Reklama

Reklama

Probíhá zápas v americkém fotbale mezi domácími Rosomáky s Titány. Za Rosomáky hraje mladý student Matt Eckert. Jeho otec je policista a sleduje zápas společně s Mattovým starším bratrem Jedem, který se vrátil z armády. Matt pak tráví čas se svou přítelkyní Erikou, Jed se pro změnu baví se svou starou známou z tábora Toni Walshovou. Druhý den, když oba bratři doma spí, náhle dojde k invazi severokorejské armády. Ve vzduchu je mnoho letadel a parašutistů, kteří hned obsazují město. Matt a Jed hledají svého otce. Když ho najdou, řekne jim, ať se jedou schovat na chatu do lesa... Matt chce po cestě vyzvednout Eriku, ale ta už je zajatá. Na chatu přijedou i další jejich přátelé a Jed jako bývalý voják všemu velí. To se nelíbí jednomu ze členů skupiny Petovi, a proto vezme jídlo a uteče. Ve skupině je také Mattův kamarád Robert, Toni Walshová a syn starosty Danny. Pete zatím kolaboruje a prozradí Korejcům pozici uprchlíků. Ti je ale uslyší přijíždět, schovají se v lese a zdálky je pozorují. Korejci přijedou na místo v čele s kapitánem Cho. Je tam i starosta, který je vyzývá, aby se vzdali. Je tam i Mattův a Jedův otec a ten naopak řekne, ať bojují. Cho ho zastřelí a Korejci odjedou. Jed pak všechny začne učit bojovat. Chce se infiltrovat do společnosti, najít spojence a vézt partyzánskou válku... Jedova skupina podnikne ve městě několik útoků. Podepisují se jako Rosomáci. Při dalším bombovém útoku si obstarají i zbraně a jídlo. Poté plánují zabít kapitána Cho při dvojitém bombovém útoku. Matt ale při akci zahlédne vězeňský autobus, ve kterém sedí Erika, a bombu odpálí předčasně. Vznikne chaos, Matt autobus přepadne a Eriku vysvobodí. Oba se schovají v obchodě, kde jim pomůže prodavačka a dá jim jiné oblečení. Při akci ale zemře jeden z Rosomáků a Jed se na Matta zlobí, že takto akci ohrozil. Korejský kapitán Cho dostane za úkol Rosomáky zničit... (TV Prima)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (280)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ani original ma nenadchol, lebo samotnu zapletku povazujem za prilis infantilnu a v serioznom pojati za nerealizovatelnu. Bol som zvedavy ako si s tym poradia tvorcovia remaku. Bohuzial sa vydali rovnakou cestou a vysledok pôsobi v dnesnej dobe este horsie a trapnejsie. Original ma napriek serioznej atmosfere urcitu naivnu poetiku a skvele herecke obsadenie. Remake svojou snahou o vaznu atmosferu vo vysledku posobi neskutocne smiesne. Cele to dokonale dorazilo herecke obsadenie. Taku skupinu nesympatickych postav som snad este nevidel. Vdaka tomu som tentoraz fandil zaporakom. 2* davam za solidnu vypravu a slusne akcne sceny. Ich technicka stranka je na urovni, ale mohli byt trochu prehladnejsie natocene. Vo vysledku sa jedna o dost zbytocny film, ktory pravom prepadol. 4/10. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Další remake v současném trendu a další na chlup stejný osud. Rudý úsvit doplácí na fakt, že z čisté béčkového materiálu se někdo rozhodl udělat něco víc. Ale zapomněl to všem říci. Ve výsledku tak snímek dopadl jako relativně solidní avšak velmi naivní a hloupé béčko, které snaží být ukázkovým příkladem pro patrioty a ukazovat že jde o to jen chtít. To mu ale časem přestává jít a končí ještě hůře než začal. Chápu pointu tvůrců a chápu snahu s jakou se do díla pustili, bohužel nechápu, proč bych se na to měl dívat znovu. [45%] ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Hlavne že to má spád a parádne natočené akčné scény. Nie že by to bolo niečo bombastické alebo nedaj bože inovatívne, ale skrátka je to zručne natočené, prehľadné a nie je to ani zďaleka také naivné ako austrálsky dievčensky hitík Tomorrow, When the War Began. Akože Josh Hutcherson ma neskutočne irituje (našťastie nie až tak ako v Hunger Games) ale Adrianne Palicki je zato riadna šupa. Chris Hemsworth pokračuje v nastavenej kariére hrať nie veľmi chytrých no o to viac prchkejších jedincov až sa mi začína zunuvávať. A v závere aj nejaké to prekvapenie nastalo. Pôvodný film som nevidel ale po zhliadnutí tohto si ho asi aj niekedy dám. Každopádne v čase akčného pôstu si nový Red Dawn rád pozriem znova. ()

castor 

všechny recenze uživatele

I mrňavá blecha dokáže dovést velkého psa k nepříčetnosti!! Původní kousek vznikl v osmdesátých letech. Vedle všech těch hollywoodských trháků vypadal tenhle antiutopický thriller jako chudý příbuzný. A už tehdy měl námět z fantasmagorijní říše. Tentokrát se hrdinní Američané nebudou trefovat do Sovětského svazu, rozpínat na americkém území se totiž rozhodli Severokorejci. A parta teenagerů proti nim hodlá vést partizánskou válku. Obsazení všemocných Spojených států je až komicky snadné jako v případě naskákání do architektonického symbolu americké demokracie z letošního Pádu Bílého domu. Přesto, světe, div se, nesmírně pitomé to sice je, ale náramně to chutná. Přesně takhle to má totiž, sakra, vypadat!! To, že chceme být součástí téhle bandy povstalců, ilustruje fakt, že se tady něco skutečně povedlo. Je to samozřejmě totální výplach s řadou otázek v každé páté scéně, ale je to natočené zatraceně dobře. Svůj velký podíl na tom má bývalý kaskadér (i třeba filmy o Jasonu Bourneovi) a tady debutující režisér Dan Bradley. S hlasitými akčními scénami se nešetřilo a úspěšně se jimi daří zalepit ten vznášející se absurdní opar okolo (i už hodně skomírající poslední třetinu). I herci jsou nakonec poměrně fajn (samozřejmě jim vévodí relativně charismatický Chris Hemsworth, na dámské osazenstvo je zase radost pohledět), takže pokud se toho nebojíte, hoďte do sebe nějaký silný americký koktejl, nic hlubšího nehledejte a prostě si těch třiadevadesát staromilských minut vychutnejte!! ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

"For them, this is just a place. But for us, this is our home" Tak já nevím. Příběh opravdu silný a herecké obsazení super. Jenže vše ostatní... nic moc. Nejhorší kamera co jsem v poslední době viděla. Při akčních scénách jsem ani nevěděla kde je nahoře a kde dole. Nechám to na průměru. Obecněš mě film bavil, ale kvalita nikde... 3* ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Film byl natočen a dokončen už v roce 2009. Původně měl snímek mít premiéru v druhé polovině roku 2010, ale skrze finančních problému studia MGM byl odložen. V postprodukci se pak změnila invazní armáda Číny na Severní Koreu, aby film mohl v Čině více vydělat. Veškeré vlajky, propagantistické plakáty a jiné insignie tak musely být v postprodukci digitálně změněny. (sir-dave)

Reklama

Reklama