Reklama

Reklama

Probíhá zápas v americkém fotbale mezi domácími Rosomáky s Titány. Za Rosomáky hraje mladý student Matt Eckert. Jeho otec je policista a sleduje zápas společně s Mattovým starším bratrem Jedem, který se vrátil z armády. Matt pak tráví čas se svou přítelkyní Erikou, Jed se pro změnu baví se svou starou známou z tábora Toni Walshovou. Druhý den, když oba bratři doma spí, náhle dojde k invazi severokorejské armády. Ve vzduchu je mnoho letadel a parašutistů, kteří hned obsazují město. Matt a Jed hledají svého otce. Když ho najdou, řekne jim, ať se jedou schovat na chatu do lesa... Matt chce po cestě vyzvednout Eriku, ale ta už je zajatá. Na chatu přijedou i další jejich přátelé a Jed jako bývalý voják všemu velí. To se nelíbí jednomu ze členů skupiny Petovi, a proto vezme jídlo a uteče. Ve skupině je také Mattův kamarád Robert, Toni Walshová a syn starosty Danny. Pete zatím kolaboruje a prozradí Korejcům pozici uprchlíků. Ti je ale uslyší přijíždět, schovají se v lese a zdálky je pozorují. Korejci přijedou na místo v čele s kapitánem Cho. Je tam i starosta, který je vyzývá, aby se vzdali. Je tam i Mattův a Jedův otec a ten naopak řekne, ať bojují. Cho ho zastřelí a Korejci odjedou. Jed pak všechny začne učit bojovat. Chce se infiltrovat do společnosti, najít spojence a vézt partyzánskou válku... Jedova skupina podnikne ve městě několik útoků. Podepisují se jako Rosomáci. Při dalším bombovém útoku si obstarají i zbraně a jídlo. Poté plánují zabít kapitána Cho při dvojitém bombovém útoku. Matt ale při akci zahlédne vězeňský autobus, ve kterém sedí Erika, a bombu odpálí předčasně. Vznikne chaos, Matt autobus přepadne a Eriku vysvobodí. Oba se schovají v obchodě, kde jim pomůže prodavačka a dá jim jiné oblečení. Při akci ale zemře jeden z Rosomáků a Jed se na Matta zlobí, že takto akci ohrozil. Korejský kapitán Cho dostane za úkol Rosomáky zničit... (TV Prima)

(více)

Recenze (280)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak. A k dokonalému prznění osmdesátkových klasik už chybí jen Hříšný kanec, ve kterém by si oslizlý Patizón pohazoval s Portmanovic zrůdičkou. Rozhodně to měli minimálně přejmenovat na Red down. "Drsný" Homothor by snad ještě amniocentézou o kladivo prošel, aniž by z toho Patrik přestal trouchnivět, avšak jeho filmový bratr, jenž se svou obličejovou obrnou vypadá, jako by si zrovna před okamžikem přestal aspoň na chvíli slintat na bryndák, určitě přinutí Charlieho k neodkladné návštěvě koksomarketu, po které se začne ucházet o cameo Džejára v novém Dallasu. Osmdesátky už dávno pašli v pizdu, pane Bredly, pokud jste si ještě neráčil všimnout, a to, co bylo tehdy relativně originální a populární, nestačí jen osadit novými xichty, přežvýkat slovo od slova a Rusáky pouze nahradit Severními Korejci, kterým by pravděpodobně došel benzín a pilinové placky někde nad Honšú!! Takže podtrženo a sečteno, tuhle zbytečnou verzi Patnáctiletého partyzána by měli umlátit Matrjoškou a v plísňových džínách za truchlivého doprovodu 99 Luftbalons zakopat o dva hroby vedle Swayzeho. Ten smuteční marš samozřejmě v cover verzi Lejdykvokkvok nebo jak se ta piča vlastně jmenuje..... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

