Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po lodním neštěstí v zálivu nedaleko od San Francisca bere „Ghost“ – loď k lovu tuleňů – přeživší na palubu, mezi nimi také spisovatele Humphreye van Weydena. Kapitánem lodi je však „Mořský vlk“ Wolf Larsen, jenž se ukáže jako brutální a panovačný kapitán, který trosečníky nutí zůstat na palubě, aby tak doplnili jeho posádku. Pokus uniknout ze zajetí se stává bojem na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá dobrodružná dráma. A nielen v rámci televíznych filmov. Toto by pokojne obstálo aj v kinách - a ani by sa nemuselo veľmi skracovať. Tie takmer tri hodiny sú totiž pozoruhodne nahustené dramatickými udalosťami (neraz nekompromisne brutálnymi - napr. "amputácia" nohy žralokom) a tradičná televízna vata úplne absentuje. Čo je s prihliadnutím k faktu, že sa dobré tri štvrtiny filmu odohrávajú na palube jednej lode, úctyhodný výkon. Ako inak, film ťahá dopredu Thomas Kretschmann, ktorý tu predvádza jeden z najlepších výkonov vo svojej kariére. Jediná vážnejšia výhrada smeruje k dialógom o morálke, ktoré často šuchocú stránkami Londonovej predlohy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Němci natočili vcelku dobrý dobrodružný film, ve kterém se toho ale v obou 90ti minutovkách moc neděje. Kamera je pořád na lodi, loď je pořád na vodě, mořský vlk je pořád stejnej magor...Akorát jsem si chvílemi říkal, co německá posádka dělala v Tichém oceánu a v jakém období, že se ten film vlastně odehrával... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Buďte k nemu milý. Dnes je trocha naštvaný.“ O nemeckej kinematografii (česť výnimkám – GOOD BYE LENIN) si nič dobré nemyslím. Ale na 180-minútovú TV mini-sériu o MORSKOM VLKOVI som sa tešil, lebo mám rád Thomasa Kretschmanna (IMMORTAL, KING KONG, WANTED) a drsné chlapské morské dobrodružstvá. O čo menej snímka funguje v do očí bijúcich celkoch (čo posádke, KOMPLET zloženej zo zákerných sadistických svíň, bráni kapitánovi behom dvoch sekúnd preseknúť krčnú tepnu najbližším rybárskym hákom a na štvrtú ho hádzať žralokom?), o to lepšie sa vydarili „detaily“ (dialógy, vzťahy, psychológia, atmosféra). A Kretschmann je Satan, ktorý už teraz ťahá bez problémov v negatívnej úlohe celý film dopredu ako spenený žrebec bez toho, aby bol vyložene nepríjemný (toto mám na mysli, keď hovorím, že aj záporná postava môže byť svojím spôsobom sympatická). ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mně to přišlo málo uvěřitelné, i když i já uznávám, že Němci mile překvapili. První díl byl výrazně lepší než druhý. Pokud máte rádi filmy z moře, tak se vám tohle drama o drsným kapitánovi bude líbit. Tři lodní uzly. * * * ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Německý film, který vzhledem k tomu, že je určený pouze do televize, tak je překvapivě dobře zpracován. Od samého začátku je zde mrazivá atmosféra, k tomu příjemné herecké výkony, takže jediné co mně vadilo bylo to, že druhý díl nedosahuje kvalit prvního. Oba díly dohromady však tvoří hodně dobrý dobrodružný film. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

...je snad náš trosečník kazatel? Ne. A z čeho žijete? Já jsem...jsem...jsem džentlmen. Aha?! Jinak docela velká nuda a řeči vedené během plavby jsou nudné. Džentlmensky dávám dvě hvězdy. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Prvá časť hustá a názorové konfrontácie kapitána s novým prírastkom na vysokej úrovni. Síce nie všetci sa chovajú logicky, ale atmosfére to neublížilo. Druhá časť podstatne horšia. S príchodom ženy na palubu stratil kapitán šťavu a po príchode utečencov na ostrov sa z toho stala dobre že nie ďalšia Modrá lagúna. Záverečná minimálne polhodina to celé potápa a ťahá hodnotenie dole. Škoda. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nemecku kinematografiu nevyhladavam teda vobec, ale pribeh ma tak zaujal, ze tych 2 x 90 min ubehlo, ani neviem ako. Slusny priemer na Tv film. 67 % ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

V podstatě od chvíle kdy na loď nastoupí dámská společnost a začnou se rozmáhat pindy o lásce a ideálech to jde s do té doby perfektní hustou atmosférou panující na palubě rovnou do latríny a z překvapivě dobrého psychologického drama se nakonec celkem nečekaně vysemení filosofické dílo o morálce (nebo o čem vlastně) umocněné o něco stejně otřesnou a k uzoufání nudnou "romantickou" pasáží na opuštěném ostrově. Za první část lepší 4, druhá slabší 2. ()

