Reklama

Reklama

Transformers 3

  • Česko Transformers 3: Odvrácená strana Měsíce (neoficiální název) (více)
Trailer 1
USA, 2011, 148 min

Režie:

Michael Bay

Scénář:

Ehren Kruger

Kamera:

Amir Mokri

Hrají:

Shia LaBeouf, Rosie Huntington-Whiteley, Frances McDormand, Hugo Weaving, John Turturro, Tyrese Gibson, John Malkovich, Patrick Dempsey, Ken Jeong (více)
(další profese)

V roce 1961 ztroskotala vesmírná loď Ark na odvrácené straně Měsíce. Došlo k tomu po boji na planetě Cybertron mezi Autoboty, kteří bojovali za svobodu, a Deceptikony, kteří bojovali za tyranii. Zdálo se, že Autoboty čeká úplná porážka, ale jedna autobotí loď z boje vyvázla. Nesla přísně tajný náklad, který by byl změnil osud planety. Byla to zoufalá akce a poslední naděje, která se rozplynula, když Ark ztroskotal. Toto ztroskotání však bylo zaznamenáno v NASA a prezident Kennedy vyslal na Měsíc první lidskou posádku, která měla Ark prozkoumat. V roce 1969 přistála na Měsíci posádka Apollo 11. To, co tam našli, si nechali jen pro sebe a pro tajné služby. Což se později ukázalo jako špatné rozhodnutí. V současné době Sam Witwicky, který před časem zachránil Zemi před Deceptikony, nesmí pracovat s Autoboty, kteří pracují ve službách Spojených států a hledají po celé Zemi skrývající se Deceptikony. Během mise v Černobylu zjistili, že je lidé, kterým pomáhají, neinformovali o důležitých věcech. Musí se vydat na Měsíc a zjistit, jaká je situace. V Arku najdou polomrtvého Sentinela Prima, který byl Optimusovým předchůdcem. To Sentinel zachránil pilíře, které mohou vytvořit most mezi Zemí a Cybertronem, po kterém se dá teleportovat. Pilířů našli celkem pět. Autoboti dopraví Sentinela na Zemi a zachrání mu život. Sam Witwicky marně shání práci a vadí mu, že ho musí živit jeho přítelkyně Carly. Ta pracuje pro Dylana Goulda, který Samovi leží v žaludku. Hrozně na něj žárlí. Sam zjistil, že Deceptikoni, kteří se na Zemi skrývají, postupně vyvražďují všechny, kteří nějakým způsobem pracovali na misi Apollo 11. Podaří se mu s pomocí bývalého agenta CIA Seymoura Simmonse najít dva ruské kosmonauty, kteří mají fotografie stovek pilířů, které se nacházely na Arku... (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 584)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Michael Bay hraje hrozně na efekty a já mu to nemám za zlý. V kině některý scény z tohodle filmu musely bejt strašnej nářez. Ale mimo ty akční scény to byla taková píčovina, že snad s žádnou jinou si není rovna. K tomu se tam snad každej choval jak čurák. V jedničce se to dalo ještě zvládnout, ale tohle bylo fakt šílený. Blockbustery rád mám, ale Transformers prostě nejsou pro mě... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Představte si, že jste arabský terorista na skautském táboře v Guantanamu a vaši šlechetní vychovatelé vám dají v den státního svátku na výběr ze dvou forem mučení. Buď waterboarding a nebo nejnovější kasaštyk od megalomana s mega gulama. No není nad čím váhat, ne..? Mám ovšem dvě zprávy - jednu dobrou a jednu špatnou. Ta dobrá je, že umřel Emmerich a ta špatná, že se vtělil do toho, co přišel bavit lidi, ale přitom dle jeho posledního díla to už nebaví ani jeho samotného. Akce je jen sprostou rutinou, Shia neustále hystericky ječí, vlajky tolik nevlají a když už ano, tak jsou potrhané a modelka, co označila věci pravými jmény, je vystřídána jinou, která má tak nateklý horní ret, že ji lechtá na špičce nosu. Celou sérii bych si dovolil shrnout přirovnáním, jenž odkazuje na jistou postavičku z českého snímku Nahota na prodej: „Michael Bay je Fuko a Optimus Prime má pěkné, nablýskané výfuky…“ Jak tak nad tím přemýšlím, loknout si trochu vody a zažít pocit topení, zase není tak špatné.. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Už dávno jsem se smířil s tím, že Michael Bay na světě není proto, aby svými filmy léčil rakovinu, ale takovouhle rezignaci na jakoukoliv konvenční logiku vyprávění a bílou vlajku elementárního vkusu jsem fakt hodně dlouho neviděl. Postavy jsou do jednoho neživotné a nezajímavé (o tom, že rozhodně nemají nic společného s lidmi v klasickém slova smyslu ani nemluvě), základní kostra příběhu je šablonou jednoho velkého klišé... Pozitiva filmu pak samozřejmě přicházejí s formou, stejně jako u minulých dílů. Ale už i ty souboje plechových gladiátorů se člověku s tím druhým nášupem začínají rychle zajídat... Kolem a kolem - trojka Transformerů je v zásadě podobná jako její dva předchůdci - až na to, že je stupidnější, okoukanější a nudnější. Pokud máte chuť na dobrý akční či komiksový film, zkuste to rozhodně někde jinde, dnes už si opravdu je z čeho vybírat... A pokud to už nezbytně musí být mlátící se roboti, pusťte si raději znovu jedničku. 30% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit ? „Nazdar ty divochu, ty vole,tak jaká ?“ „Volal mi Pelta.“ „Pelta, jo? Čurák. Co chtěl?“ „Chtěl přepálit Transformers 3.“ „A cos mu na to řek?“ „Ať si na ně zajde do kina.“ „Tos mu řek dobře.“ „Hele Ivánku, vole, viděl si ten film?" „Jasně ty draku, ty vole.“ „Ty akční scény viď, ty byly vymazlený.“ „No ty vole, ty byly vymazlený.“ „Já na tom byl včera večer hele. Celej den hákuju v práci se snažím, padám na hubu a amíci si v klidu dělaj takovýhle komedie.“ „Já to večer neviděl. Já večer nemohl, dyť já dřu. Já se můžu dívat ráno. Já když sem ty Transformers 3 viděl ráno ...tak si říkám, ty vole já kdybych je viděl večer, tak se poseru.“ „Ivánku a řekni mi vole, proč v tom už nehrála Megan?“ „No prej už odmítla sahat Bayovi na švába.“ „Ani kopačkou ? No to mi ho teda vyndej." „Nevim viď, Megan říkala, že když Míšovi dlouho nikdo nesáhne na švába, tak se prej na place chová jak Hitler. Což údajně zase nasralo Spielberga a vyhodil jí.“ „Ty vole a co se do toho sere Spielberg.“ „Tak von to spoluprodukuje viď.“ „Ty vole ten taky, jak někde vidí, že by mu to hodilo na oučet pár jablek, nesmí u toho chybět, mrdka jedna. Měla mu Megan taky šáhnout na švába a on už by Steven povolil.“ „Ale tak to máš jedno, si našli pro svoje šváby jinou kurvu.“ „Myslíš herečku?“ „No taky jim tak můžeš říkat.“ „ Hele a co Shia, jak ten to měl se švábem ?" „Na toho se vyser, to je herec, někdo v tom filmu musí taky umět hrát viď, když se na plakátu píše „hrají“. Navíc on prej pošle Bayovi na oučet 10% jablek ze svýho honoráře a Míša mu za to dá do filmu šukací scénu. No neber to.“ „Ty vole to sou mrdky filmařský a já za to ještě platím“ „Kolik si za ten film dal jablek ?“ „Třicetník.“ „Třicetník ? No ty krávo, to mi ho teda vyndej, já padesátník, mrdky kinařský. Ale tak to už je jedno viď hlavně že sem se u filmu dobře pobavil.“ „A tobě se Transformers 3 jako líbili Ivánku?“ „Jasně akce, prdel, prostě biják jak kráva,“ „A čet si ty kritiky na ně?" „Ty vole, to se nedá číst, z toho by ses posral. Hele měj se draku, musím jít ještě na svaz poslat nějaký notičky, jestli mi rozumíš.“ „To víš že ti rozumím, ty krávo, měj se.“ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je to blbost a první hodinu se doopravdy lautr nic neděje a je to tak o 40 minut delší, než by mělo a zbytečně tam přibyly asi 3 nový postavy, ale já na to šel kvůli těm bitkám. A ty bitky jsou megabomba. Sjezd na bortícím se baráku byla jedna z nejadrenalinovějších scén vůbec a nemilosrdnej Optimus Prime s gigabrokovnicí taky nemůže nechat nikoho chladným. Nebo výsadek ve wingsuitech byl megaefektní a nebo jak všechno ničila ta robokrakatice, nebo co to bylo :) A dokonce tam bylo vidět i jak Transformeři zabíjej lidi. Ale škoda Megan Fox, blondýna jí nedokázala nahradit ani ten odhalenej zadek jí nepomohl :) ()

