Reklama

Reklama

Skutočný príbeh obchodníka s nábytkom, ktorý sa stal bankovým lupičom. Píše sa rok 1983 a charizmatický Eddie Dodson stretne atraktívne dievča Pauline. Eddie obchoduje so starožitným nábytkom a dodáva ho najbohatšej klientele v Los Angeles. Denne sa pohybuje v najvyššej spoločnosti, medzi krásnymi ženami, bohatými mužmi a zariaďuje luxusné interiéry ich nádherných príbytkov. Očarený životom v smotánke, Eddie tiež zatúži po luxuse a rád by žil s vyvolenou Pauline na vysokej nohe. Nemajú však na to dosť peňazí, a tak si požičajú. Keď sa však začnú ozývať veritelia a oni nemajú z čoho splácať svoje dlhy, jediným riešením je vykradnúť banku. Ale aj keď vykradnú šesťdesiatu, ešte stále nemajú dosť peňazí na splatenie dlhov. V pätách však majú poriadne rozhnevaných veriteľov a najmä políciu, ktorá ich musí zastaviť za každú cenu. (TV JOJ)

(více)

Recenze (11)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sympatický lupič, v celku dobré zahranie jedlotlivých vykrádačiek a dobré ženské obsadenie. Ja dávam aspoň priemer. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Je sice fajn, že se režisér Patterson nesnažil tyhle střípky ze života bankovního lupiče natočit podle zajetých postupů, bohužel se mu ale nepodařilo najít žádnou novou cestu. Chápu, že záměrem nebylo vyprávět nějaký souvislý děj, ale tvůrcům se za něj bohužel nepodařilo najít adekvátní náhradu a po chvilce se situace začnou nezáživně opakovat. Problémem je i tempo, kdy se zdá, že film je tak o hodinu delší, než ve skutečnosti je. Rozpočet evidentně nebyl vysoký a výprava je na úrovni levných dobových exploatačních thrillerů o sériových vrazích. To by ale tolik nevadilo, kdyby měl film hlavního hrdinu, kterému by divák mohl fandit. A ten tady bohužel chybí. Sturgess je talentovaný herec, ale tady se příliš nepředvedl. Těžko věřit, že by takovému slizounovi s knírkem skákaly ženské do postele. Na podobnou roli bych si představil někoho jako třeba Stephen Dorff a ne malátného Sturgesse. Castingový omyl je Christopher Lambert. Ten dokáže dobře zahrát, když mu dají odpovídající roli, ale postavy hrůzu nahánějících gangsterů fakt nejsou jeho parketa. Rozhodně tedy ne pod vedením režiséra Pattersona. A nakonec největší hřích tohohle filmu: absence dobového soundtracku. Kurva, chlapi, tohle jsou 80. léta! Na osmdesátkový pecky ale v rozpočtu evidentně nezbyly prachy, takže se musí divák spokojit s jakousi anonymní náhražkou. Škoda, příběh Eddieho Dodsona by si zasloužil lepší zpracování. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Sturgess=debil.Ztvárnit postavu bankovního lu(píču!) s otevřenou hubou po celej film,to je ukázka bohatejch hereckejch zkušeností.I blbej Seagal by to,ty kokote zvládnul líp.Film pouze do půlky,protože takovouhle kundovinu sem už dlouho neviděl.10%. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Únavne rozprávaný, nezaujímavý a vôbec bez napätia. Film je taký fádny, ako sa len dá, nezmyselný film takmer o ničom. 1/10 ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Do pohody. Nie moc dlhé, nie moc utrápené, náučné a so spádom. Čo viac si priať od filmu, v ktorom hlavný hrdina spraví 64 bank so štartovacou pištolou a pedo knírem? 2 z 5 ()

pabulator 

všechny recenze uživatele

Proboha,že charismatický Eddie kde ho vyhrabali? Odporný knírek a věčně otevřená huba tak takhle si opravdu charisma nepředstavuju není to napínavé nemá to spád není tam jediná zajímavá postava Lambert taktéž tragický.Takže proč sem film dokoukal? Atmosféra L.A hodně fajn,ale co můžu vyzvednout opravdu povedený soundtrack nic víc nic míň. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Pokud by jsme vzali filmy které se alespoň částečně dotýkají tématu vykrádání bank. (Gauneři, Italian Job, Město, Banditi , Dannyho parťáci, Bod zlomu). Tak Život naruby je snad ten nejhorší co jsem kdy viděl. Jim Sturgess tu vyloupí asi 60 bank, ale takovým dementním způsobem. Kde nahodí look německýho pornoherce z osmdesátek, a frajerce u přepažky řekne že jí to sluší. Načemž ona má hned mokro v kalhotkách a všechny vlhký prachy mu vydá. Nemá to drajf, charisma, nápad, akci...prostě nic. Hrůza! ()

monaMis 

všechny recenze uživatele

Tenhle pocin je hodne velkej preslap a ztrata casu. Jim Sturgess je neuveritelny kokot, ktery z podprumerneho filmu udela jeste neco nesnesitelnejsiho. Cely jeho herecky projev je k zbliti. To same Christopher Lambert, ktery svym ksichtem oranzovym jak pomeranc nahani spis hruzu. Film vyzdvihuji jenom uchvatne kostymy, skvely soundtrack, moje oblibenkyne Chloe a tajemna Isabel.. ()

mira.l odpad!

všechny recenze uživatele

Dementní film o jednom dementovi. Utrpení to dokoukat. Strašný. Od začátku mi Eddie byl úplně u prdele. A pokud způsobem, ztvárněným ve filmu, vybral fakt 60 bank v L.A., tak to taky není nejlepší vizitka tamního soudobého bankovního sektoru, potažmo policie. Tak blbým způsobem vykrádat banky, to aby pohledal. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Tento príbeh ma niečo do seba. Aj keď sa jedná o skutočný príbeh, je pravda, že by mal pôsobiť veľmi reálne a pravdivo. Alebo naopak. Prečo by sa nemohol zrežírovať, ako paródia. Tu si myslím, že réžií o nič iné nešlo. Jim Sturgess sa slušne v tejto roli prezentoval. Koniec koncov sa na to dalo v celku pozerať. Niekedy paródia osloví viac ako zbabraná detektívka, len si ju treba správne osvojiť. ()

Reklama

Reklama