Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oriane chce zachránit své manželství a tak se po další hádce se svý manželem Hadrienem vydá pro radu k mágovi. Ten jí ale předpoví nevěru a opuštění ze strany manžela. Tuto předpověď Oriane kategoricky odmítne a donutí mága, aby se znovu podíval do své věštící koule. On tam ale vidí pořád jejich rozchod, tentokrát však vyvolaný Oriane. Ta ale odmítne nechat hvězdy řídit její život a převezme osud do svých rukou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s Tylerem, Épouse-moi trpí zvláštní nevyhraněností, a přitom toho, co může nabídnout, není málo. A to nemluvím jenom o půvabech Michèle Laroque a...no dobře, Audrey Tautou taky, i když ta na mě působí tak nějak děsivě, obzvlášť tady:) Některé scény vás naprosto nadchnou, dost možná i odzbrojí svojí bezprostředností, ale jinde budete mít pocit určité nedotaženosti a nevyužitého potenciálu...i tak ale tento film stojí za vidění. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Zvláštní mix komedie a, nemůžu si pomoct, seriózního dramatu. Jak jinak si vysvětlit, že láska Vincenta Pereze a Michèle Laroque na mě působila chvílemi tak depresivně - vztah nevztah, který kolabuje po prožité životní tragédii a rozchod vypadá jako jediné možné řešení...Tvůrci se ale vydávají přece jen jinou cestou, a tak je ve výsledku Orianina návštěva u věštce startujícím momentem k poměrně zábavné podívané, i když i méně vnímavé diváky musí některé scény z příjemné atmosféry vytrhnout...Což považuju za velkou slabinu filmu - tato rozpolcenost nebo snad dokonce neschopnost zaměřit film jedním směrem v tomto případě ubírá na zážitku. A že je jinak o co stát - především kvůli výborným hercům - takový Vincent Perez je přímo skvělý a suverénně si získá vaše sympatie...Byl by samozřejmě hřích zapomenout na Audrey Tautou v jedné z jejích prvních velkých rolí, protože jakmile se objeví v záběru, rozlije se široký úsměv na tváři i tomu nejokoralejšímu cynikovi. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Příjemná záležitost na jedno zkouknutí, která potěší zejména hereckým obsazením - mj. Audrey Tautou ještě před AMÉLIÍ nebo šarmantní Michéle Laroque.. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Neděláte to kvůli mě, že ne ?!" - "Já jsem jasnovidec, žádná seznamka !!" ;) Velmi povedený francouzský film pohrávající si s motivy déja vu, který disponuje svým způsobem naprosto originální fatalistickou zápletkou, postava mága - vypravěče příběhu věštícího z koule mě dokonale odzbrojuje !! Épouse-moi je jistě velmi zvláštním snímkem, který mě svým mocným, byť naprosto očekávaným, finále donutil nakonec přeci jen i přes poměrně dost hluchá místa hodnotit čtyřmi kousky !! Naprostý žánrový chaos, kde Harriet Marin velmi umně a citlivě mísí intimně depresivní drama s mysterióznem, což s přispěním poněkud neobvykle rozverně hravého a zároveň poněkud těžko čitelného soundtracku Bruna Coulaise z Vem si mě činí naprosto neotřelou záležitost, jíž nálepka komedie sluší asi jako mně lodičky na vysokém podpatku, protože mějme soudnost, dvě, tři povedené hlášky jistě komedii nedělají !! Jen mě zaráží naprosto nesympatické herecké obsazení v čele s Perezem, přičemž i překrásná Audrey Tautou zde působí až podivně.. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Odkdy je skok kvůli lásce (i když nepovedený) z Eiffelovky komedie? Trochu propletence lásky, trochu nevěry, trochu úsměvu Audrey Tatou, trochu hvězdiček. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Rozmarná hříčka o partnerských vztazích. 1) Scénář je určitě lepší, než rozpačité provedení. Ani řada dobrých nápadů nesmaže celkový nic moc dojem. 2) Věci nepomůže ani 36letý asexuálně oblečený Vincent Perez (Hadrien Roche) či 33letý hezký Arnaud Giovaninetti (Xavier - Hadrien ho zachránil před pádem z Eifelovky). ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina, kňour Hadrien, tak dlouho říkal hop, až mu přeskočilo. Anebo přeskočilo té slípce, s níž je ženat, a která se chodí radit s černokněžníkem? Audrey Tautou, že se upsala do něčeho takového? Nebo snad scénáristovi? S jistotou se dá říct jedno. Že je to divný film, kde každou chvíli někdo odněkud spadne (haha) nebo skočí (haha). A že Francouzi mají v posledních letech opravdu divné představy o tom, jak by měla vypadat romantická komedie. ()

made1 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je buď totálně stupidní nebo naprosto kouzelný. Nemůžu se rozhodnout a tak dávám zlatou střední cestu. ()

misstake 

všechny recenze uživatele

Já jsem si vždycky myslel, že u komedie by se měl člověk smát... Ale čemu bychom se měli smát u této? Těm neskutečně hloupým neuvěřitelným iracionálním postavám? Nebo těm nereálným nemožným zápletkám spadajícím spíš do žánru fantasy nebo nějaké postmoderní surrealistické hříčky (ale ve špatném slova smyslu). Postavy se nejen chovají hloupě, navíc jsou mi i bytostně nesympatické (viz. Vincent Perez, kterého už od dob Fanfána Tulipána nemusím), jedinou sympatickou postavou zůstává zde přespříliš naivní Audrey Tautou (sympatickou ve srovnání s ostatníma). Dojem z první poloviny trochu vyspraví druhá. A taky happy end. Ale na víc než na 2 a půl hvězdičky to nevystačí. ()

honzii 

všechny recenze uživatele

Krásný, krásný malý film, který vybrnkává vážnější téma odlehčující melodií. A v tom je to kouzlo. Dojme i pobaví. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Naprosto vyhozené prachy za natáčení v atraktivním prostředí. Jediná zajímavost (mimo účasti krásných žen v hlavních rolích) je obsazení Predraga Manojloviče, známého herce z filmů Emira Kusturici...Jinak úplně prázdný film. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Komedie plná přehrávání, které v mnoha případech opravdu vyznělo směšně, ale bohužel ne zrovna tím správným způsobem. "Francouzské" vztahy, kdy každá žena může být femme fatale a muži vám narovinu řeknou, že jste pro ně ta pravá, to se mi líbilo. ()

Reklama

Reklama