Reklama

Reklama

Ptákodemie: Děs a hrůza

(festivalový název)
  • USA Birdemic: Shock and Terror (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ona je úchvatná modelka a on úspěšný mladý prodejce softwaru. Do jejich slibně se rozvíjejícího vztahu ovšem krutě zasáhne matička příroda, když skrze své opeřené tvory začne lidstvu oplácet staletí znečišťování a dalších bezohledností. (Festival otrlého diváka)

Recenze (119)

Lima 

všechny recenze uživatele

Nevěřícný smích od začátku do konce, a to i v pasážích, kde si dva protagonisti jen tak povídají, nebo se procházejí, i v takovýchto chvílích, kdy si myslíte, že se nedá nic pokazit, je to úplně mimózní. Timingem, snímáním, nehodící se ukradnutou hudbou, prkenným herectvím, tím, co říkají. S nástupem vražedných ptáků a „požárem“ v lese pak nepřestávající hurónský smích, horší triky jsem nikdy, nikdy v životě neviděl, a to mám za sebou i komplet tvorbu Berta I. Gordona. Viděl jsem za svůj život už leccos, ve vintage sci-fi žánru z 50.let jsou naprosto neuvěřitelný kousky, jako je ´Mesa of Lost Women´, ´Fire Maidens From Outer Space´, filmy Eda Wooda, ´Robot Monster´, později třeba turecký Hvězdný války ´Dünyayı Kurtaran Adam´, nebo filmy Al Adamsona …. Ale tohle, tohle je zaručeně ten filmařsky nejstrašnější nechtěně zábavný pokus o film, co jsem viděl zhruba za několik desetiletí zpětně. A divím se, že to nezkultovnělo jako ´The Room´ Tommyho Wiseaua, ten potenciál je tam ohromný a díky Festivalu otrlého diváka za to, že to objevil. Takže já tomu opravdu nemohu dát odpad!, tady si opravdu uvědomíte kouzlo média zvaný film, stejně jako u Woodova ´Plánu 9´, a s přihlédnutím ke skutečnosti, že stejně jako Wood si i James Nguyen upřímně myslel, že točí velký biják a dal do toho všechno, žil a dýchal pro to, byť výsledek označit za kumštýřskou katastrofu by byla pochvala. Bez takových lidí by svět filmu byl chudší. ()

Superpero odpad!

všechny recenze uživatele

Díky Ptákodemii si uvědomíte, co všechno se dá na filmu zkazit. Věci, které při čumění na jakýkoliv jiný film považujete za samozřejmé jsou tu bolestivě špatně. Nejhorší, nejdebilnější a nejkomičtější je ale herecký antitalent hlavního hrdiny. Ten člověk se před kamerou očividně necítí pohodlně. Fakt i ty nakreslený ptáci hrajou líp. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Ježíši, co to bylo? Mám rád horrory se zvířaty, ale tohle už bylo moc. Otřesné amatérské herecké výkony. 50 minut sledujeme seznamování jeblé modelky a rádoby finančního poradce, který všude courá jako posraný. Konečně dojde na sex (záběr na mazlící se chodidla). Ráno se v posteli probudí (oba oblečení!) a slyší za oknem rámus. Vedle sebe jsou ve vzduchu orli. Občas mávnou křídly a jsou v řadě, jako by je někdo pověsil na prádelní šňůru. A takhle je to celou dobu. Vzadu lítá pár orlů, ostatní jsou ve předu jako nějaká šablona. Grafika a triky na úrovni 4-letého děcka. Jedna scéna mne však rozesmála: Cestující z autobusu jsou napadeni orli. Tedy, ti je hromadně pokálí trusem a lidé umírají (asi kyselina :-)) Padají na zem v řadě. Jedna padající tlustá cestující měla na zemi mezi mrtvolami málo místa a tak prostě ty těla posunula. ODPAD JAKO HROM! ()

Viktooorka odpad!

