Reklama

Reklama

Ban the Sadist Videos!: Part 2

všechny plakáty

Recenze (4)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Síce obsahovo chudobnejšie, ale stále zaujímavé pokračovanie dvojdielnej dokumentárnej série “Ban the Sadist Videos!“, mapuje v krátkosti cestu a prerod z nežiaducich a odsudzovaných filmových materiálov až ku v niektorých prípadoch vyhľadávaných klasík video priemyslu. "Ban the Sadist Videos! Part 2" je podobne ako prvotina z roku 2005 súčasťou tzv. balíčka "Box of the Banned" – t.j. špeciálnej edície štúdia “Anchor Bay“, ktoré túto kolekciu vybraných Video nasties nahodilo na britský trh pod týmto označením. Ban the Sadist Videos s poradovou číslovkou 2 reflektuje hlavne informačnú konfrontáciu medzi riaditeľom “British Board of Film Classification“ Jamesom Fermanom (BBFC viedol v období rokov 1975-1998) a nespokojnými, vyčítavými a nechápavými ohlasmi na radikálne škrty a zásahy do priemyslu video zábavy z fanúšikovskej, distribučnej a opačne zmýšľanej užívateľskej obce. Informačnými médiami omieľané súvislosti - často domnienky, vykonštruované spojitosti zahmlievajúce skutočný zdroj problému medzi Video nasties titulmi a vraždami, údajne inšpirovanými zástupmi násilných filmov, masírujú názor verejnej mienky. Za všetko môže film! Preč s ním! Značné množstvo novinových titulkov, zásahov proti filmu, čierny trh, zhabanie tovaru a súdne procesy, ...tým všetkým žila niekedy Británia. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

...keďže všetko podstatné už vysypal užívateľ Kusko.t2 , tak snáď len dodám , že za 4ku to stojí , no bodík stiahnem kôli úplne zbytočnému preseku na 2 časti. V pohode by sa to totiž celé dalo natlačiť do 100-minútovky a dostalo by to komplexnejší rozmer. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Gregory se pouští do „Video Nasty“ podruhé a přestože tentokrát nám nepřinese zas až tolik zajímavých informací, rozhodně nudit se u tohoto dokumentu nebudete. Je tu sice k vidění (nebo spíše slyšení) již to, co nám nabídli minule, ale i tak jsem si velmi rád poslechl, proč v Británii zvedla Mary Whitehouse řadu nevole mezi fandy hororového žánru, milovníků porna, majitelů videopůjčoven a jejich zákazníků – stejně jako si získala řadu „spolubojovníků za cenzuru“ i v řadách politiků. Úsměvná byla pasáž o „legendě“ panence Chucky – jejím zařazení na černou listinu, vyjádření Tony Blaira či odpovědi lidí „z ulice“ a úsměvy Američanů na toto téma. Plus jsem zíral, jaký to mělo celkový dopad na samotnou produkci, škrty u rozpočtů na nové filmy, ořezávání filmů (samozřejmě cenzura) a ty televizní debaty, kdy se odborníci či kritici jen smáli, těm rádoby „svatým“ moralistům, kteří chtěli hlavně očistit populaci od hříšných filmů…Což se jim vlastně v Británii i na několik let (desetiletí) do jisté míry povedlo. Musím však taky uznat, že některé filmy ze seznamu „Video Nasty“ byli zakázány i v jiných zemích ---no takže jsem rád, že žiju v dnešní době a coby zarytý hororový fanoušek jsem je už skoro všechny viděl a mám i ve filmotéce. ()

Reklama

Reklama