Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cikánská dívka Adeline (Penélope Cruz) prorokuje venkovskému dobrodruhovi a vtipálkovi Fanfánovi (Vincent Perez), že se ožení s královskou dcerou. Mladík, který se dosud zajímal především o dobývání srdcí vesnických krásek, má před sebou konečně cíl, který stojí za to. Aby se mu přiblížil, nechá se naverbovat do královské armády. Rozhodnutí seznámit se s princeznou, ho však málem stojí život. Ještě že je tady krásná Adeline, která Fanfána oddaně miluje a která je ochotna nasadit za přítele vlastní krk - i čest. Kdy si toho ovšem mladík posedlý svým snem o vznešenosti a hrdinství konečně všimne? Schyluje se k rozhodující bitvě a spása Francie i pravé lásky je v rukou jediného muže... Producentem a spoluscenáristou remakeu klasické romantické veselohry, která před dvaapadesáti lety proslavila režiséra Christiana-Jacquea, se stal Luc Besson, jeden z komerčně nejúspěšnějších a nejvlivnějších producentů Francie. Režii svěřil zkušenému Gérardu Krawczykovi (série Taxi, veselohra Wasabi), který s chutí přijal výzvu vrátit se k jednomu z nejúspěšnějších titulů poválečné francouzské kinematografie - a natočit jeho moderní, odlehčenou verzi. Vincent Perez stvrzuje své postavení prvního milovníka francouzského filmu rolí, ve které v roce 1952 zazářil legendární Gérard Philipe. Role krásné Cikánky Adeline, v původním filmu ztvárněnou Ginou Lollobrigidou, se ujala hollywoodská hvězda španělského původu Penélope Cruz. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (153)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně pokažený klasický příběh, což mě štve o to více, že jeho starší konkurent a vůbec celá tato doba se mi poměrně líbí a mě zajímá. Kdyby byl příběh zasazen do dnešní doby, jenom bych mávnul rukou nad další průměrnou slaboduchostí, takto ale nemohu skrýt značnou dávku trpkosti a rozčarování. Celým filmem se táhne křečovitá snaha o vtipnost a přemíru slovního humoru, který nejen že působí rušivě, nýbrž není ani trochu vtipný a nad jeho smyslem si můžeme lámat hlavu marně. Z Fanfánovy postavy se stala osoba starého zhýralce, neobratně převlečena do hávu nezkušeného mladíčka a nedokonalým umem maskérů omlazena o pěknou řádku let. Celý děj nemá nic společného s realitou ani komedií, jsem zvědav pro jakou skupinu diváků je tedy vlastně napsán? ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak to byl zásah přímo na komoru, pane markýzi, bravo, bravo, tlesktlesktlesk, chichichi... Smutné. Jak se tohle mohlo stát?? Fanfán Tulipán neobstojí ani sám o sobě jako historická komedie, na to je příliš neuměle přecpán vymyšlenostmi béčkových scénáristů, a z porovnání s legendárním originálem vyjde se ctí leda tak Penélope Cruz, a to ještě jen kvůli svému půvabu. Prostě hanba, takhle ne a konec. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tohle nemohlo dopadnout dobře. Remake a k tomu od efektivního, ale řekl bych, že průměrného režiséra Gérarda Krawczyka opravdu nemohl dopadnout dobře. Natož průměrně. Nebýt řady nesmyslů, které s filmem přichází a odchází a nebrat ohled na to, že je to vlastně kopie takřka přes padesát let starého, stále dokonalého originálu, možná bych přivřel obě oči. Jenže jakmile se snažím brát film jako samotný, stále v něm vidím ten originál. Pravda je, že řada scén je vtipných a celý film má spád, ale zarazilo mě, proč Francouzi vymýšlí něco, co už jednou je a originální. Tohle je maximálně tak výsměch francouzské éře historických komedií. Nic víc, nic míň. Alespoň jsem se upřímně párkrát zasmál. --- a. Bitva to je potenciální smrt. Mrtví musejí být jako ze škatulky. Čerstvě oholení, učesaní. Musíte dělat čest svému pluku i po smrti. A co je nejdůležitější: hlavně se usmívejte, ÚSMĚV! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alexandre Azaria: 1. Fanfan la Tulipe ,2. Adeline ,3. Les Foins ,4. Dans la Nuit ,5. L' Attaque du Carrosse ,6. Adeline/Fanfan ,7. La Pompadour ,8. Fanfan S'Engage ,9. L' Église ,10. La Guerre ,11. Sauver Adeline ,12. L' Entraînement ,13. Une Journée au Camp ,14. Pleine de Vie ,15. Fanfan vs Fier-À-Bras ,16. Arrivée au Château ,17. La Révélation ,18. L' Homme en Noir ,19. Avant la Bataille ,20. Sur un Air de Victoire ,21. Générique Fin ,22. Mon Cœur Est un Désert ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