všechny recenze uživatele

Herci, zvuk, střih, obraz, scénář, všechno stojí za hovno, ale ty efekty!!! PS: Doporučuji podle tohoto filmu vyměnit autolékárničku za jejich autovýbavu :o) ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Dno filmařského fušerství nebo důmyslně podvratné zrcadlo umělosti amerického mainstreamu? Nicméně projekce - s live dabingem/benšiovským komentářem a interaktivní vložkou - na Brakfestu 2011 zůstává nezapomenutelná. ()

Bloody13

všechny recenze uživatele

V rámci těch vůbec nejstupidnějších trashů je Birdemic absolutním králem, tudíž bych se oháněl odpadovým hodnocením. Jenže to bych nesměl spatřit tenhle skvost na pražském Brakfestu, kde jedinečný živý dabing z něho udělal naprosto perfektní komedii, u níž jsem se po celou dobu lámal smíchy. Ve společnosti fanoušků brakových filmů se tak z jeho projekce rázem stala nezapomenutelná zábava. Díky tomuhle zážitku se z Birdemicu vlastně stalo něco, čím ve skutečnosti vůbec není. Snad vůbec poprvé mám tak těžké dilema, do jaké kategorie ho zařadit, tudíž se pro tentokrát vychcaně vyhnu bližšímu ohodnocení, a nechám to časem uzrát. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

James Nguyen je na všechny pády nobelovkyhodný génius, protože tak mocně skrývat trolling/nespecifikovanou mentální poruchu/totální recesi nedovedl ještě nikdo. Popis děje: Týpci blbě kecaj - přilítaj orli - týpci mávaj ramínkama na šaty - orli kakaj - část týpků umírá - orli odlítaj. THE END, Hitchcock pls! ()

Real Tom Hardy odpad!

všechny recenze uživatele

Toto bolo niečo neskutočné... Predtým, než trh filmov "tak zlých, až sú 'dobré,'" ovládlo štúdio Asylum a pred ním ho do mainstreamu poslal feťák Tommy Wiseau s jeho dielom The Room, tomuto cirkusu viedlo turecké akčné krimi Karateci Kız, ktoré sa mnohými svojimi scénami (x) zapísalo do análov urban internetu, najmä po roku 2012. Mne sa však zdá, že korunku si poctivo vydobyl, bez váhania zaslúžil a vo vzdialenom závese všetky vyššie menované zanechal Birdemic. Slová ťažko opíšu, čoho som bol svedkom. Treba vidieť. Neoľutuješ... PS: Ak niekedy Psychor natočí svoj prvý horor, pravdepodobne bude vyzerať podobne :D ()

lamps odpad!

všechny recenze uživatele

Budu neobyčejně fér a napíšu, že někde v archivech nepředstavitelně špatných tvůrců se možná válí ještě amatérštější filmové výtvory, ale sám tomu vlastně nevěřím. Birdemic je jasně nejhorší film, jaký jsem kdy viděl - a do karet mi hraje i fakt, že to James Nguyen bere jako smrtelně vážný eko-alarm, přičemž se sám devalvuje úplně každou filmařskou složkou a volbou. Chápu, že tomu dá spousta lidí ironických 5*, a i já se vlastně náramně pobavil, ale spíše jsem byl soustavně knockoutován zjištěními, do jakých extrémů příšernosti se dá filmařina posunout (a to se zdaleka netýká jen triků). Určitě ale Must-see záležitost a pro mě zatím nejzaslouženějších 0% v dějinách kinematografie. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

[OBSAHUJE SPOILERY] Krystalické! Prvních 45 minut jsme svědky více záběrů na jezdící auta, než je v průměrném díle Kobry 11 a zejména něžného příběhu dvou mladých, krásných, úspěšných a opálených (on je prodejce software, ona modelka) lidí se špinavými chodidly, kteří se pomalu šinou od letmého setkání v restauraci, přes návštěvu dívčiny matky až po první sex a v druhé polovině nastává nefalšovaný ptačí terror. Digitální (Moorhuhn hadr), kvičící orlové nalétávají do věcí a vybuchují (dobrá, sem tam taky někoho pomočí a on chcípne - chemické zbraně v podání ptactva!) - jak se posléze dozvíme, děje se tak kvůlivá globálnímu oteplování, které ohřívá moře a ničí řasy, jež některé živočišné druhy konsumují (jak se mezi tyto živočišné druhy dostali zrovna orlové se však nedozvíme) a tak začali orlové útočit na lidi. Pro boj s nimi je nejlépe zvolit šatní ramínka a zbraně, které se vybijí cca po půlhodině intensivní střelby. Naštěstí se na konci ozve volání domovské planety (c) chajim a naši hrdinové jsou zachráněni a mohou hledět vstříc jasným, bezorloidním zítřkům. ()

