léčebně, jejích lékařích, metodách i pacientech, ale zároveň ho lze vnímat jako svérázný milostný příběh, filozofickou úvahu o lásce k osudu, a konečně i jako produkt oné „videoléčby“. Snímek byl v letošním roce promítán na MFF v Cannes v sekci Quinzaine des réalisateurs. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Mikah 

všechny recenze uživatele

Viděno na MFF Karlovy Vary 2009. Začal film, He Zhiyuan si čtyři minuty prohlížel prasklinu na stropě, diváci se zasmáli, a tak to pokračovalo. Jsem asi jedna mála, kterým až tolik nevadí dlouhé záběry na nic a film mě vlastně bavil. Ovšem ten konec mě trochu zklamal. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Silně alternativní, pozoruhodný, zvláštní, netradiční, nepochopitelný, podivný, neobvyklý, nezvyklý snímek, který měl jistě řadu krásných nedocenitelných momentů, jen z něj polovina lidí odešla během první půl hodiny (a polovina druhé poloviny psala SMS či spala). Pro mě osobně Here symbolizuje asi to nejdivnější, co jsem kdy na velkém plátně měla příležitost vidět. Prvních deset minut bylo téměř němých a hlavní postava střídavě sledovala prasklinu na zdi nebo se zastavila na místě a na několik dlouhých vteřin se z ní stala nehybná socha. Ten film nemá děj, nemá náplň, nemá dialogy a když se v závěru začal opakovat začátek, podezřívala jsem režiséra, že v rámci vymytí mozků diváků bude pouštět tu samou smyčku stále dokola, jen na konci změní jednu scénu. Nevím, asi nejsem dost psychologicky a umělecky naladěná, ale tohle mě skutečně silně minulo a mám pocit, že podobně na tom byla v sále i řada jiných. Nasadit tohle od deseti večer bylo od Bartošky skutečně velmi laškovné. Nejen, že si člověk hezky počká na zlatý hřeb dne, ale ještě navíc mu to přebije dojmy ze všeho, co viděl předtím. Na druhou stranu, kde jinde podobný film kdy uvidím? [44. MFF KV 2009] ()

bassator 

všechny recenze uživatele

44th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2009 - Co tohle mělo prosímvás být???? Doufám, že půjde zapomenout... Z festivalů jsem se rozhodl že odpad nebudu dávat takže - 10% ()

keddy79 

všechny recenze uživatele

Nic podobného jsem ještě neviděla. Už si nebudu stěžovat na několikavteřinové záběry, kde se nic neděje. Studiji praskliny a na zdi a podobným záběrům v tomto snímku se jen tak něco nevyrovná. Nicméně nemůžu říct, že by se mi tento film vyloženě nelíbil, jakýsi děj, vývoj i závěr má. Po půl hodině podepisování papírů a záběrech, které spíše připomínaly fotografie, jsem uvažovala o tom, že to vzdám, ale zůstala jsem a nelituju toho. Poznámka na okraj: Krátkometrážní/Hudební??? ()

B4TM4N 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem zrovna nespal, viděl jsem zajímavý záběr na prasklinu na stropě, maximálně vygradovaný záběr na nic a kupu podepisujících se papírů. Tohle nebyl art, tohle byla velmi nepoctivě skrytá nuda. ()

Reklama

Reklama