John Milius evidentně k stáru dost vyměkl, protože za mladších let by dost možná po vzoru Waltera z Big Lebowskiho (který je ostatně "z části" napsán podle Johna Miliuse) vzal svou věrnou pětačtyřicítku, a za tohle někoho hezky postaru odprásknul, Dirty Harry style... Proč? Inu tak třeba proto, že letitá Miliusova verze Rudého Úsvitu byla film, který, ač brnkal na vlastenecké struny a nechal bandu teenagerů partyzánsky prudit invazní síly Varšavského paktu (a Nikaragujců a Kubánců;)), na některých místech nepěkně kousal a trhal naivní představy o hrdinství. To se pochopitelně u novodobé "reimaginace", která se v honbě za čínským kinomamonem překabátila tak, že během natáčení z Číňanů raději udělala sci-fi hi-tech verzi našich Severních Korejců, nemůže stát. Určitým varováním by měl samozřejmě být i Chris Hemsworth v hlavní roli "staršího bráchy - mariňáka". Rozhodně je plus, že se film snaží dělat dojem nějakého realismu v akčních scénách, ale to platí jen při elementárních přestřelkách - velkolepé akční finále, ve kterém jde o magický EMP kufřík, který může zvrátit celou válku (yes, sir, až takhle hustokrutopřísné to je), je naprostý výsměch. A z jednoho z nejsilnějších momentů originálu (sledovací čip) je tu zdegenerované klišé "jeďte, já je zdržím". On celkově scénář prošel značnou lobotomizací, a kromě jednoho opravdu nečekaného momentu ho dokážete bez problémů číst několik desítek minut dopředu. A ano, má to jen hodinu a půl, takže opravdu moc nepřekvapí:) Tohle si historie filmových remaků zkrátka za rámeček nedá. 40%, a to ještě jen proto, že "znám zem, kde se děti bojej vo svý mámy a táty, ta zem se menuje Spojený Státy, tam vidíš lidi za vostnatym drátem stát, to v Sovětskym Svazu se nemůže stát...":))) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Človek samozrejme chce mať rád film, ktorý je výhradne o strieľaní komunistov... ale v tomto prípade je to veľmi ťažké. Áno, je to svižné, 80% času tvoria prestrelky a výbuchy, Hemsworth to drží nad vodou, no napriek tomu je to už asi od polovice nuda. O tom, že je to nezmysel vo všetkých mysliteľných ohľadoch, ani nehovorím. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Bradley je nejsilnější v akci, takže za málo peněz nabízí hodně funkční staromódní eskapády, která k tomu, aby fungovala, nepotřebuje zbytečné pixely. Bohužel mentálně film zaostal o třicet let, takže jsem se ošíval úplně stejně, jako při sledování originálu. Tu teenagerskou partyzánskou válku nejsem při vší vůli ochoten zkousnout, ani přes výše zmíněné. Bradley originál krom výměny Sovětů za Severokorejce nijak neaktualizuje a přitom by stačilo přitvrdit na nadsázce, nebo naopak protáhnout dítka pořádným marastem krve a špíny. Namísto toho se bezbolestně stojí uprostřed a hrdě bije v prsa, zatímco v pozadí vlají prapory s hvězdami a pruhy. Což, při všech technických pozitivech, začne v závěru šíleně nudit. Nevěřím tomu, že ty tři roky to leželo v trezoru jen proto, aby vytřískali více peněz z Hemsworthova jména. Tady evidentně více lidí netušilo, jak s tímhle 70-ti milionovým failem naložit. 2 a ½. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $44,806,783Tržby Celosvetovo $48,433,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ no ale strašne nezáživná báchorka, ktorá keby nemala ten slušný rozpočet tak pláva v jasných céčkových vodách, suchý výplach pod strašne zlým režisérskym vedením, kde sa utopí aj Chris Hemsworth, ktorý dokáže svojou charizmou vo filmoch slušne potiahnúť ale tu je bez šance, nájde sa tu zopár ako takých slušných akčných scén ale aj tie prevažne postrádajú buď logiku alebo zmyselnosť, fakt zlé /25%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Jedna dvě, Kim Čong-Un si pro vás jde. Doufám, že Fadějevovi dědicové dostanou nějaké tantiémy za už druhou vykrádačku Mladé gardy, která je úplně stejně duševně zralá jako ta první... tam se to dalo omlouvat Brežněvem, který ještě smrděl, ale hrdinná severokorejská armáda, kterou vyřadí z provozu i kus vepřového, je jenom chabou zástěrkou scenáristické demence a režijní neschopnosti. Odporná ukázka nezábavné agitace. Chci víc burgrů, víc válek, víc komoušů, víc srandy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Je to Dobrý FILM! S lepším scénařem a zrežírováním by byl Perfektní ! Bylo tam pár věcí, které bych udělal odlišně, ale stále se to příjemné sleduje! Skvělá Grafika a Efekty s milým Hereckým obsazením a slušnou Dávky Akcí ! Objevilo se zde pár zajímavých Nápadů a já Originalitu Oceňuji! Pro mně slušná, zábavná Jízda! ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem zločin proti lidskosti toho nejvyššího a nejodpornějšího kalibru, americký patriotický patos! Překvapivě se ale americká vlajka vztyčovala jen sporadicky a drsné vlastenecké proslovy se omezily na minimum. Místo toho se střílelo, odpalovalo, bojovalo a znovu střílelo. Ano, ubohý argument proč dát 4 hvězdy ujeté sračce, která se brala nesmírně vážně ačkoliv to v rámci tématu snad ani nešlo, jenže já měl děsně nenáročný večer a má nálada pro pitvání se v hovnech a filosofování nad nimi, bylo nulová. Ano, patosu se zde dočkáte a ano, to nejhnusnější klišé vám nebude odepřeno, ale pokud se dokážete povznést nad to, že chcípnou vždy jen mexičtí přistěhovalci co neumí anglicky a dva negři, zatímco "real" Američané (běloši, nejlépe blond) budou dominovat, pak se jistě pobavíte. Já se bavil, byť totální sračkou, ale víte co? Je mi to u prdele. Američany za tu jejich ubohou heroizaci sebe samých prostě sestřelím odpadem příště. 70% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Originál se mi líbil, absurdita toho všeho mi nevadí, ale je to opravdu nepěkně scenáristicky odfláknuto. Ještě že to Hemsworth tak táhne. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, vytknout tomuto remaku lze ledacos. V podstatě si tu můžeme projet film od začátku do konce, vždycky po minutě to zastavit a říct: "vidíš, tak tohle bylo zrovna úplně na hovno". Před třiceti lety (kdy vznikl původní film) vrcholila Studená válka a tak se dobrodružství malé gerilové jednotky plné studentů po obsazení USA Rusáky dalo zbaštit. Už jen proto, že jejich vojenská strategie přesně odpovídala době vzniku (byť se to jakože odehrávalo v budoucnosti). Nový Red Dawn je současný a o to víc bije do očí, jak nesoučasný vlastně je. Kupodivu si totiž s sebou do hor chlapci vzali jen jeden mobil... Ale to bych toho musel vyjmenovat strašně moc, co z filmu dělá spíš komedii, nebo lépe řečeno frašku. Jednání Korejců i uvězněných Amíků je blbost non plus ultra. Vysloveně u těch Korejců je to donebevolající. To je snad dokonce výsměch. Člověk by jim spíš dal pětikorunu na nějakou efektní ofenzívu, než že by na ně sám útočil. Ten film mohl být reálným pohledem do relativně možné situace, ale zbyla z toho jen masáž amerického heroismu pro adolescenty. Navíc je to i docela špatně natočené; děj málo graduje, z nepřítele nejde vůbec žádný strach a Wolveríni nevzbuzují žádný respekt, natož obdiv. Něco se ale docela povedlo, bylo to totiž koukatelné, ale to asi spíš ze zvědavosti, jestli se opravdu jedná jen o další nepovedený remake nebo o další zmařený pokus o restart pohodových osmdesátkových akčňáků. A hlavní představitel udatného Matta Eckerta, Josh Peck (Pech by se možná hodilo víc), je jen potvrzením toho, že to je s tímhle filmem už dopředu zabitý ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Wolveríni? Co je to za klauni..? Remake Swayzeho partyzánštění se liší nejen tím, že místo Rusů napadli západní pobřeží USA Žlutí ďáblové (díky za termín, Franku), ale především nechtěně zabrousil do vod až cirkusového komična. Mládežnický odboj s make-upem, čistými nehty, vypraným oblečením, volným štrádováním si do obsazeného města a jeho korejským protektorem, co by ani neuhlídal v zemi zakopanou nádobu s kimči, mě nutil střídavě dávat oči v sloup a nevěřícně kroutit hlavou a jako bonus nečekanými akty hrdinství vyfénovaných indiánů z Větrova zaměstnal mou bránici. Sýr, jez sýr Hemsworth marný, jeho filmový bratr, co ho při porodu vytahovaly stejnými kleštěmi jako Sylvestera Stallonea, ještě marnější - tam nějaké příbuzenství s Gregory Peckem nejspíš nebude.. Jestli si to z nějakého upload serveru vrahů z Wall Streetu stáhl i Kim Čong-un, musela se mu od smíchu třást několik hodin pneumatika jako by zrovna absolvoval u doktora Dlahy test na zjišťování množství podkožního tuku.