Reklama

Reklama

Princ z Broadwaye

(festivalový název)
  • USA Prince of Broadway
Trailer

Obsahy(1)

Ghanský ilegální přistěhovalec Lucky se živí drobnou nelegální činností a dokazuje, že ani zločin nemusí vynášet pohádkové peníze. A co teprve, když mu bývalá přítelkyně doslova pověsí na krk malého kluka, o němž tvrdí, že to je jeho syn! Může být Lucky i s malým Princem králem Broadwaye? Síla snímku spočívá v jeho spontánnosti, jíž nahrávají i částečně improvizované dialogy a skutečnost, že se režisér nedrží melodramatických schémat. Postavy se ve známém prostředí, které však může přinášet i nepříjemná překvapení, pohybují s jistotou, a snímek tak pulzuje životem, jenž možná není pohodlný, ale rozhodně neponechává prostor apatické nudě. Pravidla ulice tu nejsou zneužívána postavami ani filmaři, kteří se vzpírají vypjaté dramatičnosti, a přispívají k sugestivitě snímku, jehož hlavním motorem jsou obyčejní, a přece jedineční hrdinové. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

markuc 

všechny recenze uživatele

Velmi slabe, neoriginalni, nic nerikajici a celkove proste nic nepridava do kinematografie - jen dalsi odvar z uz x-krat videneho. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Hrozně punková záležitost, s vizuálem home videa, neexistujícím scénářem a se spoustou neherců. Chvilku jsem se bál, že film dopadne jako loňské Divizionz, jenže velice záhy se zvrtnul v příjemnou oddechovku. (Ne)herci jsou výborní a ten dvouletý chlapeček je ze všech nejlepčí. Jou! Nigga! ()

bassator 

všechny recenze uživatele

44th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2009 - Úžasná skladba ve filmu v závěrečných titulkách byl asi nejsvětlejší okamžik filmu :-) - 45% ()

Reklama

Reklama