dr.horrible odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z najhorších filmov všetkých čias. Pri trashoch sa s hodnotením rozhodujem rôzne. Prvá, nehororová polhodina fajn, dokonca viac než celý Tommy Wisseau. Totálna šialenosť, vrcholiaca "interview" s matkou. A potom prídu vtáky. Na toto nemám. ()

Sobis87 odpad!

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je Birdemic neskonalou sra*kou, faktem zůstává, že mě tvůrci tohoto filmu svým amatérismem dokázali královsky pobavit…tak na pět minut. Při prvním útoku vražedných ptáků jsem doslova ztuhnul v nechápavém úžasu nad jejich provedením, který následně přerostl v explozivní smích…lépe řečeno tedy spíše v posměch. Celý film je pitomě napsaný, pitomě natočený a zahraný přímo otřesně, přičemž jen ta směšná vizualizace spolu s ohavnou zvukovou stopou je jediným zdrojem zábavy, který film nabízí. Z tohoto hlediska se Birdemic ale okouká po několika minutách a sledování zbylé stopáže pak naprosto pozbývá významu. Ale ten prvotní šok stál opravdu zato. Brrr, děsí mě, kdo všechno může se svým „veledílem“ prorazit na trh. A označení „pocta Hitchocockovým Ptákům“? Čirá provokace. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Není náhodou, že tento snímek rozdělil diváctvo na dva nesmiřitelné tábory - ty chytřejší, kteří pochopili, že se jedná o evidentní provokaci a že je film tak špatný záměrně a druhou (je smutné, že početnější) skupinu hlupáků, kteří žijí v bludu, že něco tak špatného v každičkém záběru a v každičkém detailu vzniklo nedopatřením. Samozřejmě, že se mi na této databázi nedaří svoji inteligenci skrývat a vysloužil jsem si přezdívky jako nejostřejší tužka v penálu, či nejbystřejší liška v revíru, tudíž je zřejmé, ke které skupině diváctva patřím já. Nezbývá než podepsat, že je Nguyen opravdu genius. Tímto svým filmem mi velmi prodloužil život, protože jsem se smál od začátku až do konce. Nedokážu si vybrat jednu věc, která by byla na filmu nejhorší. Je zde špatně úplně všechno. Tento film je reklamou pro začínající filmaře, jak by jejich film za žádných okolností neměl vypadat. Připravte se na vrcholovou ukázku toporného herectví, extrémně špatné dialogy, které mnohdy nejsou slyšet, protože si postavy nejraději povídají u burácejícího moře, nesmírně špatný děj, který postrádá jakoukoli kontinuitu, vstupují do něj postavy a situace, které z hlediska dalšího vývoje nemají ani nejmenší význam. Úplnou třešničkou na dortu jsou ovšem efekty, na které si sice musíte notnou dávku času počkat, protože nejdříve musíte absolvovat asi 40minutové seznamování hlavních postav, ale jakmile se objeví na scéně ptáci, tak už jsem se nepřestal až do závěrečných titulků smát. Snímek je plný nesmírně vtipných detailů, které snad nikdo kromě mě, nemá šanci na první zhlédnutí postřehnout. [90 %] ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Co o tomhle skvostu říct? Za prvé celý dva filmy jsem zkoukl na jeden zátah takže téměř 3 hodiny zábavy. No a teď k tomuhle dílu. Je to neuvěřitelná sračka. Už jen první minuta mě málem zabila když se písnička na začátku která trvá tak 15 vteřin neustále opakuje. Pak nastoupí hlavní hrdina a první co mě rozsekalo co má režisér se scénama které se opakují a ukazuje naprosto obyčejný krájení masa? No a pak se začlo mluvit. Takže dost často jsem nic neslyšel protože film byl předabovaný což jsem nijak nepochopil, kolikrát jim slova ani nespadly do huby. No a nám tím začla neuvěřitelně tupá romance která předčí svou stupiditou i to nejhorší od Pilchnerový. Nicméně mě tahle polovina bavila daleko více, protože byla tak stupidní až mě prostě dokonale bavila. Navíc ta hlavní herečka byla příšerná. Pak nastaly útoky ptáků a to byl pro mě prakticky konec, protože to bylo ještě horší, nejlepší bylo jak všichni na kameru panikařily a v zádu si jezdily auta úplně v pohodě a kolikrát tam šel i chodec bez problémů. Efekty byly nejhorší co jsem za poslední dobu viděl, opakující se scény a ptáci co jen létali na místě, a lidé umíraly bez toho aby se jich pták dotkl. Guilty pleasure. Dvojka se mi moc nelíbila protože byla už brána jako komedie ale tohle ne, tohle bylo bráno vážně. Ještě větší zábava než The room. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Hodně syrový, místy snad až surový artový snímek, který zcela perfekcionalisticky čistí, i když nebál bych se ani termínu vykosťuje, Hitchovy Ptáky a naprosto fantasticky je včleňuje do samotné podstaty   Forresta Gumpa.  A v ní se až dechberoucím způsobem zrcadlí sám James Nguyen. Debil.  Na jednu stranu neumět takto kongeniálně, v této chvíli již třikrát, se pochopitelně dá do jisté míry ocenit, na tu druhou bych ale příliš nepřeceňoval schopnost prodat svou neschopnost. To tu a tam zvládne opravdu každý debil. Nelituji a dalšími částmi se rád zase zmrskám, a to i v naději, že dojde na Mooreové kozy a ne jen špinavé nohy v posteli...  Prakticky nehodnotitelné,  ale čistě alibisticky  za tři. Až totiž jednou Nguyen natočí dobrý film... no dobrá. Až totiž jednou Nguyen natočí film, tak můžu říct, že jsem to už tady tušil. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

