Reklama

Reklama

Probíhá zápas v americkém fotbale mezi domácími Rosomáky s Titány. Za Rosomáky hraje mladý student Matt Eckert. Jeho otec je policista a sleduje zápas společně s Mattovým starším bratrem Jedem, který se vrátil z armády. Matt pak tráví čas se svou přítelkyní Erikou, Jed se pro změnu baví se svou starou známou z tábora Toni Walshovou. Druhý den, když oba bratři doma spí, náhle dojde k invazi severokorejské armády. Ve vzduchu je mnoho letadel a parašutistů, kteří hned obsazují město. Matt a Jed hledají svého otce. Když ho najdou, řekne jim, ať se jedou schovat na chatu do lesa... Matt chce po cestě vyzvednout Eriku, ale ta už je zajatá. Na chatu přijedou i další jejich přátelé a Jed jako bývalý voják všemu velí. To se nelíbí jednomu ze členů skupiny Petovi, a proto vezme jídlo a uteče. Ve skupině je také Mattův kamarád Robert, Toni Walshová a syn starosty Danny. Pete zatím kolaboruje a prozradí Korejcům pozici uprchlíků. Ti je ale uslyší přijíždět, schovají se v lese a zdálky je pozorují. Korejci přijedou na místo v čele s kapitánem Cho. Je tam i starosta, který je vyzývá, aby se vzdali. Je tam i Mattův a Jedův otec a ten naopak řekne, ať bojují. Cho ho zastřelí a Korejci odjedou. Jed pak všechny začne učit bojovat. Chce se infiltrovat do společnosti, najít spojence a vézt partyzánskou válku... Jedova skupina podnikne ve městě několik útoků. Podepisují se jako Rosomáci. Při dalším bombovém útoku si obstarají i zbraně a jídlo. Poté plánují zabít kapitána Cho při dvojitém bombovém útoku. Matt ale při akci zahlédne vězeňský autobus, ve kterém sedí Erika, a bombu odpálí předčasně. Vznikne chaos, Matt autobus přepadne a Eriku vysvobodí. Oba se schovají v obchodě, kde jim pomůže prodavačka a dá jim jiné oblečení. Při akci ale zemře jeden z Rosomáků a Jed se na Matta zlobí, že takto akci ohrozil. Korejský kapitán Cho dostane za úkol Rosomáky zničit... (TV Prima)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (280)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem zločin proti lidskosti toho nejvyššího a nejodpornějšího kalibru, americký patriotický patos! Překvapivě se ale americká vlajka vztyčovala jen sporadicky a drsné vlastenecké proslovy se omezily na minimum. Místo toho se střílelo, odpalovalo, bojovalo a znovu střílelo. Ano, ubohý argument proč dát 4 hvězdy ujeté sračce, která se brala nesmírně vážně ačkoliv to v rámci tématu snad ani nešlo, jenže já měl děsně nenáročný večer a má nálada pro pitvání se v hovnech a filosofování nad nimi, bylo nulová. Ano, patosu se zde dočkáte a ano, to nejhnusnější klišé vám nebude odepřeno, ale pokud se dokážete povznést nad to, že chcípnou vždy jen mexičtí přistěhovalci co neumí anglicky a dva negři, zatímco "real" Američané (běloši, nejlépe blond) budou dominovat, pak se jistě pobavíte. Já se bavil, byť totální sračkou, ale víte co? Je mi to u prdele. Američany za tu jejich ubohou heroizaci sebe samých prostě sestřelím odpadem příště. 70% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

