Reklama

Reklama

Šifra Karla Velikého

(TV film)
  • Německo Die Jagd nach dem Schatz der Nibelungen (více)

VOD (1)

Historik a archeolog Eik Meiers se snaží dokázat, že poklad Nibelungů existuje. Na světě jsou stále lidé, kteří jsou ochotni obětovat cokoliv, jen aby ho získali. Když při jedné z dobrodružných výprav za bájným pokladem tragicky zahyne jeho žena Marie, Eik se rozhodne opustit místo historika, vzdává se své touhy a rozhodne se žít pokojným životem spolu se svou malou dcerkou. Po deseti letech historička Katharina Bertholdová objevila v místech, kde zemřela Marie, zasypanou kryptu. Eik se zprvu odmítá do bádání zapojit, ale když tam nalezne prsten manželky, rozhodne se v práci, kterou tolik miluje, pokračovat. Nápomocen mu má být přítel a mladý badatel Justus. O poklad usiluje zločinecká banda dr. Brenera. Nezáleží mu na tom, jak poklad získá, použije k tomu peníze i násilí. Chce především získat ampulku Dračí krve, která má nadpřirozenou léčitelskou moc. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nic než kopírování všeho možného, zejména ale Indiana Jonese. Trapné šablonovité schéma, ploší hrdinové a předvídatelný děj. Pěkné exteriéry a trocha mystična na dobrý film opravdu nestačí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jak se dostaneme ven? - Vy chcete ven?" Tak nám Němci zašifrovali Indiána Carsena a vyrazili za pokladem do jeskyní, historických památek i přírody. Já jsem tedy obvykle poměrně nevšímavý, ale tentokrát jsem zaznamenal, že tohle sice byla poměrně naivní vykrádačka, ale až na pár direktů od paní Logiky se to putování dalo bez větších obtíží strávit. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Německý film, který napodobuje jiné filmy, jako třeba Lovci pokladů nebo Šifra mistra Leonarda. I když jsem čekal totální slátaninu, tak to nakonec žádná hrůza nebyla a ty skoro dvě hodiny se dají v pohodě přežít. Na filmu je samozřejmě vidět, že tvůrci neměli až tolik peněz, ale děj je slušný a občasné zádrhele se dají odpustit. Herci svojí roli taky zvládli, kdy zde mimo jiné hraje i Bettina Zimmermann, která se objevila ve filmech jako Pompeje-zkáza nebo Ztracené město. Takže pokud nečekáte vyložene nějaký zázrak, tak na tenhle film se dá v pohodě podívat. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Pre tentokrát Nemecký príspevok k téme mysteriózna, histórie a hľadaniu bájnych pokladov. Nie vyslovene zlý, tí, ktorí majú radi riešenia stáročných historických záhad na počkanie a často aj bez nejakého logického vysvetlenia, (S na mape znamená jasne súhviezdie Labute, takže mastíme na Labutí zámok :)) si prídu na svoje. Milovníci histórie si určite užijú rôzne nemecké historické lokality no a milovníci logiky a prudkej akcie, budú asi hľadať ďalej. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem se u toho skvěle bavil. Má to svá hluchá místa a sem tam nejapný dialog, ale jinak to celé funguje, je tam pár vtipných hlášek, a hlavně to není blbé, jako jiné podobné produkce, co se snaží o filmy s tematikou honby za pokladem. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Není to žádná bomba, spíš průměr. Zaujalo mě, že se jedná o poklad Nibelungů. Že to vychází z historických skutečností. ()

lioncel

všechny recenze uživatele

snaha tu určitě byla .. dobrý úmysl také .. námět spojený s hledáním legendárního pokladu Nibelungů nabízel spoustu dobrých možností, které však zůstaly vesměs nevyužity .. němečtí tvůrci svázáni svým americkým komplexem se pouze snažili kopírovat, místo, aby se pokusili o originální přístup a zpracování .. takže samé německé filmové klišé a opisování .. škoda, protože epický příběh Nibelungů .. to je něco, co vlastně Amerika ani nemá ... už ta samotná legenda by si konečně zasloužila pořádné a důstojné filmové zpracování … ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Klon Leonarda a Indiany, bez překvapení, bez inovací. Hodnotil bych výše, být tato kopie naší a místo na Neuschwansteinu a okoll by se to točilo na Karlštejně a v Koněprusích. Zlatý Maharal. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Keď dvaja robia to isté, nie je vždy to isté....a Nemci to veľmi nevedia. A keď k tomu prirátame aj škaredé Nemky. Hodnotenie: 45% ()

DarkDemon 

všechny recenze uživatele

Další německá „Indy-Jones“ vykradačka, ale rozhodně patří mezi jejich povedenější dílka. Jako obvykle nevalné herecké výkony - padouchové jsou opět za partu zoufalých nýmandů. I tak se na to dá koukat a pokud od toho nic moc nečekáte (kdo by byl tak naivní) na ukrácení nudy se film „přežít“ dá ... třeba se i pokocháte krajinou či objekty - ze všeho nejhezčí je jednoznačně Bettina. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tento dobrodružný snímek těží z popularity Indiana Jonese a podobných příběhů o pátračích po záhadách a pokladech z minulosti. Němci se opravdu snažili, výsledek nebyl špatný, dokonce i nějaký ten vtip se tam občas našel. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Překvapivě povedený a zábavný film (vzhledem k zemi vzniku). Má to pěknou zápletku i prostředí, ovšem místy to působí moc natahovaně. Každopádně JE to dobrodružné, je v tom trocha mystiky a jako celek to nepůsobí vůbec špatně. Hledání pokladu nikdy nezklame, napodobuje to spoustu podobných filmů, ale tak nějak jim to nedělá ostudu. Opravdu klenot mezi německou tvorbou. Je to zábavné, je to chytré, napínavé, dlouhé. 65%. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za Sadlera, který se fajnově mihnul ve stejně patetickém televizním filmu Vesmírná exploze, druhá za Bettinu, kvůli které jsem viděl nemálo těhle německých vykradaček poněkud stále normálních amerických dobrodružných děl a třetí jen tak ze soucitu za to, že film alespoň rychle utekl. Takové Ztracené město mě ale bavilo o poznání více. ()

Ev.D. 

všechny recenze uživatele

Velká kopírka všeho možného, hlavně bych řekla Lovců pokladů. 1 chytrej chlap, chytrá ženská a jeden idiot prostě okopírované. Ale koukat se na to dalo i když to bylo dost předvídalné. Nevím proč ,ale hlavní hrdina mi nebyl zrovna sympatický. Dávám +1* za hudbu v druhé části filmu. ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Na Německo docela dobrý. Pravda - je to kopie amerických filmů, ale na evropské poměry vcelku slušná. :) A jsou tam všechny zajímavé německé památky. ()

Jano... 

všechny recenze uživatele

Esencia, ba priam platónsky ideál treasure-hunt žánru. Hlavný hrdina je charzmatický rebel s hnedou fedorou na hlave, ktorého posadnutosť vykrádaním hrobiek privádza na okrej spoločnosti. Po jeho boku stojí menej sexy kamarát - továreň na hlášky - a sexbomba, ktorá zo začiatku verí, že má na viac, no nakoniec sa ukáže, že to je len ďalšia booby trap v jeho živote. Alternatívna história, bohatý záporák, ktorý pasie po poklade kvôli túžbe a) moci b) večnom živote. Trojdejstvová štruktúra, čisté srdce hlavného hrdinu, modernistické To ride boldly ride against darkness, a silno implikovaný PG13 sex s 1. a 3. spomínanej postavy. ()

Reklama

Reklama