Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cikánská dívka Adeline (Penélope Cruz) prorokuje venkovskému dobrodruhovi a vtipálkovi Fanfánovi (Vincent Perez), že se ožení s královskou dcerou. Mladík, který se dosud zajímal především o dobývání srdcí vesnických krásek, má před sebou konečně cíl, který stojí za to. Aby se mu přiblížil, nechá se naverbovat do královské armády. Rozhodnutí seznámit se s princeznou, ho však málem stojí život. Ještě že je tady krásná Adeline, která Fanfána oddaně miluje a která je ochotna nasadit za přítele vlastní krk - i čest. Kdy si toho ovšem mladík posedlý svým snem o vznešenosti a hrdinství konečně všimne? Schyluje se k rozhodující bitvě a spása Francie i pravé lásky je v rukou jediného muže... Producentem a spoluscenáristou remakeu klasické romantické veselohry, která před dvaapadesáti lety proslavila režiséra Christiana-Jacquea, se stal Luc Besson, jeden z komerčně nejúspěšnějších a nejvlivnějších producentů Francie. Režii svěřil zkušenému Gérardu Krawczykovi (série Taxi, veselohra Wasabi), který s chutí přijal výzvu vrátit se k jednomu z nejúspěšnějších titulů poválečné francouzské kinematografie - a natočit jeho moderní, odlehčenou verzi. Vincent Perez stvrzuje své postavení prvního milovníka francouzského filmu rolí, ve které v roce 1952 zazářil legendární Gérard Philipe. Role krásné Cikánky Adeline, v původním filmu ztvárněnou Ginou Lollobrigidou, se ujala hollywoodská hvězda španělského původu Penélope Cruz. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (153)

Ceberus 

všechny recenze uživatele

No na začátku jsem to chtěl skoro vypnout, protože to vypadalo na zcela tuctovou pohádku Nakonec to ale dopadlo celkem snesitelně. Zachránil to skoro až absurdní humor, dělající si legraci z války a vojáků. Penélope Cruz nebyla jedinou kráskou na plátně. A stejně jako u originálu i po tomhle filmu mi dochází, odkud asi kradla kultovní česká pohádka S čerty nejsou žerty. ()

keeinka odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu přehmat. Už bych na to nekoukala podruhé, nevzala bych to ani jako oddychovku. Naprosto zbytečný film, stará verze se překonat nedala, to muselo být každému jasné, ale tak aspoň se to dalo trochu poupravit a dát tomu zase něco nového. Ale prostě ne, někdo tenle film udělal jen za účelem totálně zesměšnit původní příběh. Co do vtipů to byla trapnost nad trapnost a popravdě řečeno nechápu, jak se tomu může někdo smát. Mně se chtělo něco docela jiného. Vincent Perez je tu jen nadržený , naprosto necharismatický chlápek, bez vtipu a špetky rozumu nebo té přitažlivé vychytralosti. Je to jen flákač, který není ani čestný ani sympatický hrdiny, který by si diváka něčm získal. Ne, tohle nebylo zklamání z očekávání dobrého filmu, to bylo dokonce i zklamání z očekávání špatného filmu a to je co říct. Ani Penelope Cruz to nezachránila. Na takového hrdinu bych se ani nepodívala, na tož mu padala do náruče. A nevšimla sem si ani té ,šíje'. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně pokažený klasický příběh, což mě štve o to více, že jeho starší konkurent a vůbec celá tato doba se mi poměrně líbí a mě zajímá. Kdyby byl příběh zasazen do dnešní doby, jenom bych mávnul rukou nad další průměrnou slaboduchostí, takto ale nemohu skrýt značnou dávku trpkosti a rozčarování. Celým filmem se táhne křečovitá snaha o vtipnost a přemíru slovního humoru, který nejen že působí rušivě, nýbrž není ani trochu vtipný a nad jeho smyslem si můžeme lámat hlavu marně. Z Fanfánovy postavy se stala osoba starého zhýralce, neobratně převlečena do hávu nezkušeného mladíčka a nedokonalým umem maskérů omlazena o pěknou řádku let. Celý děj nemá nic společného s realitou ani komedií, jsem zvědav pro jakou skupinu diváků je tedy vlastně napsán? ()

Rockwood 

všechny recenze uživatele

No sice je to taková pohádka v moderním hábitu, ale mě se to líbilo. Opět použiju svoje oblíbené označení a to "odreagovačka". Nechyběla tam i špetka humoru, jinak zpracování pěkný. Ikdyž mi bylo jasné jak to všechno skončí, stejně sem byl napnutej jak kšandy. Dodal bych, že k hodnocení přidávám i hudbu. Hlavně ústřední song, který mi dodnes utkvěl v hlavě a který si musím furt pobrukovat :-) ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Pro tenhle film je asi dobře, že jsem neviděla původní verzi z roku 1952 tuším. Protože ze všech stran slýchám, že původní verze je mnohokrát lepší a asi tomu i věřím... Jako tohle, no párkrát jsem se zasmála, ale jinak... Penelópe to sice slušelo a třeba francouzský král byl naprosto kouzelný debil, ale jinak mi tenhle film opravdu moc nedal. Takové nenáročné, oddychové, ne pro fajnšmekry. Možná hezké exteriéry, ale tohle u mě film nedělá. Já chci pořádný příběh, zápletku, děj, u kterého musím přemýšlet, zkrátka kvalitu! A tohohle se mi tady prostě nedostávalo. Škoda. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Film otevíral 56. Filmový festival v Cannes v roce 2003. (ČSFD)
  • Penélope Cruz nehovorí po francúzsky. Najala si preto dialektového trénera a naučila sa svoje dialógy foneticky. (Arsenal83)
  • Když na konci filmu důstojník (Yves Pignot) tvrdí, že dle Ženevské konvence má právo na omyl, neodpovídá to historii, protože první Ženevská úmluva byla sepsána o několik desítek let později, než se odehrává dění ve filmu. (Nick321)

Reklama

Reklama