Reklama

Reklama

Ošetřovatelka.Bojovník.Chlapec

(festivalový název)
  • Kanada Nurse.Fighter.Boy
všechny plakáty

Obsahy(1)

Jude, původem z Jamajky, je sama s dvanáctiletým synem Cielem a pracuje jako zdravotní sestra v nemocnici. Jude a Ciel žijí jeden pro druhého, Ciel ví, kdy se jeho matka necítí dobře, a našel si vlastní způsob, kterým se snaží odvrátit od ní vše zlé. Bývalý boxer Silence má dobu své slávy za sebou a nyní už jen soupeří a bojuje v nelegálních zápasech, aby si vydělal na živobytí. Jednoho večera je zraněn a v nemocnici ho ošetří Jude. I když při jejich setkání téměř nepadne ani slovo, pouto mezi nimi je již navázáno a jediný týden na konci léta změní život všem třem. V tomto zdařilém a nenápadném autorském debutu se režisérovi podařilo zachytit pocity lásky, zklamání, smutku, ale i naděje, kterou život přináší, ne slovy, jež nejsou důležitá, ale obrazem a hudbou. Na té se podíleli jeho přátelé i členové vlastní rodiny. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (7)

Cafú 

všechny recenze uživatele

SPOILER Návod, jak vyrobit film, který z vás vyždímá i tu nejposlednější kapku: Nacpi do filmu divnej vztah syna s matkou, eterickou nemocniční sestřičkou. Ta se uplně divně seznámí s napraveným násilníkem (drsnější než Vin Diesel) a pak najednou umře, protože se už divák začal trochu nudit a pak se ten ex-násilný double-pán postará o toho sirotka, který vám k tomu ještě pěkně zatancuje. Tohle už pak nezachráněj ani ty, stále ještě divácky vděčný, barevný filtry. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Festivalová rakovina. Svobodná matka umírá na srpkovou anémii, její kluk se s tím však nehodlá smířit a postarší boxer mezitím hledá sám sebe. Do toho neustále někdo pouští gramofonové desky, postavy mají na jazyku kdejaké moudro a povětšinu času se potácejí ve své vlastní existenci. K uzoufání fádní film, který se snaží o co největší autentičnost, až se stává nesnesitelně obyčejným. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Pozvolně plynoucí skoro mozaika, se slušnými hereckými výkony, ale i při stopáži o 93 minutách strašně roztahané... ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nedovařená a únavná mozaika trojice osudů, neumětelstvím ve vykreslení postav, hereckými výkony, neopodstatněnou vizuální stránkou a propojením linií pravým opakem filmografie Paula Haggise. (44. MFF KV - 7.7.08) ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Asi jsem měla u filmu cítit nějaké emoce, zamyslet se nad životem a celkově pomeditovat. Bohužel asi jsem špatný divák, nebo sjem šla na špatný film. Příběh matky, synka a zápasníka mě ani náhodou nezaujal a děj se vlekl jak tejden bez peněz. Nuuuuuudaaaaaaa! ()

Mr.Roman 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších snímkov 44. MFF Karlovy vary. Ošetrovateľka bola krásna, bojovník sympatický, to síce aj chlapec, no takisto dosť naivný, keďže jeho náhľad na svet mi pripadal príliš idylický a ťažko uveriteľný vzhľadom na situáciu, v ktorej sa ako rodina nachádzali. Aby som nezabudol hudba bola parádna, dokonca veľa scén zachránila práve ona, no ale veď to k tomu patrí. ()

Reklama

Reklama