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to podpriemerný akčný film, ktorý je remakom klasiky z osemdesiatych rokov. Má pomerne dobrý príbeh o skupine mladíkov na čele s veteránom, ktorí počas invázie severokórejskej armády na americké územie uniknú do hôr a rozhodnú sa, že začnú s partizánskym spôsobom života. Spracovanie je ale veľmi slabé, určite nebudem kritizovať film za jeho podstatu, takže nad tým, že partia mladíkov úspešne bojuje proti vycvičeným vojakom, ktorí s ľahkosťou obsadili americké územie sa nebudem ani pozastavovať, ale aj tak to nič nemení na tom, že to dopadlo veľmi zle. Film má krátku dĺžku a pritom rýchly úvod, takže by som očakával dynamickú akčnú zábavu, no to sa určite nestalo, úplne tu chýba gradácia alebo aspoň nejaká dejová zaujímavosť, stále je to o tom istom a je to až príliš nudne podané, s výnimkou pár scén som sa nudil neustále, vôbec to nedokáže vtiahnuť a síce tie patriotistické reči našťastie obmedzili, ale aj tak si nemôžem pomôcť, aby američania natočili film o američanoch, ktorí sa rozprávajú o tom, že ich domovy napadli nepriateľskí vojaci a musia si ich brániť, lebo oni sú tam doma mi v dnešnej dobe príde skutočne absurdné. Akcie je tu dosť, ale pôsobí úplne rozporuplne. Na jednej strane chválim, že je dosť dobre natočená, pomerne veľkolepá a páči sa mi výber zbraní, ale zároveň mi pripadá aj dosť stereotypná, v takmer tom istom prostredí, no hlavne to celé padá na postavách, ktoré sa tej akcie zúčastňujú. Jednoducho keď sledujem pomerne kvalitnú prestrelku, ktorá je dobre natočená, dynamická a protivníci padajú v slušných množstvách, ale zároveň v nej pobehujú modelky s raketometmi a modely s guľometmi, tak ich to automaticky poriadne degraduje a stráca sa ich akákoľvek zaujímavosť. Ale chválim aspoň scénu invázie, aj keď mohla byť dlhšia a efektné explózie. Herecké obsadenie je veľmi zlé, horšiu skupinu hlavných hrdinov som už dávno nevidel, jeden nesympatickejší ako druhý, Chris Hemsworth by ešte mohol byť ako radová vedľajšia postava, ale na utiahnutie filmu jednoducho nestačí, k tomu samé nudné modelky, takže som nikomu z nich nefandil, aj ich úhlavný nepriateľ je charizmatickejší ako všetci dokopy. Škoda, že tie dospelejšie postavy majú tak málo priestoru, lebo práve tie sú obsadené dobre. Réžia a technická stránka nie sú zlé, rozpočet je vidieť a na nejaký iný blockbuster by to možno stačilo, ale aj tak mi nesadlo celé to pojatie. Originál tiež nebol práve filmový zázrak, ale bol omnoho lepší. Pôsobil tak roztomilo naivne a príjemne heroicky, bol obsadený výbornou skupinou mladíkov, ktorým sa už dalo aj fandiť a navyše to aspoň vo svojej dobe pôsobilo celkom aktuálne. Remake je už len jedna veľká nuda s mizerným obsadením a v dnešnej dobe takto pojatý film pôsobí len absurdne. 42% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejspíš kvůli zvolenému tématu se mi Rudý úsvit velice líbil. Film mi opravdu hodně připomíná hru Homefront, která je sice futuristická, ale přesně odpovídá tématu filmu. Nízké hodnocení nechápu, nejspíše je to kvůli nenávisti patriotismu ve filmu, jak už tu někdo předtím psal, a moc se mi teda tento způsob jednání nelíbí. Nebýt mého oblíbence Chrise Hemswortha, tak bych se na to nejspíš jen stěží podíval, ale nakonec jsem nelitoval. Je to sice obrovská idylka, ale dokázal jsem se přes to přenést. Zarazila mě především délka filmu, která mohla být třeba alespoň dvouhodinová...82% ()

