Reklama

Reklama

Transformers 3

  • Česko Transformers 3: Odvrácená strana Měsíce (neoficiální název) (více)
Trailer 2
USA, 2011, 148 min

Režie:

Michael Bay

Scénář:

Ehren Kruger

Kamera:

Amir Mokri

Hrají:

Shia LaBeouf, Rosie Huntington-Whiteley, Frances McDormand, Hugo Weaving, John Turturro, Tyrese Gibson, John Malkovich, Patrick Dempsey, Ken Jeong (více)
(další profese)

V roce 1961 ztroskotala vesmírná loď Ark na odvrácené straně Měsíce. Došlo k tomu po boji na planetě Cybertron mezi Autoboty, kteří bojovali za svobodu, a Deceptikony, kteří bojovali za tyranii. Zdálo se, že Autoboty čeká úplná porážka, ale jedna autobotí loď z boje vyvázla. Nesla přísně tajný náklad, který by byl změnil osud planety. Byla to zoufalá akce a poslední naděje, která se rozplynula, když Ark ztroskotal. Toto ztroskotání však bylo zaznamenáno v NASA a prezident Kennedy vyslal na Měsíc první lidskou posádku, která měla Ark prozkoumat. V roce 1969 přistála na Měsíci posádka Apollo 11. To, co tam našli, si nechali jen pro sebe a pro tajné služby. Což se později ukázalo jako špatné rozhodnutí. V současné době Sam Witwicky, který před časem zachránil Zemi před Deceptikony, nesmí pracovat s Autoboty, kteří pracují ve službách Spojených států a hledají po celé Zemi skrývající se Deceptikony. Během mise v Černobylu zjistili, že je lidé, kterým pomáhají, neinformovali o důležitých věcech. Musí se vydat na Měsíc a zjistit, jaká je situace. V Arku najdou polomrtvého Sentinela Prima, který byl Optimusovým předchůdcem. To Sentinel zachránil pilíře, které mohou vytvořit most mezi Zemí a Cybertronem, po kterém se dá teleportovat. Pilířů našli celkem pět. Autoboti dopraví Sentinela na Zemi a zachrání mu život. Sam Witwicky marně shání práci a vadí mu, že ho musí živit jeho přítelkyně Carly. Ta pracuje pro Dylana Goulda, který Samovi leží v žaludku. Hrozně na něj žárlí. Sam zjistil, že Deceptikoni, kteří se na Zemi skrývají, postupně vyvražďují všechny, kteří nějakým způsobem pracovali na misi Apollo 11. Podaří se mu s pomocí bývalého agenta CIA Seymoura Simmonse najít dva ruské kosmonauty, kteří mají fotografie stovek pilířů, které se nacházely na Arku... (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (1 585)

castor 

všechny recenze uživatele

Bay Ničitel je zpátky.. a když už to vypadá, že toho zdemoloval dost, přijde s další porcí ještě efektnější destruktivní zábavy. Což o to, na oko to možná lahodné je, ale po pár desítkách minut se vše začíná tak nějak zajídat (ostatně jako u dvou předešlých dílů). Sam a jeho nová kost už měli být tak třicetkrát na maděru, ale vždycky se znovu zvednou, maskéři je jen trochu zapráší, umažou a rozcuchají jim vlasy a jedeme dál.. a samozřejmě nezapomeneme kašlat na příběh, který opět nestihnul zmoudřet. Chci zpět Baye, který demoluje a nechává auta vybuchovat po desítkách, ale přeci jenom v trochu dospělejším a nesamoúčelném balení!! ()