Galerie (174)

Zajímavosti (77)

  • Role Sentinela Prima (Leonard Nimoy) byla původně nabídnuta Seanu Connerymu, se kterým Michael Bay dříve spolupracoval na Skále (1996). Herec ale byl tou dobou už definitivně na odpočinku... i přesto má nakonce Sentinel obličej, který je mu podobný. (GreatestFan)
  • Snímek v roce 2011 získal Annie Award v kategorii Animated Effects In a Live Action Production. Cenu převzal Florent Andarra. (MonicaPixie)
  • Ve scéně z roku 1969 je při startu Apolla 11vidět vlajka NASA, která vznikla až v roce 1976. (GreatestFan)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Indiana Jones se obejde bez syna

Indiana Jones se obejde bez syna

05.09.2017

V Království křišťálové lebky jsme zjistili, že je Mutt Williams s tváří Shii Labeoufa synem Indiana Jonese. Pak ale dal Shia na vědomí, že s filmem nebyl úplně spokojený, a když se navezl i do… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Připravte se na novou Transformeří trilogii

Připravte se na novou Transformeří trilogii

13.04.2014

Michaelu Bayovi (Skála, Mizerové) původně přišli roboti, kteří se v hraném filmu skládají na auta, jako velice hloupý nápad. Nakonec se ale Transformers přeci jen ujal a započal tak velkou… (více)

Reklama

Reklama