castor 

všechny recenze uživatele

I mrňavá blecha dokáže dovést velkého psa k nepříčetnosti!! Původní kousek vznikl v osmdesátých letech. Vedle všech těch hollywoodských trháků vypadal tenhle antiutopický thriller jako chudý příbuzný. A už tehdy měl námět z fantasmagorijní říše. Tentokrát se hrdinní Američané nebudou trefovat do Sovětského svazu, rozpínat na americkém území se totiž rozhodli Severokorejci. A parta teenagerů proti nim hodlá vést partizánskou válku. Obsazení všemocných Spojených států je až komicky snadné jako v případě naskákání do architektonického symbolu americké demokracie z letošního Pádu Bílého domu. Přesto, světe, div se, nesmírně pitomé to sice je, ale náramně to chutná. Přesně takhle to má totiž, sakra, vypadat!! To, že chceme být součástí téhle bandy povstalců, ilustruje fakt, že se tady něco skutečně povedlo. Je to samozřejmě totální výplach s řadou otázek v každé páté scéně, ale je to natočené zatraceně dobře. Svůj velký podíl na tom má bývalý kaskadér (i třeba filmy o Jasonu Bourneovi) a tady debutující režisér Dan Bradley. S hlasitými akčními scénami se nešetřilo a úspěšně se jimi daří zalepit ten vznášející se absurdní opar okolo (i už hodně skomírající poslední třetinu). I herci jsou nakonec poměrně fajn (samozřejmě jim vévodí relativně charismatický Chris Hemsworth, na dámské osazenstvo je zase radost pohledět), takže pokud se toho nebojíte, hoďte do sebe nějaký silný americký koktejl, nic hlubšího nehledejte a prostě si těch třiadevadesát staromilských minut vychutnejte!! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Přesně tak tupé, jak se dalo čekat. Ale naštěstí také dost svižné, zábavné a hlavně akční. Akce je totiž vážně víc než dost, většinou je skvěle natočená a člověk díky ní filmu odpustí ty poněkud blbější pasáže. Chris Hemsworth to navíc utáhne za každé situace. Jako jednohubkové akční béčko ideální. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Co k tomu napsat... Je to prostě další zbytečnej remake jakých jsou tucty. Já nepovažuji ani původní film za kdovíjakou pecku, ale toto se opravdu nepovedlo. Víc se mi k tomu psát nechce ani to není potřeba. 30% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Škoda, že ty bezbřehé nelogické tuposti a vynechávající scénář občas tak citelně zasáhnou do celkového vjemu z tohoto celkem šmakózního béčka... Jinak jsou totiž všechny ty výbuchy, střílení, no a prostě celá akce zatraceně sexy. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Hlavne že to má spád a parádne natočené akčné scény. Nie že by to bolo niečo bombastické alebo nedaj bože inovatívne, ale skrátka je to zručne natočené, prehľadné a nie je to ani zďaleka také naivné ako austrálsky dievčensky hitík Tomorrow, When the War Began. Akože Josh Hutcherson ma neskutočne irituje (našťastie nie až tak ako v Hunger Games) ale Adrianne Palicki je zato riadna šupa. Chris Hemsworth pokračuje v nastavenej kariére hrať nie veľmi chytrých no o to viac prchkejších jedincov až sa mi začína zunuvávať. A v závere aj nejaké to prekvapenie nastalo. Pôvodný film som nevidel ale po zhliadnutí tohto si ho asi aj niekedy dám. Každopádne v čase akčného pôstu si nový Red Dawn rád pozriem znova. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Válka světů bez mimozemštanů, které suplují Korejci. Film je přístupný, rodiče se nemusí bát nějakého vyobrazeného násilí, dokonce mají postavy ve filmu povoleno maximálně jedno pivko. Hutcherson je příšernej herec a bohužel sebou Red Dawn bere dolů i Thor Hemswortha. Docela by mě i zajímal původní film, uvidíme kolik patosu použil Milius. ()

Reklama

Reklama