Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lékárník Yan Lazarrec je mírumilovný člověk. Jediná oblast, která jej přiměje k razantním krokům, je ekologie. Vzhledem ke své velké lásce k životnímu prostředí se rozhodne bojovat všemi dostupnými prostředky proti znečišťovatelům. Na jednom ekologickém semináři se seznámí s mladým policistou Barrierem, jenž zrovna vyšetřuje sériové vraždy. Yan se s Barrierem spřátelí a připlete se tak do náročného vyšetřování. (claudel)

(více)

Recenze (5)

whack 

všechny recenze uživatele

Príbeh s miernym mýtickým nádychom o ekologickom fanatikovi, ktorý zabíjal ľudí, aby ich krvou napojil zem. Film nesúdi, ani neobhajuje, je miestami vtipný, bez prehnaného násilia, no prvá polovica sa mi páčila viac, pretože v nej bolo viac eko-politiky. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jedným slovom - totálne otravná pičovina plná nezmyslov, ktorá až na malé výnimky, absolútne nespĺňa žiadne hororové predpoklady. Chápem tých, čo "onanujú" nad originalitou, ktorá tu miestami dostáva priestor na realizáciu, no na mňa, každé jedno slovo, konanie postáv, či postupný vývoj deja, pôsobili ako opak afrodiziaka - 15% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa boli Francúzi na stáži v Korei, lebo toľko 'kokotín' pokope sa vidí len v korejských filmoch! Ja som sa bavil fantasticky. Niekto zrejme niekde urobil chybu, ked' napísal, že sa jedná o horor... Toto bol jeden neuveriteľne podivný film! ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Spolupráce dvou synů slavných otců moc dobře nedopadla... A nejsmutnější na tom je, že Lékárník mohl být skvělým hororovým thrillerem, který v pohodě mohl převálcovat o mnoho slavnější Purpurové řeky... Námět je totiž skvělý, lekárník, lehce šílený ekolog, popravuje dosti zábavným způsobem nejvyšší představitelé společností, které nejvíce znečišťují naši planetu... Jako jsou třeba tabákové, ropné nebo farmaceutické společnosti... Jak jsem již napsal, námět je výborný, některé scény jsou až poetické, kamera skvělá, Vincent Perez v roli Lékárníka taktéž... Problém je ve dvou zmiňovaných synech... A to v Guillaumem Depardieu, kterému roli policisty se zlomeným srdcem a vášnivého ekologa, neuvěří ani nemluvně a pak v samotném režisérovi, Jeanu Veberovi, který se rozhodně nepotatil... Mnoho potenciálně hororových scén vysloveně pohřbil, nedaří se mu vybudovat atmosféru, kterou by si tenhle kus rozhodně zasloužil, zbytečně míchá horor nebo chcete-li thriller s komedií, prostě je to špatný režisér a svým neumětelstvím zabil celý film... Za nápad, pár scén a protože jsem také částečně ekolog dám tři body, ale to je tak asi vše... ()

Reklama

Reklama