Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladíci José a Kumbia pracují na ranči u dona Leandra jako pastýři ovcí. Už mají po krk špatného zacházení a vymýšlí plán, jak změnit svůj neradostný osud. Možná by mohli ukrást ovce a prodat je na mexicko-americké hranici. V patách však mají neustále Leandrova syna Jeronima, který je schopen čehokoli, jen aby jim znepříjemnil život. Ví, že ztráta jediné ovce by stála pastýře místo. Kdysi místní kněz přivedl Josého jako osmiletého sirotka na ranč a myslel, že se chlapci skamarádí. Bez matky vyrůstající rozmazlený Jeronimo se však k Josému choval vždycky zákeřně, přestože to byl jeho jediný kamarád. Když si ale José našel opravdového přítele ve stejném životním smolaři Kumbiovi, propukla v Jeronimovi zloba naplno. Mezi Jeronima a Josého navíc vstupuje María a velkolepý plán se ocitá v ohrožení... Příběh „na cestě“ (vypráví jej uprostřed noci stopař řidiči kamionu, aby za volantem neusnul) o cestě za sny, kterými se roste. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Renton 

všechny recenze uživatele

44. MFF KV .. Scénář: Humberto Hinojosa Ozcariz .. Prvních pár scén způsobuje docela zmatek, ovšem pak snímek odkryje pár karet se kterými chce hrát a rozjede se v docela poutavou cestu za vytouženým útěkem z ranče. Sympatické postavy, civilní podání, dobrý příběh, výborný debut. Esa leží samozřejmě do finále v rukávu. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Černá ovce si zaslouží plné hodnocení jen v kontextu 44. ročníku MFF KV. V záplavě filmů, které natolik postrádají jakýkoliv cit pro dramaturgickou výstavbu příběhu, působí Černá ovce jako jednooký mezi slepými. Humberto Ozcariz vypráví svůj příběh s citem ostříleného hollywoodského matadora aniž by na chvíli zapomněl, co tím vlastně chce říct. Kompaktní celek mi tak ponoukl kus výborné filmařiny bez jakéhokoliv zakopnutí, což by pro plnou palbu obvykle nestačilo, ale na Karlovarském klání je to docela rarita. (Anebo chodím na špatné filmy) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Chytré použití principu historky vyprávěné stopařem usínajícímu řidičovi. Možná jen díky tomu po špatném konci může následovat happyend. Jinak tu máme dva chudé pasáčky ovcí na ranči, odkud se je snaží vyštvat stejně starý syn rančera. Do toho krásná dívka, která miluje jednoho, ale vezme si druhého. Klasický festivalový film, který si v normální distribuci nedokážu představit. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Tyhle scénaře miluju. Nečekané, šokujicí a pak koukám jen s otevřenou pusou. Mexické filmy mám rád čím dál více a určitě se mexické kinematografii nebudu vyhýbat jako doposud. [44. MFF KV 2009] ()

bassator 

všechny recenze uživatele

44th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2009 - Nemůžu pořádně zhodnotit - viděl jsem menší část filmu - Viděno 2/5 filmu - 60% ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Co k tomuhle říct? Docela sympatický mexičtí týpci, kteří na hranici dospělosti sní svůj sen o lepším životě v lepších podmínkách. Příběh je poměrně vymakanej, postavy nejsou černobílý, herecky to je taky dobře zmáknutý. Solidní reprezentant mexické kinematografie. ( 44. KVIFF ) ()

kostej_ 

všechny recenze uživatele

Režisér Ozcariz se příliš netají tím, že jeho touhou je tvořit filmy, které jsou schopny pronikat k širokým masám. Přestože je tedy Černá ovce spíše nenáročným filmem a používá množství typizovaných postav, daří se mu nesklouznout k zavedeným způsobům vyprávění, a zároveň si díky vědomí o své vlastní lehkosti udržet nadhled a hravost až do konce. ()

Reklama

Reklama