„Takže podle vás za útoky těch ptáků může globální oteplování?“ :o)  Co si budeme nalhávat, je to jasně zpackaný a nezdařilý film. Ani nemá smysl rozebírat, jak je zde skoro vše amatérsky nedotažené od samotného scénáře až třeba po příšerné střihy či zvukovou stránku. Navzdory tomu jsem tu občas cítil snahu, která potenciálně mohla dojít k lepšímu výsledku alespoň v mezích horrorového béčka, kdyby Nguyen neprojevoval silné ambice tam, kde se svými schopnostmi a prostředky nevystačí a byla-li by projevena citlivější dramaturgie a větší zápal nad celkovou stylizací a scénářem. Jakkoliv působí většina animací ptáků vložených do digitálního obrazu uměle a směšně (zvláště když ptáci stojí při mávání křídly na místě), našlo se i několik působivých, např. když se některý z ptáků letem přibližuje ke kameře. V jedné chvíli se zdařile provedeným efektem a střihem jsem se i úspěšně lekl, zvukové efekty arogantních ptáků slušně fungují a ve více scénách se záblesky napětí v druhé polovině mě Ptákodemie i úspěšně pohltila – scénu s postarším pánem na mostě a posléze střet se šerifem bych přiřadil k tomu relativně zdařilému... z hereckých výkonů kupodivu celkem uvěřitelně působila malá holčička. Teď vypadá, že tu vidím dostatek kladů na smířlivé hodnocení, ale to jsem neřekl to nejhorší: děj se naplno rozjede až ve druhé polovině, kdežto do té doby je to unylá romantika a ani pak se režisér nevyhne vatě či trapně podané eko agitce. Jakkoliv mělo údajně jít o poctu Hitchcockovi, návaznost na Ptáky vzhledem k nepovedenému vykrádání hodnotím též jako mínus. Úspěšné náběhy k parodii, zejména během prvních scén po rozpoutání ptákomedie, jsou posléze též nevyužité. Vyšší hodnocení pak uprostřed sledu okatých nelogičností moc nezajistí ani fakt, že u několika scén jsem se výrazně zasmál (poprvé už během úvodních titulků s nekonečnými záběry na cestu autem a dokola hraným krátkým hudebním motivem) a že minimálně dvě scény (dlouhé tleskání v kanceláři a drsný boj proti ptákům s ramínky) považuji za legendární už od doby, kdy jsem je viděl dávno před zhlédnutím celého filmu. Takže mám tento legendární horrorový nepodarek konečně za sebou a nelituji, neb mimo jiné je to zajímavý pohled na to, jaké složky během výroby filmu můžou zcela selhat, když jim amatérský filmař nevěnuje pozornost – včetně těch, jejichž slušnou úroveň (např. plynulé zvukové přechody nebo srozumitelnost dialogů v postsynchronech) vnímáme jindy jako samozřejmost. [30%] ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Pánové a dámy, běžte s těmi odpady do koše (nebo spíš do prdele) a neházejte je na tento brilantně zpracovaný D(éčkový) snímek. Každý fanoušek této kategorie musí přece ocenit: Digitální triky, kde se objekty pohybují fixně s kamerou. Orli házející svůj trus v podobě vybuchujících bomb. Orli chčijící moč v podobě kyseliny. Zpětný ráz u zbraní s několika vteřinovým zpožděním oproti samotném výstřelu. A to jsem určitě spoustu perel vynechal.  