Reklama

Reklama

Večeře s April

  • USA Pieces of April (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rebelující dcera April Burns (Holmes) pozve svou rodinu na nákladnou sváteční večeři do svého newyorského bytu, protože zjistí, že její maminka je vážně nemocná a chce se s ní udobřit. Ale její pokusy udělat Den díkůvzdání nezapomenutelným se zhatí, když zjistí, že trouba nepeče. Její příbuzní už jsou na cestě do města a April se musí při přípravě dokonalého jídla spolehnout na pomoc cizích lidí a připravit událost, na kterou se nezapomíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

zahadum 

všechny recenze uživatele

Jedna cesta na večeru......skoro road movie......jedna príprava večere....skoro trápna komédia ....obe schémy postupne odkrývajú niečo o postavách a dôvodoch prečo sa ide na večeru....kto ide na večeru.....a za druhé kto a prečo a ako varí večeru....plus klasický koniec...ten máte v názvu filmu.....film je točený naturálne a amatérskou formou..to je plus aj mínus....nech si každý vyberie podľa svojho gusta. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jak zareagovat na nonkonformně oblečenou dívčinu, která zazvoní u vašich dveří s větou „Dobrý den, můžu použít váš sporák?“? Osud přináší nečekané situace. A pak se zlomyslně pochechtává nad naším způsobem jejích řešení. Připravit večeři pro svou rodinu se nakonec ukáže být stejně zásadním problémem jako neochota jistých členů oné rodiny danou večeři pozřít, či se jí vůbec zúčastnit. Večeře s April zjevně nestála mnoho peněz, ale její nenásilný humor a situace „jako ze života“ pobaví více než kdejaká vysokorozpočtová podívaná. Nevím, šlo-li o záměr, ale společnost (umně zamaskované) Katie Holme mi byla mnohonásobně příjemnější nežli čas trávený se zbytkem její famílie. Šlo o nesympatické figurky, z nichž byla nejvíce iritující matka, jejíž postavu scénář nejspíš popisoval jedinou větou: „chová se divně a má depku“. Přesto je April rozhodně více než jenom Hedgesovou rozcvičkou na výtečného Dana. 70% Zajímavé komentáře: ChewieDC, ScarPoul ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Milujem tento druh filmov, sú mojou krvnou skupinou, avšak postava April mi pila krv. Svojim zjavom a svojou nemotornosťou. Ja, ked vidím, že baba nedokáže normálne krájať zemiaky, idem vyletieť z kože! Rád by som dal aj štyri hviezdičky, ale chýbalo mi tam trochu viacej sarkastického humoru (a humoru vôbec). ()

venison 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající americký "nezávislý" film s výbornou Katie Holmes v hlavní roli, který zpracovává velká i malá témata.. Kterak se černá ovce rodiny snaží seč jí síly stačí připravit večeři na Díkůvznání pro svou umírající matku, která jí z duše nenávidí.. Tento krátký film (81 minut) dokáže bravurně zachytit problematiku rasové nesnášenlivosti, multikulturního neporozumnění, problematiku rodinných vztahů, otevírá drogové téma, poukazuje na sociální rozdíly, předsudky, pokrytectví, sousedské poměry.. Hodně špatná byla kamera braná "z ruky", ale zase to filmu přidávalo na "autentičnosti".. Jsem opravdu hodně uspokojena :-) ()

snaked 

všechny recenze uživatele

Budget ~ US$300,000 (píší na wikipedia.org)......... Pro mě skvělý "malý" film, který mě dostal zvláštní atmosférou a tím, kolik je tam "týpků". Tím nemyslím jen rodinu April, ale taky nájemníky domu... Zkuste se doklepat, jestli by vás k sobě nepustili upéct krocana........... Patricia Clarkson, hrající Apriliinu matku, dostala za svůj výkon hafo cen (+nominace na Oscara a Zlatý glóbus). Je opravdu dobrá. A naštěstí je uvěřitelná také Katie Holmes jako April. Jedná se možná o její zatím nejlepší výkon ve filmu. I když tedy ten pláč, no... Ale beru. Navíc - to, jak "loupala" a "krájela" brambory, mě fakt dostalo. Vynikající postava..... Takže za atmosféru především, ale i herecké výkony a celkovou realističnost a přirozenost -> tenhle film se stal mojí srdcovkou: 85% (únor 2007) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (9)

  • První vlastní scénář Petera Hedgese. Všechny ostatní byly adaptacemi. (HellFire)
  • "Caro Mio Ben" od Giuseppa Giordana je píseň, kterou zpívá Beth v autě. (HellFire)

Reklama

Reklama