Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý muezzin Musa se v Istanbulu už tak necítí ve své kůži, a co teprve když spatří svou mlčenlivou sousedku Claru, kterou začne nenápadně pozorovat a tiše pronásledovat. Může se sousedství nerozhodného muže a introvertní ženy vychované jeptiškami rozvinout ve vztah? A dospěje shovívavé dílo do šťastného konce, anebo zůstane v srdcích postav prázdné místo, protože propásly příležitost k jeho zaplnění? Snímek v nenápadných detailech ukazuje krásu lidské pospolitosti, ale dokáže upozornit i na chyby, jichž se dopouštíme. Abychom si udělali představu o malém, ale o to kompaktnějším okruhu postav, nemusí se toho dít mnoho. Každý detail má své místo a naznačuje, že nebýt drobných nejistot z nevyřčených tajemství, mohlo by být soužití hrdinů ideální. Ač obě postavy pojí náboženská výchova, vrací snímek víře její obřadnost, kterou chápe jako pro jedince důležitou a přímo nesvázanou s církevními dogmaty. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (6)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Taká platonická Láska, avšak z obavy pred reakciou sa človek neraz rozhodne pravdu trýznivo tajiť (a to isto poznáme viacerí aj z vlastných skúseností). Na prvý pohľad môžem ten film mnohým pripadať asi až príliš chladný, avšak všetko sa to odohráva skôr vo vnútri. Povedať alebo nepovedať? To je dilema vlečúca sa celým príbehom. Škoda, že to pôsobilo miestami až príliš lyrickým dojmom, a najmä, že tá platonická Láska nebola nijakým spôsobom prejavená - ani len pokus o naznačenie. Ale taký bol asi zámer. Aj keď myslím, že aspoň naznačenie by tomu príbehu naozaj pomohlo trochu pozdvihnúť aj dej. Smutné... ()

whitas 

všechny recenze uživatele

Kritika lidské pasivity a neustálého oddalování důležitých úkolů. Zároveň také citlivý romantický příběh, který je mnohem víc ze života než kterýkoliv jiný film tohoto žánru natočený za velkou louží. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

44th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2009 - Když jsi jsou dva lidé evidentně sympatičtí a nedokáže se ani jeden z nich vyslovit tak jak asi film může skončit - jedině nešťastně a strašně smutně... - Viděno 5/6 filmu - 90% ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama