Reklama

Reklama

Cizinec (Daniel Craig), který se probral z bezvědomí poblíž města Absolution, si naprosto vůbec nic nepamatuje. Jediným vodítkem k jeho minulosti je podivný náramek na zápěstí. Celková amnézie je mrzutá věc, obzvlášť když se ocitnete ve městě, které nenávidí lidi odjinud a kde vládne tvrdou rukou nesmlouvavý plukovník Dolarhyde (Harrison Ford), jenž ho řídí metodou pěsti a biče. Absolution žije ve strachu a brzy bude ještě hůř. Shůry přicházejí podivné zvuky a oslepující světla, obyvatelé města beze stopy mizí a nikdo neví, jak se bránit a kdy přijde řada na něj – tomu se říká permanentní teror. Paradoxně právě cizinec, kterého pronásledovali od chvíle, kdy se v jejich městě objevil, se stane jejich jedinou nadějí. Postupně se mu vrací paměť, a jak si vzpomíná, kde byl a co tam prožil, uvědomuje si, že drží v rukou klíč k tajemství, které zdejším kovbojům dává aspoň nějakou naději v boji s  technologicky mnohem vyspělejším protivníkem. Otázkou je, jestli mu chronicky nedůvěřiví obyvatelé uvěří a jestli mu Dolarhyde dobrovolně přenechá otěže vlády nad městem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (34)

Trailer 3

Recenze (1 121)

Dever 

všechny recenze uživatele

Aj keď je western jeden z mojich najneobľúbenejších žánrov tak práve pri Cowboys and Aliens mi vôbec neprekážal už len z dôvodu nie zlej kombinácií s sci-fi žánrom. Pre veľa ľudí zlá kombinácia, ale pre mňa je to niečo nové, niečo čo som ešte nevidel a čo ma milo prekvapilo. Krásna vizualizácia, dobré herecké obsadenie a pekný soundtrack si zaslúži moje uznanie....... 80% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Danieli, tady jsi mě dostal... Tvé pronikavé modré oči pod širákem, chladný jejich pohled, naplněný odhodláním zjistit kdo jsem, co jsem, kam jdu a kdo je ten démon. Před tím než jsem se rozhodla tenhle film zhlédnout jsem hodila očkem jak si vede v hodnocení a po zjištění, že je těžce v bledě modré jsem si řekla "no tak jo no, prubnu, když už tam hrají taková esa jako jsou Dany s Harrym". Sci-fi jak vyšité zlatou nitkou, sympaticky zakomponované do doby, kdy se běloši s indiány dohadovali o divoké, americké pláně. Fakt tam byla i chvíle, kdy jsem leknutím málem vyslovila hodně, ale opravdu hodně nespisovné slovo. Takže po prožitém filmovém zážitku a s úsměvem na rtech dávám 4,5 hvězdišky ;-) ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $163miliónovTržby USA $100,240,551Tržby Celosvetovo $175,910,315Tržby za predaj Blu-ray v USA $24,073,335Tržby za predaj DVD v USA $27,703,318║ Samozrejme ide o dosť predraženú záležitosť, asi dosť padlo na honoráre od producentov, režiséra, cez scenáristov až po hercov, lebo stačí si pozrieť úvodné titulky a jedno známe meno za druhým tam frčí, tam možno skončilo aj pekných $80miliónov. K filmu asi toľko ako popcorňák o nič horšie než nejaký Transformers 3, príbeh stráviteľný, Daniel Craig ako ostrieľaný kovboj dosť dobre ťahal film, technicky zvládnuté, vie to pobaviť aj na ďalšie pozretie, rád sa k filmu vraciam, pobaví, zabaví. /65%/ ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mimouši podlehli zlaté horečce, loví na pokusy smradlavé honáky a místní yntelechtuánové plivou jedovaté sliny. Příznačné. Když si pravidelně pulíruji u von Triera či lechtám rybu u Malickových zvěrstev, tak na podobné filmy, kurva, nečumím, no ne?? To bych pak mohl být čistokrevnou zábavou, kde kamera netlemí deset minut do jednoho bodu, sáhodlouze se nerozebírají transcendentální filosofové a nekonečně se nediskutuje o syslu života, značně konsternován, že? To my, blahoslavení, jsme se královsky bavili, nemusíme freneticky leštit své supěním zamlžené tři dioptrie, dštít síru a podrážděně zvracet něco o svém tupé. A klidně tomu napálíme za čtyři, aniž bychom se cítili mezi zdejšími ufony blbě! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na Cowboys & Aliens jsem se hodně těšil. V hlavních rolích Daniel Craig (který když se nesnaží parodovat Jamese Bonda, umí i hrát) Harrison Ford (herecká legenda, kterou obdivuju už hodně let) a Olivia Wilde (pro její krásu šel bych světa kraj… nebo se odstěhoval do New Yorku, kde bydlí), režie se ujal Jon, od kterého se mi i (poměrně kritizovaná) dvojka železného muže líbila… jo, měl jsem své důvody, proč se těšit a proč si myslet, že mě to nemůže zklamat. Bohužel jsem se spletl. Z herců si svůj standard udržel jen Ford, Olivia mě sice nezklamala, ale její postava byla strašně odhadnutelná a jen díky herečce mi to jakž takž nevadilo. Asi po hodině filmu jsem na něco kápl - Craig mi tu vadil. Jemu jakoby nikdo neřekl, že má být tahoun nebo že hraje hlavní postavu. Že by měl mít nějaké charisma, že by měl za film vystřídat víc než dva ksichty… zkrátka a dobře, já ho jako herce fakt mám rád (krom bondovek) ale tady mi přišlo, jakoby ani on sám nechtěl tuhle roli hrát a podle toho to taky tak vypadalo. Plusové body za Olivii, Harrisona a prostředí starého západu. Minusové za Craiga, nudnou hudbu (vzpomněl jsem si, jak jsem před pár dny zhlédl Sherlocka a jak mě hudba vtáhla do děje a podkreslovala ho, tady mi místy přišlo, jako bych sledoval němý film) a za nudu jako takovou. Možná jsem se těšil až moc nebo to Jon až moc přepískl, nevím. Ale tohle je film jednou a stačilo. 50 %. ()

Galerie (235)

Zajímavosti (23)

  • Americký spisovateľ Steven John Busti žaloval tvorcov filmu za to, že údajne pracovali s nápadom, ktorý mu ukradli. V žalobe tvrdí, že štúdio DreamWorks kúpilo práva na údajný plagiát jeho príbehu. Podľa Stevena bol príbeh vymyslený už v roku 1994 a zverejnil ho v komiksovej antológii "Bizzare". Štúdio sa rozhodlo prípad nekomentovať. (Greenpeacak)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 100,2 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 174,8 mil. (NIRO)
  • Film je natočený podle stejnojmenného komiksu Scotta Mitchella Rosenberga. (Terva)

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Expendables 3 – Cage, Eastwood, Ford?

Expendables 3 – Cage, Eastwood, Ford?

14.08.2012

Jde samozřejmě především o zbožné přání producentů a tak trochu laciný způsob, jak před premiérou dvojky ještě jednou vydatně zčeřit mediální hladinu. Zkusme si z toho ale vytáhnout i relevantní… (více)

Oldman vs. Ford: high-tech špionáž

Oldman vs. Ford: high-tech špionáž

24.07.2012

V sobotu 21. 7. oficiálně odstartovalo natáčení thrilleru o korporátní špionáži Paranoia. Chrisův mladší brácha Liam Hemsworth (v pořádné akci se předvede díky roli v The Expendables 2) si ve filmu… (více)

Reklama

Reklama