Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Japonský válečný film, v němž se režisér Šindži Murajama soustředí na speciální letecké přípravky japonského námořnictva zvané jokaren. Film popisuje osudy studentů od jejich nástupu, přes tvrdý výcvik, až po první nasazení v bitvách. Studenti, kteří tyto první útrapy vydrželi, sloužili jako piloti letadel doprovázející letouny kamikaze k místu útoku. Důležitou roli sehrává velitel jejich jednotky, jejž ztvárnila tehdejší hvězda japonského filmu Kódži Curuta. S pokračujícím dějem se dovídáme více o osudech jednotlivých hrdinů, jejich osobních tragédiích a strastech, i o jejich prvních láskách. Zajímavostí filmu jsou také dobové válečné písně, oslavující japonského válečného ducha známého pod termínem Jamato damaši. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Jigy 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený japonský film, který se vyrovnává s odkazem války a ukazuje nejen poměry v císařské armádě, ale i na normálnost a lidskost pilotů, kterí tváří v tvář tlaku společnosti a fanatismu byli ochotni obětovat vše jen ne čest. Nečekejte velkolepé bitvy, ale válku lidí tak, jak by to natočili japonci. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Tento film sa mi dost podobal na iny japonsky film a to je Lidske torpeda. Rozdiel je len v tom, ze Lidske torpeda su o miniponorkach a tento je zas o pilotoch - kamikadze. Tu aspon boli nejake letecke suboje a neboli zas tak zle prevedene na tu dobu. Vycvik bol dost tvrdy pre kadetov a neustale ich buzerovali ich nadriadeni. Tento film sa mi o nieco viac pacil ako tie Lidske Torpeda, ale moc ma to neoslnilo. Na moj vkus je to moc ukecane a stale sa to vacsinou odohravalo v kasarnach. ()

Pořez 

všechny recenze uživatele

Celkem slabota :-( Výcvik mi připadal vcelku reálný a průběh filmu a nápad propojení s historií vcelku zajímavý. Ale i tak je to sotva na ty dvě hvezdy :-( ()

Reklama

Reklama