nic víc, než zmršenej skvělej film, po kterým jsem si pomyslel akorát dnes už to klišoidní k čertu s remakama!!!!! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nevim proč to museli točit takovouhle formu, která z toho udělala spíš grotesku než nějakej pěknej dobrodružnej film. Všichni kromě dvou hlavních představitelů vystupujou naprosto naivně a tupě, ale ani Vincent Perez nepůsobí zrovna přirozeně a někdyt to jeho rádoby hraní vypadá spíš trapně, snad jen Penelope Cruz se dá aspoň trochu hodnotit kladně a to všechno věrohodnosti příběhu taky moc nepřdá, pak už to vypadá spíš jako pohádka. Další věc co se tvůrcům moc nepovedla je tak trochu zmodernizovanej příběh, tim hlavně myslim ty kreace fanfána při soubojích, ty jeho skoky a slata se do takový doby moc nehodí, aspoň že občas taky někoho probodnul, protože v takovýchhle filmech se většinou šermuje stylem hlavně nikoho neporanit, takže aspoň něco. Takhle by remake klasického příběhu vypadat neměl ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sterilně rutinní remake od režiséra bessonovských akčně-komediálních vývarů jako TAXI 2 a 3 či WASABI. Ačkoliv se příběh liší minimálně, postrádá lehkost, švih a duchaplnou výřečnost, kterou nahradila blábolivá ukecanost, jen tu a tam se mihne nějaký vydařený vtípek (skládání hymny) či hláška ("TICHO!" - "SPRÁVNĚ A VY MU JDĚTE PŘÍKLADEM"). Vincent Perez má do Gérarda Phillipa daleko a Penelope Cruz je sice krásná, ale stejně nemastně neslaně statující jako vždycky. Akční scény jsou podprůměrné a film se vleče k chabému finále, které stejně nikoho nezajímá. Zcela zbytečný remake. ()

maxi6 odpad!

všechny recenze uživatele

.......velice nešťastný nápad natočit historickou parodii na slavného Fanfána. I když hlavním záměrem byla asi snaha přetočit remake, velká bublina splaskla a zbyl jen fraškovitý a smrdutý opar, místy připomínající ty od pánů Pomejů a Trošků.......... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Remaky jsou většinou nepovedené plagiáty a trčí daleko za originály. Bohužel i toto je ten případ. Vincent Perez nemá na Gerarda Phillipa ani omylem, Penelope Cruz na Ginu Lolobrigidu už vůbec ne. Proč se jen tvůrci pouští do takovýchto projektů?! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Lehkost a šarm předešlých dobrodružství jsou pryč. Tuhle bezkrevnou a rozjuchanou směs akčních výjevů nezachrání ani krásná Penélope, pánové Krawczyk a Besson se zatuchlými nápady jen přidusili dobrodružnou legendu. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Je to sice natočené ve Francii, ale má to všechny atributy odpadkového Hollywoodu. Inovace starého hrdiny na verzi přitažlivou pro moderní publikum se krucinálně nepovedla. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Fanfánův remake jsem viděla zhruba 2-3 roky zpátky, měla jsem to zapnuté jako kulisu při práci a pamatuju si z toho jen tolik, že mi každá vteřina filmu lezla na nervy. Rozjuchaná francouzská krávovina s necharismatickým švýcaro-španělo-němco-francouzem v hlavní roli. Nejsem kdovíjaký fanoušek původního filmu, což mi umožňuje dát i druhou hvězdičku (za krásnou Penelopu), ale musela bych utrpět velmi vážný úraz hlavy, abych to byla ochotná absolvovat znovu. Otravné jak doušek sarinu, žoviálně slizké jak pomáda mladého Travolty, zbytečné jak fusekle pro beznohého... 31% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý dobrodružný příběh. Něco jak tři mušketýři, ale horší. Penelope je skvěla, akční scény jsou poměrně zajímavé. Film jsem si v dětství užil, teď už bych z toho tak nadšený nebyl. Přece jenom je to docela primitivní. Ale myslím si, že 38% je poměrně podhodnocené. 55% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dovolil bych si navrhnout nový termín pro potřeby ČSFD. Zněl by UFO, tedy Univerzální Filmová Omáčka. Chce to vykrást nějakou starou klasiku, označit jí vznešeným slůvkem remake, prsknout do ní jednu známou tvářičku, nějakého bambulu, co bude ochoten nechat ze sebe dělat vola, trochu akce, trochu vtipu, trochu romantiky, trochu adventury, trochu hudby, spoustu barviček, pořádně promíchat, protřepat, a hle - máme tu žranici, kterou přeci stráví každý. Když mně ale vážně nestačí jenom to, že film přežiju... ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

50% - Byla to parodie nebo nebyla? Moc nevím, ale zas taková hrůza to nebyla a na Penélope se moc hezky koukalo... ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Špatný vtip? Ne, krutá realita. Kdo, proč, jak? Tak tohle se mi dralo na mysl. Bezkrevná hovadina v duchu laciné TV produkce. ()

Reklama

Reklama