Reklama

Reklama

Tady a tam

(festivalový název)
  • Srbsko Tamo i ovde (více)
Trailer

Obsahy(1)

První celovečerní film srbského režiséra Lungulova vedle sebe staví dobrodružství mladého srbského imigranta v New Yorku a těžce vydobytá poznání stárnoucího zkrachovance, newyorského rodáka, v Bělehradě. David Thornton ztělesňuje vyhořelého dvaapadesátiletého jazzového muzikanta, který přijme od stěhováka Branka (Branislav Trifunović) nabídku na pět tisíc dolarů, za něž se má vydat do Srbska a oženit se s Brankovou přítelkyní, aby jí tak umožnil zákonný přístup do Spojených států. Robert se ale v Bělehradě zamiluje do Brankovy matky (Mirjana Karanovićová) a Brankovi se mezitím v New Yorku hroutí všechny plány: ukradnou mu náklaďák a on se potácí po vrakovištích, pochybných čtvrtích a policejních služebnách. S lehkostí načrtnutá charakterová studie Darka Lungulova trpělivě dovádí postavy k osobním okamžikům drobných zjevení, režisér svůj východoevropsky kousavý humor přitom tlumí poněkud jemnějším smyslem pro absurditu poválečné situace. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.5/10] | me: V prvom rade sa nejedná o komédiu. Ide o film s ľahkým nádychom humoru. S očakávaním komédie by som k tomuto kúsku nepristupoval, inak hrozí, že človek ostane sklamaný. Jedná sa filmík spájajúci dve kultúry a vlastne aj dva svety prostredníctvom zaujímavého nápadu. A tým pádom sa opiera o situácie, pohľady a hlavne rozdiely, ktoré je možné sledovať očami cudzinca. Hlavný predstaviteľ výborne stelesňuje charakter postavy a hoci dej nie je nijako náročný atmosféra má ten akurátny ráz na to, aby zabezpečila tie správne pocity. Je to pohodový film, ktorý nestrhne masy, ale určite zaujme a splní svoju úlohu. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Příjemně plynoucí drama z balkánu. Možná jsem se na film díval špatně, ale pro mě to byla trošku romantické drama. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

44th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2009 - Nečekal jsem, že se mi bude až tak moc líbit... Jednoduchá milá komedie - 85% ()

frings 

všechny recenze uživatele

Všude je chleba o dvou kůrkách, jak říkávaly naše babičky. Sice neoplývám city k bývalé Jugoslávii a a jejich hudba nelahodí mému uchu, přesto- film je to velmi dobrý. ()

dzira 

všechny recenze uživatele

V tom filmu je mnohem víc, než by se mohlo na první pohled zdát.... Nenapadá mne jediná výtka. Spousta drobných motivů, kterých si asi každý nevšimne, ale všeho tak akorát, ani minuta není zbytečná, nic nechybí. ()

Balet 

všechny recenze uživatele

6. 7. 2009: Zajímavý pohled na to, že to co na pohled vypadá dobře tak dobré už být nemusí (výtečně to ukazuje scéna s kupováním dodávky). Extrémní charisma hlavního představitele je příjemným bonusem. No a konec konců, filmů z Bělehradu taky moc není. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jarmuschovská story o laskavém Američanovi, který nečekaně naváže krátký vztah s matkou imigranta, a tak se nakonec vzdá sjednané odměny. Kultivované a zároveň přirozené, vše tak akorát, aby se na to dobře dívalo. (max.70%) ()

lada32 

všechny recenze uživatele

Na filmu jsem nenašel jedinou chybu.Nádherná balkánská střednogenerační lovestory,ohromná hudební složka,výteční herci a bezchybný Bělehrad.Velice doporučuji. ()

Reklama

Reklama