Reklama

Reklama

Cizinec (Daniel Craig), který se probral z bezvědomí poblíž města Absolution, si naprosto vůbec nic nepamatuje. Jediným vodítkem k jeho minulosti je podivný náramek na zápěstí. Celková amnézie je mrzutá věc, obzvlášť když se ocitnete ve městě, které nenávidí lidi odjinud a kde vládne tvrdou rukou nesmlouvavý plukovník Dolarhyde (Harrison Ford), jenž ho řídí metodou pěsti a biče. Absolution žije ve strachu a brzy bude ještě hůř. Shůry přicházejí podivné zvuky a oslepující světla, obyvatelé města beze stopy mizí a nikdo neví, jak se bránit a kdy přijde řada na něj – tomu se říká permanentní teror. Paradoxně právě cizinec, kterého pronásledovali od chvíle, kdy se v jejich městě objevil, se stane jejich jedinou nadějí. Postupně se mu vrací paměť, a jak si vzpomíná, kde byl a co tam prožil, uvědomuje si, že drží v rukou klíč k tajemství, které zdejším kovbojům dává aspoň nějakou naději v boji s  technologicky mnohem vyspělejším protivníkem. Otázkou je, jestli mu chronicky nedůvěřiví obyvatelé uvěří a jestli mu Dolarhyde dobrovolně přenechá otěže vlády nad městem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (34)

Trailer 2

Recenze (1 121)

choze 

všechny recenze uživatele

Paradoxně ti mimozemšťani, který tomu měli dodat na zajímavosti, naopak táhnou dolů celkem příjemnej western s hodně slušným castingem (kapitola sama pro sebe je nádherná Olivia Wilde). Chudáci scenáristi se snaží o rychlý tempo kumulováním akce, ale ospalej rejža, neschopnej natočit efektnější akční scénu a vůbec tomu celýmu dát nějaký grády, jim to furt kazí. Ale body za to, že to není žádná pubertální rozjívenost jako MAČETA a že Orci a Kurtzmann si odpustili i debilní infantilní humor pro posledního Pepíka Nováka a jeho retardovanou incestní famílii z Horní dolní, kterej tlačí v TRANSFORMERECH. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mimouši podlehli zlaté horečce, loví na pokusy smradlavé honáky a místní yntelechtuánové plivou jedovaté sliny. Příznačné. Když si pravidelně pulíruji u von Triera či lechtám rybu u Malickových zvěrstev, tak na podobné filmy, kurva, nečumím, no ne?? To bych pak mohl být čistokrevnou zábavou, kde kamera netlemí deset minut do jednoho bodu, sáhodlouze se nerozebírají transcendentální filosofové a nekonečně se nediskutuje o syslu života, značně konsternován, že? To my, blahoslavení, jsme se královsky bavili, nemusíme freneticky leštit své supěním zamlžené tři dioptrie, dštít síru a podrážděně zvracet něco o svém tupé. A klidně tomu napálíme za čtyři, aniž bychom se cítili mezi zdejšími ufony blbě! ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Toto je ukážka toho kam je až hollywood ochotný zájsť v honbe za peniazmi a úspešnosťou blockbusterov za každú cenu. Je až neuveriteľné koľko známych a zvučných mien je podpísaných pod touto sračkou. Deti ma ukecali...("my chceme mimozemšťana!), ale trocha ma bičovala i zvedavosť a vlastný názor na tento filmový "klenot". V prvom rade absolútne debilný príbeh, ktorý divák jednoducho nezožerie. Aby mohli votrelci a kovboji vedľa seba vierohodne fungovať, muselo by sa na tom podstatne viac popracovať. Otrasné dialógy (väčšina) a nevyužité postavy to je kapitola sama o sebe. Okrem dobrej hudby som tu nenašiel nič pozitívne a herci, akokoľvek ich máte radi, sa nechtiac zviezli s týmto nepodarkom do žumpy zabudnutia. je mnoho filmov, ktoré dopadli podobne,ale aspoň ich téma a scenár stáli za pokus. Toto však určite nevyzeralo dobre ani na papieri. Som si istý, že väčšina hercov i štábu by tento film zo svojej filmografiei najradšej vymazala. Deti boli spokojné, ale ja už nemám 6 rokov...40%. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Nejásala jsem tak moc, jak jsem si myslela, že budu jásat, ale pořád jsem docela dost jásala. Nikdy jsem nepochybovala o tom, že Třináctka je ve skutečnosti vyšší bytost z nebes. A že Paul Dano by mohl brečet za vlast už jsem nejspíš víc než jednou zmínila. A že bych chtěla, aby mi každou laserovou mimozemskou ránu zašíval Clancy Brown, jsem myslím ještě neříkala. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

I přes dost zvláštní a nepochopitelný příběh jsem se těšil. Říkal jsem si, že co jinýho může překvapit víc, než právě bitka mezi kovboji z 19. století a vetřelci, kteří se jedno vyprahlý město uprostřed americký prérie rozhodnou navštívit. Byla to kravina, co si budeme povídat, ale musím se přiznat, že jsem se bavil. Herci super. Předvedli standard. Harrison Ford možná ještě o trošku víc. On bude sympaťák asi pořád. Každopádně ta hlavní deviza jsou efekty, a na nich se tvůrci vyřádili. Je fakt, že od půlky filmu ten film příběhově hrozně bláznil, ale ani to mi moc nevadilo, fakt jsem si to užil a myslím si, že v kině by to byl ještě daleko větší vejvar. ()

Galerie (235)

Zajímavosti (23)

  • Harrison Ford (Woodrow Dolarhyde) si přál natáčet bez klobouku, se kterým je spojován kvůli sérii filmů o Indiana Jonesovi. Protože se ale jedná o western, neměl na výběr. (oje)

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Expendables 3 – Cage, Eastwood, Ford?

Expendables 3 – Cage, Eastwood, Ford?

14.08.2012

Jde samozřejmě především o zbožné přání producentů a tak trochu laciný způsob, jak před premiérou dvojky ještě jednou vydatně zčeřit mediální hladinu. Zkusme si z toho ale vytáhnout i relevantní… (více)

Oldman vs. Ford: high-tech špionáž

Oldman vs. Ford: high-tech špionáž

24.07.2012

V sobotu 21. 7. oficiálně odstartovalo natáčení thrilleru o korporátní špionáži Paranoia. Chrisův mladší brácha Liam Hemsworth (v pořádné akci se předvede díky roli v The Expendables 2) si ve filmu… (více)

Reklama

Reklama