Tohle prostě není myšleno vážně, tak běžte s těmi odpady někam a dejte jako správný fanda 5* hodnocení. Nebo aspoň smrtelně vážně a možná trochu škodolibě tenhle snímek doporučujte lidem, kteří na takovéto snímky nejsou. Určitě to moc ocení. Už se těším na pokračování s podnázvem Resurrection. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl opravdu hodně céčkových šíleností, ale tento kousek je opravdový unikát. Poprvé jsem jeho existenci zaznamenal v roce 2010 na Festivalu Fantasie a jeho hororové části, jehož součástí byly mimo jiné i přednášky kluků ze Studny a ukázka z tohoto filmu se v jedné takové objevila. Jak roky plynuly, nějak jsem na něj zapomněl, až nedávno se mi podařilo si jej pořídit společně s druhým dílem a tak jsem si samozřejmě tuto podívanou nesměl nechat ujít. Zvláště když se před určitou dobou objevil v žebříčku nejhorších filmů všech dob. James Nguyen chtěl vzdát poctu legendárním Ptákům od Alfreda Hitchcocka, ale moc se mu to nepovedlo. Otázkou však zůstává, do jaké míry se dá brát tento trash vážně. Já myslím, že vůbec a jeho tvůrce jej natočil spíš jen coby recesi (hodně špatnou) a navíc v té době byli „eko kousky“ zase jaksi v módě. Před jeho spuštěním se obrňte hroší kůží a hlavně nečekejte žádnou kvalitní podívanou! Prvních zhruba čtyřicet pět minut se tu dočkáme jen zamilovaného vrkání mladého páru, budeme poslouchat stupidní dialogy a vykradenou hudbu, sledovat otřesnou kameru a znuděně pokukovat po časomíře. Jakoby snad ani o žádný horor nešlo. To co však následovalo, si řada z vás nedokáže představit ani v tom nejhorším snu… Potom se na scéně objeví několik digitálně přidaných statických ptáků, kteří sice máchají křídly, ale jinak se téměř nehnou, scény se pořád opakují dokola, tu a tam se některý vrhne střemhlav dolů za zvukové doprovodu vystřelené rakety či stíhačky, následuje digitální výbuch – oheň – dým – no prostě triky za které by se nejspíš styděl i úplně začínající filmový tvůrce. No pan Nguyen evidentně ne – však to má být přeci recese a sranda k popukání, i proto si na ně postavy vzali ramínka ze skříně. No jak pro koho… No prostě tohle se nedá více popsat – to musíte vidět sami! Mé hodnocení je taky jen čistě z recese. 30% ()

Reklama

Reklama