John Milius evidentně k stáru dost vyměkl, protože za mladších let by dost možná po vzoru Waltera z Big Lebowskiho (který je ostatně "z části" napsán podle Johna Miliuse) vzal svou věrnou pětačtyřicítku, a za tohle někoho hezky postaru odprásknul, Dirty Harry style... Proč? Inu tak třeba proto, že letitá Miliusova verze Rudého Úsvitu byla film, který, ač brnkal na vlastenecké struny a nechal bandu teenagerů partyzánsky prudit invazní síly Varšavského paktu (a Nikaragujců a Kubánců;)), na některých místech nepěkně kousal a trhal naivní představy o hrdinství. To se pochopitelně u novodobé "reimaginace", která se v honbě za čínským kinomamonem překabátila tak, že během natáčení z Číňanů raději udělala sci-fi hi-tech verzi našich Severních Korejců, nemůže stát. Určitým varováním by měl samozřejmě být i Chris Hemsworth v hlavní roli "staršího bráchy - mariňáka". Rozhodně je plus, že se film snaží dělat dojem nějakého realismu v akčních scénách, ale to platí jen při elementárních přestřelkách - velkolepé akční finále, ve kterém jde o magický EMP kufřík, který může zvrátit celou válku (yes, sir, až takhle hustokrutopřísné to je), je naprostý výsměch. A z jednoho z nejsilnějších momentů originálu (sledovací čip) je tu zdegenerované klišé "jeďte, já je zdržím". On celkově scénář prošel značnou lobotomizací, a kromě jednoho opravdu nečekaného momentu ho dokážete bez problémů číst několik desítek minut dopředu. A ano, má to jen hodinu a půl, takže opravdu moc nepřekvapí:) Tohle si historie filmových remaků zkrátka za rámeček nedá. 40%, a to ještě jen proto, že "znám zem, kde se děti bojej vo svý mámy a táty, ta zem se menuje Spojený Státy, tam vidíš lidi za vostnatym drátem stát, to v Sovětskym Svazu se nemůže stát...":))) ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u předlohy tkví největší slabina remaku ve scénáři, který je i přes obrovské úpravy úplně stejně naivní. Ale už jen ta myšlenka, kdy komanči napadnou a obsadí USA, je velice zajímavá. Film zachovává původní kostru děje, ale dobově ji aktualizuje, takže zatímco v 80. letech byla hrozba v podobě pošahaných Sovětů, tentokrát je tu hrozba ještě pošahanějších Severokorejců. Odsoudit Red Dawn na základě naivity děje a takové té české nenávisti vůči americkému patriotismu je rozhodně škoda (navíc, když ho je ve filmu minimálně). Protože když už nic jiného, tak je to velice zručně natočená akce, byť díky sníženému ratingu prakticky bez krve. To mi ale nevadilo, protože byla dynamická, nebyla chaotická, ale přesto působila epicky a to i z části díky výborné Djawadiho hudbě. Spoiler! A krom utahování si z některých scén z předlohy mě nadzvedl ze židle i twist v závěru, kdy už vše vypadalo, že konec filmu vyšumí do ztracena. Chyba lávky! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $44,806,783Tržby Celosvetovo $48,433,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ no ale strašne nezáživná báchorka, ktorá keby nemala ten slušný rozpočet tak pláva v jasných céčkových vodách, suchý výplach pod strašne zlým režisérskym vedením, kde sa utopí aj Chris Hemsworth, ktorý dokáže svojou charizmou vo filmoch slušne potiahnúť ale tu je bez šance, nájde sa tu zopár ako takých slušných akčných scén ale aj tie prevažne postrádajú buď logiku alebo zmyselnosť, fakt zlé /25%/ ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

"Pew pew pew, this is 'Merica." Nudné, blbé a podpriemerne natočené béčko. Číňania sa hrajú na Kórejcov a vôbec im to nejde, neustále sa trápne tlačí na patriotistickú strunu a čo sa týka hercov, tak buď je Red Dawn prvým komerčným filmom, ktorý do jednej z hlavných úloh obsadil šušľavého chovanca z nejakého treťotriedneho zariadenia pre mentálne retardovaných, alebo je Josh Peck najhoršie herecké poleno, aké som mal možnosť vidieť za posledné roky. Jediné, čo stojí za pochvalu, je Chris Hemsworth a jeho nezlyhávajúca charizma, a tiež ako tradične parádny Ramin Djawadi, ktorý si dal na svojom heroickom soundtracku záležať oveľa viac, než si to táto kravina zaslúžila. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

Reklama

Reklama