wafc 

všechny recenze uživatele

Výborně, výborně, výborně!... Nikdy by mě nenapadlo, že mě bude takhle bavit německej tříhodinovej televizní film. 61% Absolutně neodpovídá a místní mudrcové by si měli vytáhnout hlavu z prdele. První část je spíš dramatická, rychlá, syrová a druhá je romantická a pomalejší, ale o nic míň kvalitní. Hlavně kráska Petra SS mě bavila (tak moc, že jsem vypustil noční dávku frývidea). Vlastně to vůbec nevypadalo německy. Achjo, tohle bylo tak dobrý, že mam náladu rituálně zapálit nákýho černocha nebo udělat podobnou kratochvíli. ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Moře a jeho hlubiny.¬         Jako znalý knižní předlohy říkám, že tento dvoudílný snímek není špatný a "povrch" předlohy sleduje docela věrně. Zajímavé je, že napínavost a čtivost knihy neruší řada filosofických rozhovorů (zvláště mezi Vlkem Larsenem a "spisovatelem kritik"), kteréžto rozhovory zde řada uživatelů kritizuje. Důvod hledejme v naturelu oněch uživatelů a také v tom, že zatímco v tomto snímku jde o vsuvky, v knize tvoří tyto úvahy s vnějším příběhem celek nedílný.¬                 Spisovatel J. London nebyl člověkem, který by psaní přizpůsoboval výdělku, byl vždy svůj a jeho povídky a romány (nevyjímaje "Mořského vlka") nikdy nebyly tuctové, byť se námět kolikrát opakoval. Nepsal vymyšlené příběhy, vymyšlené v tom smyslu, že by byly přizpůsobovány, krouceny, psychologicky upravovány, hlavně aby se zalíbily a byly úspěšné, a tyto příběhy jsou, jako u každého skutečného umělce, vždy o něčem víc, než se ukazuje. Potíž je v tom, že ukázati tohle skloubení v přesvědčivé komposici tenhle snímek dobře nezvládl. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Jacka londona mám rád pre nekompromisnost v popisoch každodennej reality a hlavne rutiny a je fuk či na palube lodi, alkoholovom delíriu alebo na samotke v lochu .. nemci prekvapili a verne adaptovali jeho látku, ako fanda som spokojný (a bonusovo som ešte dostal démonický výkon Thomasa Kretschmanna) ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Před shlédnutím jsem od Mořského vlka nečekal téměř nic. Vždyť šlo o německý televizní film o rybářích! K tomu ještě zdejší hodnocení necelých šedesát procent. Na mořského vlak jsem se rozhodnul kouknout ze dvou prostých důvodů. Zbožňuji filmy z prostředí rybářů a miluji atmosféru širého oceánu a za druhé mě zaujalo sympatické obsazení. K tomu ještě prospělo dobré hodnocení recenzenta z jednoho tištěného filmového časopisu. Německé filmy nesnáším, ale tento mě učaroval (nemohu porovnat se staršími verzemi neb jsem je neviděl). První polovina je hlavně psychologickou podívanou plnou vypjatých a drsných scén, o které se postaral hlavně Vlk Thomas Kretschmann Larssen - fantastický výkon. Ale i ostatní nezůstali pozadu a zpočátku nesympatický hlavní hrdina mi docela "sednul". Druhá půle je spíše dobrodružně - romantický příběh, který postrádá spád a atmosféru první půlky. Nadruhou stranu Petra Schmidt-Schallerová jako Maud značně film "rozsvítila". Je to moc krásná a hlavně nesmírně sympatická herečka a rád bych ji ještě v nějakém filmu viděl. Dávám plný, i když je to spíše 4,5. Já však ze sympatie k tomuto snímku zaokrouhluji nahoru. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Jak se stát na začátku 20.století bílým otrokem na americké lodi pod velením vzdělaného intelektuála magora.Který,ještě ke všemu,soupeří se svým bratrem,pravděpodobně typu"prašť jako uhoď " ,kdo uloví víc tuleňů.Zvláštní je,že v německém filmu i černoši vypadají jako němci.Ba i tuleni. ()

Louie 

všechny recenze uživatele

Němci opět dokazují, že televizní filmy jsou jejich šálek kávy. Skvělý příběh střetu dvou samostatně fungujících světů. A Thomas Kretschmann je jako vlk Larsen vynikající. ()

10Domik10 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála TV filmov, ktorý má u mňa vysoké hodnotenie. O túto výnimku sa najväčším pričinením bezpochyby postaral Wolf Larsen, ktorého skvelo stvárnil Thomas Kretschman. Tento dej nie je plytký, naopak neochvejne stúpa po svojej osi. ()

dwyane 

všechny recenze uživatele

Klasický případ, kdy nic nedávali v televizi. Začal jsem koukat a nedalo mi to přestat. Což jsem asi měl udělat, protože 180 minut v kuse je na takovýto snímek opravdu hodně dlouho. Zbytečně až...Přitom by to šlo hezky vmáčknout max. do 2 hodin, víc natěsnat napětí, které ovšem bylo ve filmu dobře podané, a hlavně vymyslet lepší závěr. Proto buď tento tv film rozkouskovat do více částí třeba po 30 minutách, nebo omezit pouze na jeden film o menší délce. Byl bych více spokojen a udržel bych lépe pozornost. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Mám rád mořeplavecké filmy se špinavými námořníky od chvíle, kdy na mě skrz televizní obrazovku poprvé vykoukli hrdinové seriálu Jack Holborn. Jak je vidět, zůstalo mi to dodnes. Jak je vidět, pokud Němci opustí své prostředí plné zelených hor a muškáty ověnčených balkónů, dokážou natočit zajímavá díla. Televizní produkce není poznat (na druhou stranu, Němci to přecejenom nedělají po našem "hezky česky", takže se nad tou nákladností nemusíme moc podivovat). Scény na moři velmi působivé, tak věrohodnou bouři jsem snad ve filmu ještě neviděl. V první části se neustále něco děje a scény nedovolí odtrhnout oči od obrazovky. Kdyby si film zachoval tempo až do konce, dal bych jasných pět. To se však nepodařilo a s lítostí musím říci, že druhá část už je značně klišovitá a nudná. Ale jen jedna stržená hvězdička asi dostatečně vypovídá o kvalitě prvních dvou třetin filmu. ()

Reklama

Reklama