choze 

všechny recenze uživatele

KONEČNĚ přehledné a vychutnatelné, navrch v pěkně udělaném a pro megalomana Baye jako šitém 3D a s pár ukázanými mrtvolami jako bonusem. Ae jinak stejně okázale blbé, prázdné a úmorně velkolepé a subjektivně nekonečné jako dvojka. Linie se Samovou posthrdinskou degradací a žárlením na novou přítelkyni mě bavila, stejně jako excentrické hláškyTurturra a McDormand, ale kdykoli nastoupili roboti a vojáci, usínal jsem, ať už se to tam řezalo jak chtělo. A s tím chlapíkem, co cestou z kinosálu zmiňoval Čapka a R.U.R., bych rád hodil řeč... ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejvtipnější letošní "komedie". Kadence vtipů z úst vedlejších postav spojená s nedostatkem znalostí v oblasti logiky, informatiky a fyziky, vytváří nebezpečný mix, jehož režisérem snad ani nebyl ten akční král Michael Bay. Vždyť z filmu si pamatuji jen vtipy, tuhle jsem tam zahlédl nějakého robota (nebo mikrovlnku nebo LCD televizi nebo ptáka?), ale že by nějaká akce? Jo už vím, Rosie H-W má krásné nohy a strašně ji sluší přiléhavé šaty! Kdo by to u modelky řekl! Jinak čistá filmová/filmařská recyklace v praxi...ale proč se procházeli hodinu a půl v nějakém podivném městě plném křivých a poškrábaných budov, to opravdu nevím. Asi starosta Chicaga chtěl přiblížit město pro potenciální turisty a jakékoliv wow momenty si pan "zničím všechno, i když to nedává smysl" nechává do dalších filmů... Hlubší komentář bude, až se prokoušu 128bitovým kódováním, do té doby snad bystřejší pochopí můj tón;-). (do budoucna:128b,dům nahoře dole, wolverine, ruka, Ken-John-Alan, brána, planeta, lodě a měsíc, "mnoho překvapení", kafe při boji, Jeff bez Lestera, snímače robotů, (ne)veřejné?!, utíkej) PS: škoda, že tu většina uživatelů hodnotí jména a ne jejich výsledný produkt:) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ano, trojka je objektivně nejslabší díl, čtyři hvězdičky jsou až moc a jsou pouze a jen za vymazlený vizuál. Po zhlédnutí čtyřky musím konstatovat, že je všem lepší než trojka, která je vlastně až na Chicagské finále obyčejným avšak not-epic popcornem. Tehdá mě to bavilo třeba i více, problém jsou ony wtf postavy, kdy mě začínal štvát už samotný SHiA, že jsem si nakonec musel přepnout do cz dabingu, jelikož mě nesmírně otravoval. Čtvrtou hvězdičku, opět zdůrazňuji, nechávám jenom proto, že jsem byl velice spokojen s cgi efekty a spolu s prvotřídním zvukem si to užíval, vedle jedničky a velkolepé čtyřky ale slabota...61% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ďalšia fantastická dialničná akcia, ktorá sa stáva najspoľahlivejším režisérovym trademarkom. Mariňáci, efektne lietajúci po vzore hongkongského letu Temného rytera, a finálne akčné inferno v Chicagu sú čírým akčným potešením. Tentoraz na Baya aj nezvykle prehľadným. Zvyšok stopáže, teda minimálne polovica filmu, je však nevtipná, nudná a miestami až otravná ako nikdy predtým. Malkovichova postava jedna velká príšernosť, a sledovať, ako zo seba robia idiotov tiež Frances McDormand a John Turturro, je už za limitom stráviteľnosti. A Patricka Dempseyho a Rosie H.-W. vyhrabali v ktorej televíznej mini-produkcii? Megan, we miss U. Miesto v pekle za to, že tretím Transformerom dávam rovnaké hodnotie ako Trierovej Melancholii, mam isté. Čo narobím. Michael Bay je talentovaný komerčný žralok, zapredaný US armáde, US vláde i bezohľadným korporáciám, a súčasne stelesňuje trblietavý lesk a technickú neprekonateľnosť hollywoodských možností. Zoberte mu kameru, a nebudeme mať koho nenávidieť i obdivovať zároveň. ()

Galerie (174)

Zajímavosti (77)

  • 532 aut ke zničení darovala filmařům pojišťovna, a to bez poplatku, protože byla všechna poškozena povodní. (GreatestFan)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Indiana Jones se obejde bez syna

Indiana Jones se obejde bez syna

05.09.2017

V Království křišťálové lebky jsme zjistili, že je Mutt Williams s tváří Shii Labeoufa synem Indiana Jonese. Pak ale dal Shia na vědomí, že s filmem nebyl úplně spokojený, a když se navezl i do… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Připravte se na novou Transformeří trilogii

Připravte se na novou Transformeří trilogii

13.04.2014

Michaelu Bayovi (Skála, Mizerové) původně přišli roboti, kteří se v hraném filmu skládají na auta, jako velice hloupý nápad. Nakonec se ale Transformers přeci jen ujal a započal tak velkou… (více)

Reklama

Reklama